Дядото на доктора, гръмнал Плъха: Лекар е, не е убиец!

"Ако ти беше на неговото място какво щеше да направиш?!"
80
Дядото на доктора, гръмнал Плъха: Лекар е, не е убиец!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Никой нищо лошо не е казал за д-р Иван Димитров. Гледа си работата човекът. Трудеше се на няколко места да храни семейството си". Това коментира пред "24 часа" Желязко Тонев, дядото на на съпругата на лекарят, които си тръгна днес от ареста срещу "подписка".

Още по темата

Димитров е в къщата на жена си Жулиета в пловдивското село Крумово. В двора е паркиран "Опел"-ът, с който е докаран от пловдивския затвор. Зад него е "Ауди"-то на самия лекар.

Дядо Железко напълно оправда действия на д-р Димитров и призна, че се радва да го види.

"Ако теб те нападнат, какво ще правиш? Някак трябва да се отбранява човек. Ако не е действал така, той е щял да бъде мъртъв", казва той на въпроса дали стрелбата по крадеца Жоро Плъха е била самоотбрана.

"И аз да съм на негово място, как няма да защитя семейството си? Ха! И вижте колко хора го подкрепят. Той заслужава. Радвам се. Лекар е, не е престъпник. Влизат по домовете да крадат. Миналата година и мен обраха, имам едно ранче. Всичко обраха. Какво мога да направя?", коментира още Желязко Тонев.

Според него във фаталната нощ съпругата на лекаря и децата им са били в Крумово, но отказва да даде повече подробности. Отклонява и въпроса дали и сега са там.

А иначе и той смята, че д-р Димитров предстоят тежки дни и ще ги преживее трудно.

"Аз плача всеки ден. Всички го обичат. Възхитен съм от хората, които го защитават", казва още 73-годишният мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БауАми те и сега са въоражени с каквото си пойскат, лошото е, че на мен не ми се разрешава :/
34
5
 
7
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Историята е: 30 мин го е наблюдавал и е събирал смелост. Казал си е "сега ако сляза и го заловя аз, колко ли известен ще стана?" За 30 мин полицията можеше да дойде даже от София. Мислел си е "сега ще му кажа СТОЙ не мърдай и той като по филмите ще се предаде и легне на земята, аз ще го вържа и ще се обадя на полицията = доктора герой!" Хубаво ама Плъха е мръднал ... и го е нападнал и от ужас доктор Рамбо е изпразнил целия пълнител. Резултата е, че крадците ще тръгнат добре въоръжени ... Чудесно
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ех ...
32
0
 
8
 
! Отговори
определено да! преди 6 години
До сминдух енд чесънКривоглавият апартаментник (който по ум и хубост също изглежда от боята) им е спуснал нареждане да опазят етноса, дундурка си ги за следващите избори. Обаче когато Темида не прави хората равни, на сцената излиза д-р Колт... Така ще е вече!
31
0
 
13
 
! Отговори
Дядо Радой преди 6 години
С Плъховете от Столипиново обществото лесно може да се справи, но с тези в Парламента -трудно.Не всеки дезатизатор може да влезе там, защото има пропусквателен режим и освен това са много охранени.
30
0
 
13
 
! Отговори
Ризван преди 6 години
Айде по няколко плъха и на "прокурватурата" да им влязат!
29
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега този специалист ще получава оферти да гони плъховете из мазите и гаражите. Нов занаят взе, ще му дадат диплома за завършено затворническо образование, ще следва 6 години.
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дератизатор е, не лекар.
27
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бил в двора, ама не бил в жилището , ама това или онова. Щом си тръгнал да крадеш значи не си читав. Правилно е постъпил доктора. Явно народа се е въоражил и почва отпор на крадците. Бих искал крадец с нож да влезе в къщата на прокурор или съдия да го питам с нож или без нож ще се отбранява.
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 26А помните ли, че един в Оряхово бе постъпил точно така, една ц...ка остана без ръка и човека го осъдиха! Беше учител по химия!Така процедира българския съд...
25
15
 
8
 
! Отговори
щерю преди 6 години
ай стига с тоз доктор бре! то не бяха жена му, съседката, чича му, леля му, татка му, колеги, съученици, та къде била колата, кучето...стига сте ровичкали
24
5
 
3
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
съпругата на лекарЯ!!!Трябва един такъв разплакан лекар да ви опре незаконен пистолет в тила и да го държи, докато не научите членуването.
23
0
 
22
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Само аз ли съзирам съдебно пристрастие към лица от категория"плъх".
22
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господ знае, колко човека е спасил доктора, прекъсвайки линията на живота на г-н Плъх.Да е жив и здрав, и дано не бъде наказван за лошия си късмет
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си призная не знам какво ще направя,но сега ми хрумва да поставя няколко капана,специално изработени (защото горкият доктор не го обират за първи път),да му натрошат крака или краката и да се знае,че в близките няколко месеца ще ходи с патерици.Да го видим тогава как ще ходи да краде.Докторът да беше използвал знанията си по анатомия вместо да се снабдява с пистолет.
20
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЪЛНА ОТ НАЦИОНАЛИЗЪМ ТРЯБВА ДА ЗАЛЕЕ СТРАНАТА НИ! ВРЕМЕ Е ЗА РЕВАНШИЗЪМ!!!
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Мен, категорично да! Няма значение какъв е - 9 присъди, доказан рецидивист не е отишъл в къщата му да го завие. Каквото е търси го е намерил, независимо дали е лилав, жълт, бял оранжев, ***, метросексуален и тн..."А значи ако има друга присъда тогава... А ако нямаше...Защо не изленахте на протест и за малкото момиче от Момчилград! И оня негов роднина беше крадец... Вие, Слави, Депутатите къде бяха тогава?Виж за турците наистина няма значение, те го доказаха!
18
1
 
14
 
! Отговори
до 16 преди 6 години
Не е страшно да замръкнеш в по-малките населени места,по-страшно е да се разхождаш вечерта в големите градове.Казвам ти го от опит.
17
13
 
8
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Абе, извикал е: Стой! Полиция! И после е изстрелял целия пълнител по бягащият ром... И това всъщност го прави чисто умишлено убийство, като освен това се е и представил за полицай... Аз не защитавам крадеца, ама доктора много, ама много се е престарал. И ще си го осъдят, като стой та гледай... Нищо, че е заради крадец, ром...
16
0
 
28
 
! Отговори
Мен преди 6 години
До АнонименМен, категорично да! Няма значение какъв е - 9 присъди, доказан рецидивист не е отишъл в къщата му да го завие. Каквото е търси го е намерил, независимо дали е лилав, жълт, бял оранжев, ***, метросексуален и тн...