5 000 лева гаранция и шофьорката от "Тракия" – свободна

Според съда тя няма да се укрие и да извърши друго престъпление
24 апр 2018 11:52, Красимир Ангелов
54
5 000 лева гаранция и шофьорката от "Тракия" – свободна
Снимка: Булфото

Софийският апелативен съд освободи под парична гаранция Цвета Таскова, която е обвинена за катастрофата с автобус на магистрала "Тракия", при която загинаха 6 души, а 26 бяха ранени.

Още по темата

Съдът й наложи парична гаранция от 5000 лв.

С определението си втората инстанция отменя постоянния арест на Таскова, наложен от Софийски окръжен съд.

Според съдебния състав не са изпълнени трите предпоставки, от които следва да се вземе поисканата от прокуратурата най-тежка мярка "задържане под стража". Съдът не откри данни за реална опасност от укриване на Таскова, както и вероятност да извърши престъпление. Също така отбеляза, че обвиняемата за инцидента няма други криминални или противообществени прояви.

Другият довод за налагането на парична гаранция на съда е, че разследването на катастрофата, както и автотехническите експертизи, се очаква да отнемат изключително продължителен период от време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
26 - Има двинпричини, хората да бягат от страната - ниските доходи и такива показни сценки на "върла балканска сeления".
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пожелавам на съдийте и на тези които защитават убийцата тук , да преживеят тежък автоинцидент.
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако убийцата избяга, съответният съдия трябва да влезе в затвора.
28
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно в САС има мислещи хора, които не допуснаха да мине версията: "кифла кара кола и избутва рейс"
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карайте със аудиовидеорегистратори за да няма проблеми със застраховките по категории,дори и за каручки празни-пълни по изменени габарити,велосипед,а за тежкия автопътен товарен превозен и пътнечески транспорт са задължителни за застраховките като условие по част условия към застраховките по изисквания за изплащане на обезщетения,възстановяване заместващи дедектив и инженерите работят,внедряват от водещите автомобилни фирми за тежък транспорт за да се вижда от всички страни кой кого бута,време.
26
2
 
5
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Явно сте бая прости .. Добре, че имате власт само над това какво ще ядете. Пиян и дрогиран човек, показва някой, които е напълно безотговорен и можеше да избие сумати хора. Имала е чист късмет, че никой не пострада. Другата е имала УЖАСЕН късмет и всичко е една трагедия. Може да се случи на всеки.
25
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един добър адвокат ще оневини г-жа Таскова. Само забележете колко представители на фирмата превозвач се мотаеха на местопрестъплението и преместваха веществени доказателства и даваха акъл на полицаите и вещите лица. Всичко е документирано от медиите, които бяха там минути след трагедията.Искам да подчертая, че не казвам дали г-жа Таскова е виновна или невинна. Важното е в случая, че не може да бъде осъдена.
24
3
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Правилно решение на съда. Дори ако нямаше този обществен натиск щяха да я пуснат след изтичането на 72 часа.Все пак няма криминално минало.Няма за какво да се укрива защото закона за нея предвижда от 1 до 6 години затвор.А на всички ни е ясно че първия път винаги ти смекчават присъдата и ще вземе най-много 3 г Условно и 5 г без книжка.Все пак никой не е застрахован.А тези които се възмущават на съда .Да вземат да се поставят на нейно място!Просто чукайте на дърво!Безгрешни няма!!!
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аза кифлата-танцьорка,потрошила10-и наколи в Пловив-гаранция 20хилки.Не че ги е платила,де.Пуснали са я просто така.
22
3
 
6
 
! Отговори
До 20 от 19 преди 6 години
Абе мисля аз, гледам тежестта на последствията. И двете се водят непредумишлени действия. Крайните резултати са различни по тежест, така че гаранцията трябва да е по-голяма за неволната убийца вместо за неволната катастрофираща?
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дрогираните и Пияните жени мелят по 10 коли но без жертви.Залюханите мелят по 1 но трепят "както трябва".
20
4
 
7
 
! Отговори
Апелативка Софийска преди 6 години
С бодри пожелания за здраве и дълголетие на САС!С бодри пожелания за здравето и дълголетието на Цвета Таскова(име цветно, дали и произхода не е?).Пожелавам в дух на разбирателство между съда и "полуобвиняемата",тя да закупи танк(милиони умковци "мислеха", че нейния автомобил не е достоен да обърне автобус) и с него да влезе в съда.Тогава приказката-"Малкото камъче обръща каруцата", ще просветли невярващите.
19
0
 
4
 
! Отговори
Бау преди 6 години
До 19Едната е била дрогирана и пияна, другата се е разсеяла за миг и е причинила ужасен инцидент. Помисли си пак ...
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уъъ добре. Пияната танцьорка, която нанесе само материални щети в с гаранция 20 хилки. Тук починаха 6тима, не знам колко в болница, плюс материални щети на един автобус, които са доста като пари. И гаранция 5 хилки. *** разбери как се решават делата. Едно с едно няма съпоставимо.
17
1
 
6
 
! Отговори
бай иван преди 6 години
Такива ............. като вас направиха народния съд на който още му сърбаме попарата.
16
4
 
5
 
! Отговори
Гггг преди 6 години
Добре е че са я пуснали. Обаче фирмата превозвач сега ще се опита максимално да докаже че няма никаква вина. Ако я бяха оставили в ареста както кметицата щеше да засмърди яко. Бойко нали иска в прословутия Шенген! Ама ние пак няма да влезем дори след 5 години!
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако съм на роднините, ще й раздам присъдата преди съда! Сурова, но справедлива, според заслугите! точно казано трябва със всички подобни на тая пикла така
14
6
 
5
 
! Отговори
Мачете мастър преди 6 години
Ако съм на роднините, ще й раздам присъдата преди съда! Сурова, но справедлива, според заслугите!
13
4
 
9
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Кой си ти че да я съдиш, гледал си някакви неща по новините и веднага я сочиш с пръст че е виновна.
12
8
 
9
 
! Отговори
Софиянеца преди 6 години
15 години за Исаев-бомбаджията, който не уби никого, а за убиец на 6 човека и 20+ ранени - свобода! Обичам демокрацията!