Дядото на доктора, гръмнал Плъха: Лекар е, не е убиец!

"Ако ти беше на неговото място какво щеше да направиш?!"
80
Дядото на доктора, гръмнал Плъха: Лекар е, не е убиец!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Никой нищо лошо не е казал за д-р Иван Димитров. Гледа си работата човекът. Трудеше се на няколко места да храни семейството си". Това коментира пред "24 часа" Желязко Тонев, дядото на на съпругата на лекарят, които си тръгна днес от ареста срещу "подписка".

Още по темата

Димитров е в къщата на жена си Жулиета в пловдивското село Крумово. В двора е паркиран "Опел"-ът, с който е докаран от пловдивския затвор. Зад него е "Ауди"-то на самия лекар.

Дядо Железко напълно оправда действия на д-р Димитров и призна, че се радва да го види.

"Ако теб те нападнат, какво ще правиш? Някак трябва да се отбранява човек. Ако не е действал така, той е щял да бъде мъртъв", казва той на въпроса дали стрелбата по крадеца Жоро Плъха е била самоотбрана.

"И аз да съм на негово място, как няма да защитя семейството си? Ха! И вижте колко хора го подкрепят. Той заслужава. Радвам се. Лекар е, не е престъпник. Влизат по домовете да крадат. Миналата година и мен обраха, имам едно ранче. Всичко обраха. Какво мога да направя?", коментира още Желязко Тонев.

Според него във фаталната нощ съпругата на лекаря и децата им са били в Крумово, но отказва да даде повече подробности. Отклонява и въпроса дали и сега са там.

А иначе и той смята, че д-р Димитров предстоят тежки дни и ще ги преживее трудно.

"Аз плача всеки ден. Всички го обичат. Възхитен съм от хората, които го защитават", казва още 73-годишният мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ако не беше ром гръмнатия! Дали щеше толкова да защитите лекаря? То не останаха патриоти, то не останаха лекари... Питам просто... Убития ако не беше ром??? Щеше ли толкова да преовеличите нещата!!! Или това щеше да е просто един конфликт между двама...
14
0
 
44
 
! Отговори
do 17 преди 6 години
Да, в една цивилизована бяла държава, не е, но тук е джунгла! Разберете в селата и малките градове, да замръкнеш, е страшно! "Те" са арогантни, нагли, винаги с права и претенции, само золуми и бели правят!
13
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До...Защо защо защоо? Защото ако имаш законно притежавано оръжие и застреляш ***, после ще те открият!А така не го откриха, нали е лекар, а не бил престъпник.... Защо се е държал и той като престъпник... Еми хубаво всеки втори да си раздава правосъдие... Да каже от сега нататък, абе и аз като доктора го гръмнах, че ме ограби!!! Не е начина това!!!
12
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЗащо полицаите не са следили дома му,след като вече е имало повече от една кражба???Защото пет пари не дават,щом не е техния личен дом.
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАми нали защото полицията я няма когато трябва и такива рецидивисти не се наказват ефективно,се стига до там,че престъпниците да стават нагли,а жертвите да стигат до саморазправа,защото нямат надежда,че някой ще ги защити.След 6 обира,явно му е писнало и му е пднало пердето.Спомням си,че преди години в Германия немски полицаи се обличаха като бабички,за да заловят дребни престъпници,обирали чанти на жените и минувачите,в България никой няма да го направи.Защо не са следили дома му,с
10
2
 
25
 
! Отговори
do 11 преди 6 години
Защо защо защоо? Защото ако имаш законно притежавано оръжие и застреляш ***, после ще те открият! Защо не се е обадил- защото и да се обади все тая, хващат го, бият го, ама никой не връща задигнатото! Защо прикрива- защото знае, че паразита е с повече права от него! Толерирането на ***, в послендите 25г., чувството на безнаказаност, което имат, че винаги им се разминава, че имат само права, а не задължения, доведоха до това! Докторе взимай жената и децата и бегай от БГ!
9
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак казвам не защитавам оня плъх... Ама жена му защо каза аз спах? Защо лекаря няма разрешително за оръжието (не е трудно да изкараш разрешително, че притежаваш). Защо щом се гордее с постъпката си и е "невинен" не се обадил на полицията, а се опитал да прикрива доказателства!!!! И лекаря лъже... Разбира се, че имаш право на ЗАЩИТА, но после се обаждаш на полицията... Нали имало камера, защо не го даде в медиите???????
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЕДНИЯ ПОСТ СЕ ОТНАСЯ ДО 7 КОМЕНТАР
6
2
 
6
 
! Отговори
Немаа преди 6 години
Нема га бъде у Бегето.
5
38
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В законите на тези които сте си ги избрали черно на бяло пише! Нямаш право да използваш незоконно бойно оръжие! За това си деяни всеки един носи наказателна отговорност по член от НК. Какво повече има да коментирате и да защитавате? Доктора си е жив убиец при това с незаконно бойно подчертавам бойно оръжие не е газов пистолет. А такива като него са много но се крият и когато убият някого тогава ще се разбере че имат бойно оръжие което не е регистрирано.
4
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО НА НЯКОЙ ПРОКУРОР СЕ СЛУЧИ СЪЩОТО , ДАЛИ ТАКА ЩЕ СЕ ПОСТЪПИ КАКТО С ДОКТОРА
3
0
 
55
 
! Отговори
Лошо майна преди 6 години
Много е труден живота в българия ако си добър човек!На всяка крачка полуграмотни индивиди,крадци,злобари и завистници.Много шлака и бАклук има в тази бедна територия.
2
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** ДА СИ В БЪЛГАРИЯ , ХЕМ НИ КРАДЪТ ,ХЕМ СИ ГИ ХРАНИМ
1
41
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще стане затворнически лекар. Ще попадне на хора и ще стане Човек.