Майбах, Ферари-та, къщи... Прокуратурата рови 365 баровеца

Стотици с лукс имоти за над 800 000 лева, а парите – откъде?
222
 Майбах, Ферари-та, къщи... Прокуратурата рови 365  баровеца
Снимка: Reuters, архив

50 автомобила "Майбах", 193 "Бентли"-та, 31  "Ламборджини"- та, 68 "РолсРойс"- са и 93 "Ферари"- та се движат по българските пътища.

Какъв е произходът на парите, с който са купени скъпите возила обаче ще проверява прокуратурата.

Освен това ще се търси и начинът, по който са купени луксозни имоти в страната на стойност над половин милион лева.

Проверката е разпоредена лично от главния прокурор Сотир Цацаров, допълват от държавното обвинение.

През 2015 г. и 2016 г. 245 лица са придобили недвижими имоти на стойност от 500 000 до 800 000 лева, а 120 лица са придобили имоти на стойност над 800 000 лева.

До главния прокурор Сотир Цацаров е постъпила информация от НАП за 365 физически лица, станали горди собственици през 2015 г. и 2016 г. На лукс имоти с цена над половин милион лева.

От полицията пък са му правили справки, че скъпи коли като "РолсРойс", "Ферари", "Ламборджини", "Майбах" и "Бентли", се шофират от хора, срещу които има заявителски материали в МВР за евентуални престъпления от общ характер, включително за извършени данъчни престъпления и измами.

Заради колите, които далеч не са по джоба на всеки, шефът на НАП ще възложи данъчни проверки по предоставените от МВР данни.

От ревизиите трябва да стане ясно най-малко датата на купуването и стойността на колата, като се изискат договор за покупка, фактура или митническа декларация. Освен това собственикът на возилото трябва да докаже откъде има пари, за да го плати.

Указано е да се извърши анализ на получените доходи, с цел установяване наличието на средства за придобиването на автомобилите. При деклариране, че колата е купена с пари, взети на заем, ще се изследва произхода им, съответно декларирани ли са те по реда си.

Ще се анализира и доколко посочената цена на придобиване на колата съответства на действителните пазарни цени към момента на сделката.

Собствениците на имоти над 500 000 лв. също попадат под ударите на проверката на прокуратурата. От НАП ще ровят данъчните им декларации.

Ще се събират данни за продавачите на имотите, кога и къде са извършени сделките, наличието на свързани лица, фирми и тяхната дейност, декларирани доходи, извършени разходи, банкови сметки, движението на проверяваните средства по банковите сметки.

След приключване на проверките по двете направления, ще бъде предоставена допълнителна информация за последващите действия от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Посетете Пазарджик,в централна част и ще видите как изглежда една градина в центъра на града,едни алеи,едно осветление,....всичко потушено ,строшено ,без тревно,....А ремонта ,като че ли е бил ,само и само да облагодетелства кмета ,наместниците му,престъпността...Навсякъде в България е така ....и народа търпи....Крадат го,унижават го,лъжат го и той търпи....Народ мазахист ....Докога.....
120
6
 
3
 
! Отговори
Бентли преди 6 години
"Допълнителен плосък данък 40-50% върху имотите, колите и влоговете за да съберат пари за затворите, болниците, ВУЗ и МВР."Подкрешям, при условие, че и на вас бачкерите наложат допълнителен плосък данък 40-50& върху заплатите и влоговете и парите да отиват за затворите, болниците, ВУЗ и МВР.
119
0
 
15
 
! Отговори
Чичо Знайко... преди 6 години
Ами те по принцип най-големите измамници и бандити карат коли с немски номера. Има фирми които уж отдават колите под наем. Колата се води на фирма в Германия и нашето момче като го спрат той вика е аз дадох 1000 евро карам я "само" този месец и не могат да им кажат нищо. Да проверят например колите с номер SHA и подобни. почти 90% от техните шофьори са в сивия или напълно незаконния бизнес и не могат да дакажат доходи
118
2
 
17
 
! Отговори
Плевел Росналиев преди 6 години
А мен шъ *** проверявате ли - купих тука на една синотичка един Лексъс и едно имотче в Халкидике - 12 декара.Ми штото тя много добра - вечер ме шляка с уреда, а денем обикаля тв студията да разправя какъв мАж съм бил.
117
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто показване некадърност и корумпираност на държавата...Какво стана с кмета на Пазарджик,с кмета на Хасково ....НИЩО ...та така и тук...,ще се плати на определените хора и всичко се изчиства...Но се изчиства само в България ,...,навън от страната не случайно говорят коя е най корумпираната и престъпна законно от самата нея държава....Срам и Позор...Всички скоро ще сте в затвора..има и възмездие в този живот и то наистина не забравя...
116
2
 
