Д-р Димитров си тръгва от ареста с "подписка"! А и с две обвинения

Едното е за превишаване на права и за незаконно оръжие
Обновена: 6 мар 2018 12:31 | 6 мар 2018 12:30, Камелия Цветанова
143
Д-р Димитров си тръгва от ареста с "подписка"! А и с две обвинения
Снимка: Facebook

Пловдивският лекар д-р Иван Димитров, убил крадеца Жоро Плъха от "Столипиново" и за чиято свобода два дни стотици излязоха на протест в Пловдив и София, ще бъде пуснат от ареста, където прекара 72 часа.

Прокуратурата ще поиска той да бъде освободен с мярка за неотклонение "подписка", защото според обвинителите той няма да се укрие, нито ще извърши друго престъпление.

Още по темата

"Въз основа на фактите, с името и подписа си съм преценил, че д-р Димитров, който в момента е национален герой, е извършил престъпление с превишаване на пределите на неизбежна отбрана. Добре да го запомните, че е неизбежна отбрана, а не самоотбрана", обясни обвинителят от Окръжната прокуратура в Пловдив Георги Пенев.

"Правя това не под влияние на уличните протести, а на вътрешното ми убеждение и на събраните до момента доказателства", отсече още той.

Лекарят е с две обвинения към момента. Едното е по член 119 от Наказателния кодекс за умишлено причиняване на смърт при превишаване на пределите за неизбежната отбрана.

Ако бъде признат за виновен той може да получи присъда от 5 години затвор. 

Второто е за незаконно притежавано оръжие. Освен пистолета "Валтер", полицията е открила и 17 патрони в апартамента му, като 16 от тях са за пистолет "Макаров".

За това престъпление Наказателния кодекс предвижда от 2 до 8 години затвор.

По-рано от прокуратурата съобщиха, че лекарят е наблюдавал 30 минута опита за кражба на Жоро Плъха, но не се е обадил в полицията.

След като крадецът е тръгнал да бяга, обвиняемият е стрелял по него с предварително зареден пистолет. По-късно викнал свой приятел, за да разчистват местопрестъплението, поискал от двама думи да изтрият записите от видеокамерите, на които се вижда как държи оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А аз си мислех, че е самоотбрана? Ако 30 мин. е наблюдавал и после решил да гърми, още по-голямо браво! Ако всички ограбени действаха така, досега щеше да се намали броят не само на кражбите и на убийствата. Защото рецидивистите с ножове рано и късно убиват, справка: стотиците старци убити в домовете им за няколко лева, Вероника...
60
2
 
15
 
! Отговори
ззз преди 6 години
А и още един случай си спомням от преди години: Пак в САЩ , нeгъp се приближава до бледолик програмист в метрото и иска (проси?) 5$. Програмистът вади пистолет и го отстрелва на място. После процес по бързата процедура и осъждат човека на няколко стотин $ глоба за носене на нерегистрирано оръжие. Всички НПО-та ревват "белите" избиват "черните", но съдията отговаря: "Няма какво да се направи. Законът е категоричен. Той е искал да го ограби!" Точка!!!
59
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако доктора не се беше защитил, утре този "плъxa" можеше да нападне всеки един от нас, можеше дори да нападне въпросния обвинител Георги Пенев. Ама то така трябва да стане, трябва плъxoвете да почнат да нападат прокурори и съдии за да им дойде aкъла в *** глави!
58
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
еее тъпо е това докторче, трябвало е в краката да го стрелне няколко пъти, във всеки поотделно , ако *** много и в ръцете, да не може никога повече да ходи в чужди домове и да пипа чужди предмети.Сега ще тръгнат да го съдят, и вероятно ще отнесе нещо все едно е направил нещо лошо...
57
2
 
34
 
! Отговори
ззз преди 6 години
Все по-малко неща харесвам на хАмериканците, НО едно нещо им е первектно:Влезе ти крадец или какъвто и да е натрапник в имота - отстрелваш го като бясно куче (каквото и е) и после викаш полицията да си прибере трупа, че ти замърсява имота И ТОЛКОВА!!! Няма прокурор който ТАМ да ти повдигне каквото и да е обвинение.И като занаят "братята" от древноиндийски или афро-африкански произход, че си залагат живота, прекрачвайки прага то 333 пъти ще се замислят дали да го направят!
56
16
 
