Съдът не счете за опасен Влайков, пусна го под домашен арест

Отчетоха наличие на множество противоречия по делото
44
Съдът не счете за опасен Влайков, пусна го под домашен арест
Снимка: septemvri.org

Съдът в Пазарджик остави без уважение искането на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение - "Задържане под стража", на председателят на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който е обвинен по случая с убийството във Виноградец.

Съдът го пусна под "домашен арест".

Още по темата

Влайков е обвиняем за това, че на 31 август срещу 1 септември тази година в с. Виноградец при държане на огнестрелно оръжие не е взел необходимите мерки за сигурност, предоставил е оръжието на дете, в резултат на което е последвала смъртта на Наско Тонкев.

Според съда на този начален етап на разследването не може да бъде категорично изведено, че Влайков е предоставил огнестрелното оръжие на детето, поради наличието на множество противоречия по делото. Съдът прецени, че няма реална опасност обвиняемия да се укрие, да извърши друго престъпление или да повлияе на разследването.

Мярката може да се обжалва в тридневен срок.

Окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов подчерта по време на съдебното заседание, че 6-годишното дете, по време на разпита пред съдия, е казало, че пистолетът му е предоставен от "човек с кожено яке". Единственият човек с такова яке по време на празненството е бил Лазар Влайков. Детето също така твърди, че то е изстреляло фаталния куршум по собственикът на заведението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам гербавите днеска пак да ми говорят за репресиите над българския народ, след като техен член застреля невинен човек и принуждава 6 годишен да опере пешкира.
17
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ за пореден път се провали! Факт! Проблема е, че дори да си хвърли оставката пак Бойко, няма нито едни по-свестни от бригадата на банкянския самодържанец, които да вземат властта! България загуби в имиграция всичките си по-свестни чада и остана маса от подчовешка измeт да обикаля и населява територията й! По-зле от хирургическото отстраняване на елита на нацията последвало от съветско-комунистическия преврат от 09/09/1944г!
16
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нов Народен съд е задължителен!
15
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е опасен, просто се разхожда препасан с пистолет и нож.
14
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Върнете му пистолета, ножа, бухалката и членската карта на ГЕРБ.
13
0
 
28
 
! Отговори
Дориан преди 6 години
Тоя прилича на маймyна - орангyтан или шимпанзе! А дали той е дръпнал спусъка или не, е без абсолютно никакво значение - и в двата случая си е обвиняем за убийство! Ако живеехме в нормална държава обаче! В Територията, този жалък *** бе пуснат на свобода! Ако има някой по-противен от него, това е адвокатката му- безумно грозна, противна и нагла *** от пазарджишките села, която наглее по телевизиите и реве да и бъдат отнети адвокатските права...
12
0
 
25
 
! Отговори
прас преди 6 години
Цеци, майко на нацията, какво стана с тия гривни дето щяхте да слагате на престъпниците в домашен отпуск, до 2028 ще влезнат ли в употреба?
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6В Америка е така!До последния момент не се знае къде ще е делото!
10
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Намушкал е 5 пъти един човек, пребил е друг, застрелял е трети, но не е опасен.
9
0
 
39
 
! Отговори
ами преди 6 години
Отива на детски рожден ден,вади боен пистолет,стреля не един път,дава пистолета си на дете,има убит човек,но не е опасен??????
8
0
 
32
 
! Отговори
куката преди 6 години
Няма лошо, само 6 дела са водени с/у него! Пък и съвестта му е чиста!
7
0
 
35
 
! Отговори
няма страшно преди 6 години
Че колко да е опасен при безброй регистрации за изнудване, грабежи, убийство, лъжесвидетелстване и един Господ знае какво още...
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе в 21-ви век защо тези институции трябва да са географски разположени на едно място? Защо по този случай прокурора не е от Петрич, а делото да се гледа в Тутракански съд примерно, като участват съдии от Сливен и Монтана?
5
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо няма да повлияе. Сега, двама от свидетелите, ще заминат на двуседмична почивка на Карибите, а други двама, ще напуснат страната, след мистериозен пожар в домовете им, или нещо от тоя род ... Сещате се как е.А ако това сме мине - хоп зад граница.
4
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето как гербавата мафия измъква от затвора един убиец.
3
0
 
36
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Друго не сме и очаквали. Човекът е наш другар от ГЕРБ, а съдът е зависим.
2
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Съдът не счете за опасен Влайков, пусна го под домашен арест"Значи е време да подаде документи за ново членство в ГЕРБ.
1
1
 
38
 
! Отговори
Цецка Цачева преди 6 години
Няма политически чадър над Влайков!