6
 
! Отговори
Киртак преди 6 години
Вече забравихме "Комар" при Костов и Б.Бонев. На фирмата в която бях тогава не й пипнаха BMV M1, Ауди 100, Джип Гранд Чероки, Мицубиши Паджеро! А прибраха за няколко дни старо Ауди 80 с което се транспортираха стоки и пари!!!! За снимките на имотите от вертолет преди години не питам. Иначе ще следим новините около Донев, Дончев, Прокопиев и сие.
115
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сещате ли се преди време как един се разприказва при Венета Райкова, каза че сигурно ще го убият дето се е раздрънкал и така и стана. Хората които го убиха карат тези коли и дърпат конците на държавата без значение кой е на власт. Все пак гроп трябва да се разкарат от властта ида се пробват други да се спряват. Тиквата показа че не може.
114
1
 
3
 
! Отговори
Кура ми Янко преди 6 години
Бати Митка Килифа е единия, другия кой е?
113
5
 
5
 
! Отговори
Дамян 73г. преди 6 години
По времето на диктатора Тодор Живков при социализма и 45 годишната руска окупация на България активните борци и партийците масово се возеха на Майбахи, Бентлита, Ламборджинита, РолсРойсове и Ферарита, но вестниците тогава не пишеха за това защото при социализма нямаше демокрация и свобода на словото.
112
0
 
11
 
! Отговори
Бойчо преди 6 години
То да са само те. Елате в Г.баня. Що народ живее по къщята и не плаща никакви данъци. Само да мине една проверчица по периферията на квартала вечерно време и ще излови и сумати народ без адресни регистрации.
111
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 121! Дано и мутрите да проверят, ама надали! Там нещата са свьрзани като свински черва!
110
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ни вземат за шарани !!!! Такива имоти и автомобили не ги купуват физически лица, а юридически!!! Накрая ще се окаже, че парвенютата са си ги взели на втора ръка, а Цацоратурата и Тиквеният му шеф ще проверява на босия цървулите!!!
109
0
 
9
 
! Отговори
Цвъко Осмака преди 6 години
Абе навъдиха се едни самосиндикалисти напоследък - минават метър. Не може да караш ферари, ако не си заработил едно и за нас.
108
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормалмо е при демокрацията умните и кадърните да карат ферарита и бентлита а загубеняците и смотаняците да стават сугрин в 6 да им бачкат за да изкарат надника за да си платят тока. парното, водата, застраховката, да си върнат лихвите по кредитите и ипотеките и да остане нещо за храна и за децата.
107
1
 
17
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 6 години
И НАКРАЯ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ ВСИЧКО Е ЗАКОННО И ЯЗЪК ЗА ПРОПИЛЯНОТО ВРЕМЕ ЗА ПРОВЕРКИ И ПЪЛНИТЕ ЧАНТИ НА ПРОВЕРЯВАЩИТЕ. НИЩО НОВО. ТОЗИ СЦЕНАРИЙ СЕ ПОВТАРЯ. И ДРУГ ПЪТ Е БИВАЛО. И КАКВО НИЩО. ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО. НЯКОЙ ДА Е В ЗАТВОРА ????????????????
106
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Milioneri miliarderi v bg proishoda i parite im imoti dkspi holi kasina hoteli ka6ti dvorzi krali dalaveri davat pari na partii sa isbori datenija na mvr po vremeto na zvetanov gerb i tn dano da rasbereta dalaverite im na jivkoviskite milioneri na lukanovite kostovite dimionovite i tn vtemena krali ohraneni Mutri i semstvata im rasbira se i mutresite im proishoda na vsi4kite milioni imoti firmi na bogatadchite v bg korupzionni milioneri v bg
105
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В добрич двама *** карат поршета с добричка регистрация ще ги проверявате ли ??
104
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колежката от съседния блок метни едно кафе бре
103
0
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Със тез проверкидругари и другарки,вожда Тиква с васпак се гъбарка.Ферари, палати и Майбаси,ще имат гордиБг олигарси.
102
0
 
10
 
! Отговори
Баро Каров преди 6 години
Абе, Бока, от тука ли требеше да научим за тая заплаха? Бе пиши един есемес, че земем да дигнем кръвното бе!