Дядото на доктора, гръмнал Плъха: Лекар е, не е убиец!

"Ако ти беше на неговото място какво щеше да направиш?!"
80
Дядото на доктора, гръмнал Плъха: Лекар е, не е убиец!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Никой нищо лошо не е казал за д-р Иван Димитров. Гледа си работата човекът. Трудеше се на няколко места да храни семейството си". Това коментира пред "24 часа" Желязко Тонев, дядото на на съпругата на лекарят, които си тръгна днес от ареста срещу "подписка".

Още по темата

Димитров е в къщата на жена си Жулиета в пловдивското село Крумово. В двора е паркиран "Опел"-ът, с който е докаран от пловдивския затвор. Зад него е "Ауди"-то на самия лекар.

Дядо Железко напълно оправда действия на д-р Димитров и призна, че се радва да го види.

"Ако теб те нападнат, какво ще правиш? Някак трябва да се отбранява човек. Ако не е действал така, той е щял да бъде мъртъв", казва той на въпроса дали стрелбата по крадеца Жоро Плъха е била самоотбрана.

"И аз да съм на негово място, как няма да защитя семейството си? Ха! И вижте колко хора го подкрепят. Той заслужава. Радвам се. Лекар е, не е престъпник. Влизат по домовете да крадат. Миналата година и мен обраха, имам едно ранче. Всичко обраха. Какво мога да направя?", коментира още Желязко Тонев.

Според него във фаталната нощ съпругата на лекаря и децата им са били в Крумово, но отказва да даде повече подробности. Отклонява и въпроса дали и сега са там.

А иначе и той смята, че д-р Димитров предстоят тежки дни и ще ги преживее трудно.

"Аз плача всеки ден. Всички го обичат. Възхитен съм от хората, които го защитават", казва още 73-годишният мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
хикс преди 6 години
До АнонименТочна така! Но в техните домове не влизат, защото ги пазят..............
54
0
 
0
 
! Отговори
пак аз преди 6 години
Убитият не може да се защити. Такъв беше случаят с оная Марийка, която отиде пред ноща в дома на Боню фаса, уби го и нилук яла, ни лук мирисала си легна да спи. Под натиска на тълпата забравиха за нея. Така ще бъде и сега до следващото убийство и незачитане на Закона. ЗАТОВА ВЪОРЪЖАВАЙТЕ СЕ! ДИВИЯ ИЗТОК Е ТУК.
53
0
 
0
 
! Отговори
Славони Слав преди 6 години
Интервю с роднините на Жоро Плъха (Жоро Джевизов). Семейството на Жоро Плъха излезе с невероятни и неочаквани разкрития за убийството на добрият им син. УАУ. Сори предварително за спама! Видео тук: https://youtu.be/yagQE_j7A-k
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво стана със съучастника на ***?Пак скриха фактите
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ, ако някой човек удари друг, защото го е събудил рязко, не го съдят, ако е докаже, че спи след поредица нощни смени.Там считат, че си " невменяем", ако докажеш, че не си си доспивал , легнал си да спиш, някой те буди грубо и ти в просъница го нараняваш .Съдът те оправдава.( ти си гласоподавател и с труда си изграждаш обществото)Нашите закони са другиНо и те са на страната на (крадливите) гласоподавателите.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
този човек който е преди всичко и доктор не знае човешката анатомия и не знае къде да простреля мангото за да не го убие --------Нямам отсъствия от часовете по анатомия, ама не са ни учили " къде да прострелваме" хоратаС оръжията няма шега.Даже полицаите, които наистина " са учили къде могат да прострелнат" хората, могат да сгрешат , какво остава за някой цивилилен, уплашен човек, който е сънлив и уморен, защото е работил на 2-3 места
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки дом трябва да е с охранаИма доста фирми.Друг е въпроса, че не всеки човек може да си плащаВсе пак има полицияА да чакаш тел.112 да ти свърши работа при взлом е доста наивно
48
0
 
5
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Народа ни (съвсем разбираемо!!!) симпатизира на доктора в огромен процент! На хората им е дошло до гуша да бъдат пребивани, ограбвани и клани от един лилав етнос, ползващ се с тотем за неприкосновеност! Оообаче, антибългарските Нова Телевизия и БиТиВи от снощи се надпреварват една друга да докажат колко толерантни са и какъв силен Евротолерантен Ценностен дух имат и целенасочено с коментари и гости, поканени да коментират, посочват доктора като извършител на убийство по расистки подбуди! Позор!
47
8
 