4
 
! Отговори
Нашенец преди 6 години
За всичко сме така,!То не били компоти,,а били компютри и ред други народо поговорки!Първо приказваме,после доказваме!И все някой друг ни е виновен!Съдба!Оставете законът да решава,иначе,гаси лампите и кой кого хване!
55
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може да дебнеш някого в собствения си дом? Дебнеш го на улицата, зад ъгъла, в храстите.
54
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прокурора повдигнал обвинение по думите му според вътрешното си убеждение.Този или е следвал в махалата или така му нареждат.Да не почне народа да действа по вътрешно убеждение че тогава лошо.
53
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значи дебнал? Знаят ли тези какво е да стоиш в една стая и да притаяваш дъх, чувайки някакви да тършуват посред нощ в дома ти? Усещали ли са ледените пръсти на ужаса по тила си?
52
6
 
26
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Аз не знам, защо се хващате на приказките на прокурора. Това, че е прокурор, не значи, че говори истината по случая. Говори това, което му е наредено. От километри се вижда, че версията на прокурора издиша отвсякъде и че това, което говори е, за да стихнат протестите и да бъде спасен Борисов;))) Всичко е в името на спасението на Борисов, като сте наясно, че тези протести се правят от гербери, щото в Пловдив рядко има други.
51
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадецът със законно притежаван нож е щял да го убие. Ромските набези нямат край и сега една жертва се измъкна и превърна рома в труп и всички са ошашавени особено НПО-тата."Каквот посееш това ще пожънеш" Къде бяха НПО$тата когато ромите биеха доктори в болници и спешини центрове? Къде бяхте, плъхове? Разбудихте лъвът, голямата котка и сега ще стане страшно....
50
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не зная защо трябва да вярваме на каквото и да е, казано от прокуратурата. Плъхът е е тяхна рожба
49
27
 
8
 
! Отговори
Didi преди 6 години
Никой не защитава крадеца, но наказанието за кражба не е разстрел, има си власти, затвори и т.н. Ама пък убиец и лъжец да защитавате и това е непонятно. Той е отнел правото на крадеца за съд и правосъдие, но се надявам самият той да ги получи и съдът да е обективен. Да не говорим за опитът да манипулират обществото със сълзливара версията за жената, децата, самоотбраната и т.н, което се оказва чиста лъжа.
48
25
 
8
 
! Отговори
АМИ преди 6 години
Между другото големите крадци в тази държава са българите а не ромите! Българина е способен да ти открадне имущество, фирма, бъдеще и т.н. Докато рома най много да те ограби.
47
15
 
3
 
! Отговори
Yudeo= fahist преди 6 години
Doktora ...e opital da zalichi sledite!! ..Nezakonnen pistolet....skrivane na dokazatelstva!...5 godinki...s dve godinki efektivni!
46
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доктора е прав. Защищавал се е. И плъха е дал фира. Така трябва с всички крадци, коита тероризират българският народ. И не мога да повярвам, че има хора който защищават крадеца, дето обичал да бие.
45
0
 
6
 
! Отговори
Пипето преди 6 години
Доверие не се дава, а заслужава. Изленза костюмиран, назаначен, неизбран, най-веорятно с комунистическо потекло и изведнъж всички голямо доверие гласувахте. Може да е така както казава, но може и да не е. Едно е ясно сега е момент да поискаме малко да почнат вършат работа в поска какви са реланостите пред хората и какво може да се направи, за да не се гробим или да си навличаме проблеми, които НЕ СМЕ търсили.
44
24
 
9
 
! Отговори
AМИ преди 6 години
Този доктор хич не ми е симпатичен. Каква му е разликата от един престъпник? При това деяние.
43
0
 
11
 
! Отговори
Грешката на доктора преди 6 години
е, че не го е убил на място и да го завлече вкъщи, имитирайки следи от борба..
42
21
 
14
 
! Отговори
Didi преди 6 години
Значи кое къде е сбъркано се чудя-хора протестират в подкрепа на човек, извършил умишлено убийство(не стреляш по някого 4-5 пъти, за да го сплашиш, после не си криеш следите, защото е било 'самоотбрана')Човек, който се е клел да спасява животи, да може с лека ръка да разстреля някого, защото му крадял гаража...правете си сметка що за човек е това. И не забравяйте, че за съжаление много лекари в Бг не са по-малко престъпници от убития, просто тяхната корупция и рекет никой не следи...