Майбах, Ферари-та, къщи... Прокуратурата рови 365 баровеца

Стотици с лукс имоти за над 800 000 лева, а парите – откъде?
222
 Майбах, Ферари-та, къщи... Прокуратурата рови 365  баровеца
Снимка: Reuters, архив

50 автомобила "Майбах", 193 "Бентли"-та, 31  "Ламборджини"- та, 68 "РолсРойс"- са и 93 "Ферари"- та се движат по българските пътища.

Какъв е произходът на парите, с който са купени скъпите возила обаче ще проверява прокуратурата.

Освен това ще се търси и начинът, по който са купени луксозни имоти в страната на стойност над половин милион лева.

Проверката е разпоредена лично от главния прокурор Сотир Цацаров, допълват от държавното обвинение.

През 2015 г. и 2016 г. 245 лица са придобили недвижими имоти на стойност от 500 000 до 800 000 лева, а 120 лица са придобили имоти на стойност над 800 000 лева.

До главния прокурор Сотир Цацаров е постъпила информация от НАП за 365 физически лица, станали горди собственици през 2015 г. и 2016 г. На лукс имоти с цена над половин милион лева.

От полицията пък са му правили справки, че скъпи коли като "РолсРойс", "Ферари", "Ламборджини", "Майбах" и "Бентли", се шофират от хора, срещу които има заявителски материали в МВР за евентуални престъпления от общ характер, включително за извършени данъчни престъпления и измами.

Заради колите, които далеч не са по джоба на всеки, шефът на НАП ще възложи данъчни проверки по предоставените от МВР данни.

От ревизиите трябва да стане ясно най-малко датата на купуването и стойността на колата, като се изискат договор за покупка, фактура или митническа декларация. Освен това собственикът на возилото трябва да докаже откъде има пари, за да го плати.

Указано е да се извърши анализ на получените доходи, с цел установяване наличието на средства за придобиването на автомобилите. При деклариране, че колата е купена с пари, взети на заем, ще се изследва произхода им, съответно декларирани ли са те по реда си.

Ще се анализира и доколко посочената цена на придобиване на колата съответства на действителните пазарни цени към момента на сделката.

Собствениците на имоти над 500 000 лв. също попадат под ударите на проверката на прокуратурата. От НАП ще ровят данъчните им декларации.

Ще се събират данни за продавачите на имотите, кога и къде са извършени сделките, наличието на свързани лица, фирми и тяхната дейност, декларирани доходи, извършени разходи, банкови сметки, движението на проверяваните средства по банковите сметки.

След приключване на проверките по двете направления, ще бъде предоставена допълнителна информация за последващите действия от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
1
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
баровеца е псевдоним на турбочалгарски почтипевец, а баровци е множествено число на пъчни с некой лев. тва тука сички ли са с килийно?
140
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като ги рови какво? Те ровиха и хотелите по морето, ама събориха рибарските колиби, а на мутрите дадоха възможност да си ги озаконят и вече никой нищо не може да им каже
139
2
 
27
 
! Отговори
Констатиращ преди 6 години
Е и?П.П. Някои прокурори и адвокати с НАКЛАНИ ВРАТОВЕ ,/ защищаващи предимно престъпници/ ще добавят някоя и друга гънка сланинка към вратлетата СИ!
138
3
 
13
 
! Отговори
Пешо, Германия преди 6 години
Аз съм от 9 години в Германия.
137
1
 
22
 
! Отговори
червен олигарх преди 6 години
Абе какви са тея голтаци дето ще ги проверяват?Ние си лъжем пенсиите и те гласуват още за нас. Аз повръщам храна всеки ден, а ония умират от глад. Жал ми е за народа. Плача за него всеки ден от яхтата си на Карибите. Едно ми е тъжно... А на Карибите ми е едно гадно... Не е живот това.
136
0
 
30
 
! Отговори
Shark преди 6 години
А депутати и министри кога ще проверяват??
135
1
 
15
 
! Отговори
депутат преди 6 години
От закуски икономисвах и ето за един мандат си купих, къща палат, коли лукс, вила на морето, и една на планината, отделно два апартамента за сина като порасне и една гарсониера за жената да не каже, че е капо. Отделно вече имам дялове в 20 фирми и задгранични имоти.Повярвайте ми през годините, докато бях депутат почти не съм ял, всичко икономисвах, не ми е лесно. Сега от недохранване съм вдигнал 50 кила и доктора ми казва, че трябва да спазвам специална диета. Отделно трябва да си купувам дрехи
134
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми да си бяхте внесли пепитена демокрация бе, гащници!
133
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Покрай Витоша всички богаташи имат къщи, и не са 300. Не са и 3000, даже 30000 не са, а според мен някъде към 300 хил. души. 10 % от населението на София е супер, ултра богато.
132
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да проверят и кръглия суджук от Банкя
131
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тея с мерцедесите са бедни, само парадират.
130
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи ако кара последен модел Мерцедес няма да го проверяват?
129
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи в Бг-то има няма 300 човека с пари.
128
0
 
39
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
Преди време с хеликоптер снимаха скъпите имоти и какво се получи...Нищо.И сега ще е така.
127
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У нащо фирма пък сички си карат служебните коли като свои. С нея се прибира, с нея идва на бачкане. Ама нямало пари за заплати? Е пари за 50 служебни автомобила и тези дето ги трошат има.Даже се чудя за какво са им свои коли? Само масраф.
126
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 146Комунисти и демокрация???.те не са социалисти , партийци са!
125
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв е произходът на парите, с който са купени скъпите возила.червените куфарчета на равните из между "по равните", подставените лица на т.н. приватизациявсички дето се движат с "волфрамови" коли и с пластмасови жени, т.е. чалгаджийки - трябва да бъдат проверени, поне до трето коляно
124
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При "червената демокрация" е така.Докато има "червени" ще е така.Комунисти и демокрация???Ами няма такова животно.Навсякъде където изметоха "червените" тръгнаха напред.България ще умира бавно. Малко е утешението, че и тези като плъхове ще напуснат кораба. Няма хора, няма работници, няма нищо вече в тази "държава".Само "червени" самодоволни олигарси и умиращи от глад пенсии.
123
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имат хората, купуват коли, апартаменти , вили , и т.н и т.н. Купуват щото може. Щото нищо няма да стане. Щото оправдание на доходи колкото искаш. От бачо от Качо... Разпоредили да ги проверяват... ХАХАХАХАВсичко се знае те проверки правят. Успех все пак , но тия с парите не са балъци. Те са си опекли работата. И да е имало нещо незаконно през годините вече не е. *** доказвай. Знаете всичко ама не е удобно да действате когато му е времето.
122
0
 
13
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Натягат се днеспред еврокомисари,с проверки службитемаФията да ударят.Всичко това еШменти Капели,милиони да изператотдавна са успели.От тъй прехваленотоеврошеФство,празни джобове оставатвъв наследство.