7
 
! Отговори
Руския патриарх! преди 6 години
А бе убииството и защитата на доктора са от расистки подуди.Ако убитият беше българин щеше цялата държава да се изсипе да иска да го оставят в затвора или най-малкото нямаше изобщо да се вдигне шум.Пискат в негова защита защото просто убитият е ши..н ***..ал!Българина е расист така изгониха сирииците барабар с онзи ниталиански поп.Съд в Страсбург до дупка за милярди евро това е решението!
46
3
 
15
 
! Отговори
Стамен преди 6 години
Абе хора защо сте толкова слепи.Аз също съм за промяна на закона ,ако влезнат с взлом в дома ти да имаш право да се защитиш,но само не ми казвайте че този човек който е преди всичко и доктор не знае човешката анатомия и не знае къде да простреля мангото за да не го убие.Отделно мисля че просто държавата им даде големи права и защита като малцинство и те се взеха за всесилни.
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БауДоста глупав човек си. Плъха е влезнал в имота с нож. Ако не се лъжа роми заклаха с нож много стари хара по домовете им само заради една пинсия. За една цигара беше убито момче също с нож, друго наръгано за да му вземат телефона. Студентка убита с брадва пак заради грабеж. Оказва се че крадците от етноса не са толкова безобидни.От тяхното законно оръжие нож, брадва до днес умряха много невинни хора. Те винаги напаадт хора и жилища със законно оръжие с цел обири и кражби.ДО КОГА ?
44
2
 
8
 
! Отговори
Прокуратурата преди 6 години
"Изпразнил целия пълнител" Да и дупки от куршуми имаше къде ли не следователно е стрелял в състояние на афект, за да защити живота си, а не както го изкарват хладнокръвен и пресметлив убиец. Ако плаха беше уцелен с няколко патрона (даже от упор пишеше някъде) той щеше да остане на място а не да избяга на улицата...Нещо май се уплашиха, че българите ще започнат да се защитават от набезите на индианците и ще им намалее електората...
43
1
 
5
 
! Отговори
Deborah преди 6 години
Неплачи докторе ! Смелите мъже не плачат. Те се борят за правдата и за свободата. Действай да си озакониш оръжието защото плъховете не са свършили. Те са много. Следващия плъх когато ти влезне в имота първо го гръмни и после позвъни на полицията да дойдат да си го приберат.Искай да ти озаконят оръжието ! Живеем в тежки времена, работим за да храним плъховете развъдени от управлението.Не плачи докторе ! Малко са смелите мъже ! Народа страда от плъхове! Най големите са в съда и на Позитано.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както котките явно и плъховете имат 9 живота.
41
0
 
5
 
! Отговори
Ризван преди 6 години
До Анонимен 47Жоро си бил глътнал езика от крещяща нужда за тоалетната и така доктора го помислил за крадец! Само че Жоро, лека му пръст, не веднъж е онемявал заради зор от изпускане но този път доктора се изпуснал па взел че натиснал спусъка. Та след 9 изпускания се "монтира" катетър ако не знаеш!
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който краде си поема риска! Ако му се размине - имал късмет. Е този нямал.
39
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя доктор си е хладнокръвен убиец. С външност на бабуин, с душа на килър.....и ревльо
38
5
 
7
 
! Отговори
Бау преди 6 години
до 47На 38. Не съм толкова млад. Точно липсата на вяра е проблема. Вярата, че ако всеки има оръжие ще го ползва, когато трябва и в защита на близките си. Българина си решава проблеми те с .... ракия. А мисля, че добре знаем пиян и въоръжен какво значи. Напълно съм съгласен да имаш право да се защитиш ако влязат в имота ти, но това значи да ти позволят да си въоръжен. Тук нещата ще излязат от контрол много много бързо.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БауПредполагам си още много млад и имаш още вяра.Искрено ти завиждам
36
8
 
6
 
! Отговори
Бау преди 6 години
До 45Ами направи като доктора ? Вземи си пистолет. И причакай крадеца да покажеш каква нинджа си. Съжалявам, но колкото и да са ми противни ромите не мога доктор Рамбо да му кажа "браво". Защитавал е вещи, нищо повече. 30 мин наблюдение и нищо .. Плъха не е бързал изобщо. Утре някой ще го изнерви или преспи с жена му и ще иде да го гръмне ...