Шофьорът на автобуса ковчег с 6 глоби – за скорост, фарове, колан...

Веселин Георгиев ги е натрупал от 2015 г. и ги е платил всичките
30 апр 2018 11:45,
117
Шофьорът на автобуса ковчег с 6 глоби – за скорост, фарове, колан...
Снимка: архив "Булфото"

Шофьорът на автобуса, който на 13 април се обърна в тежка катастрофа на магистрала "Тракия", има 6 глоби на пътя. При  жестокия инцидент тогава загинаха 6 пътници, а над 20 бяха ранени.

За трагедията бе обвинена 29-годишната шофьорка на лек автомобил "Рено Меган", която според обвинението е блъснала автобуса.

Шофьорът на рейса, Веселин Георгиев, не успял да го овладее, той се обърна в канавката на магистралата, затискайки част от пътниците.

Още по темата

Водачката на колата Цвета Таскова бе задържана, а после пусната под гаранция от 5000 лева. Тя призна вината си и обяви, че съжалява за жертвите. Цвета има едно нарушение като шофьор за 10 години – засечена е да шофира с 0,9 промила алкохол в кръвта през 2016 година.

Веселин пък е натрупал общо 6 глоби от пътни полицаи. Всичките нарушения е извършил с личния си автомобил, пише "Телеграф".

"Има книжка от много години, но е започнал да гази правилата през 2015 г.", уточняват от полицията.

През 2015 година е първият гаф на Георгиев. Тогава камера на КАТ го е засякла с превишена скорост между 20 и 30 км/ч над ограничението. Затова му е бил съставен електронен фиш за 100 лева.

През 2016 година професионалният шофьор има две нарушения – шофиране без задължителния обезопасителен колан и акт за това, че е забравил да включи фаровете си.

Три от глобите на Веселин са от миналата година. Тогава той е засичан за втори път с превишена скорост – отново с малко повече от 20 км/в над ограничението. Отделно го спипали пак без колан.

Сдобил се е с фиш и за това, че е забравил да залепи стикера за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на предния прозорец на колата си.

Шофьорът от "Юнион Ивкони" е платил всичките си санкции. Той вече е бил разпитан два пъти от полиция и прокуратура за катастрофата и разследващите са убедени, че няма вина за трагедията на "Тракия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
12
 
16
 
! Отговори
Здрав разум преди 5 години
За всеки със здрав разум е ясно, че жената с Реното няма как да удари така автобуса, че да го преобърне в канавката, както е станало. Същият здрав разум казва, че фирма, която е собственост на депутат от ГЕРБ, няма да плаща обезщетения на пътниците, което означава, че фирмата ще се погрижи, нейният шофьор да излезе, че е невинен.
59
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да пуснете момичето, и търсете отговорност от Еконт....защото не се тръгва в голямата зима , от Габрово за Бургас , със раздрънкан автобус, и със летни гуми...говоря за минало време....и не само. По тази линия пускат най старите автобуси, да не говорим за хвърчашти ламарини , и мръсни стъкла....
58
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фирмата е на депутат от ГЕРБ, а те винаги са невинни, виновни са другите.
57
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До алиами той си е виновен бе пич, жената е виновна до толкова че е причинила леко ПТП, от там нататък за преобръщането на автобуса вина носи шофьора, слушах му обясненията по телевизията абволютно неадекватни обяснения, чудеше се каква глупост да каже за да прехвърли отговорноста, отделен въпрос е че дори и при неговата неадекватнма реакция, не би трябвало да се стига до жертви, там трябва да има мантинела, отделно стъклата на автобусите не трябва така да се трошат и пътниците да изпадат от т
56
1
 
8
 
! Отговори
Него преди 5 години
Нещо не я сващам тая статистика аз.. Защо не се прави една такава например! Дамата изминава максимум по 5000 км на година срещу минимум по 120000 на рейсаджията.. Или каката ако е с отнета книжка веднъж-то на другия трябва да е поне 24 пъти за да са равни нещата.. Малко съм *** аз и за това ги правя тъй сметките.
55
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако реното е спукало предна дясна гума, жената е невинна. Между другото когато спада предна гума се чува виещ звук отпред и в началото си мислиш че двигателя не е наред. Едва когато колата килне и започне да те дърпа на една страна, исъзнаваш че си спукал гума. Ако жената с реното не е пукала до сега предна гума е обяснимо нейното объркване в тази ситуация.
54
8
 
14
 
! Отговори
Жо преди 5 години
До алиВИНАТА на жената с Реното е безспорна. Тя блъска автобуса. Но, въпросът е- щеше ли да има жертви и ранени, ако водачът на автобуса държеше здраво волана.ПРЕДСТАВИ СИ, че караш кола и държиш здраво волана. В теб се блъска под ъгъл 10 градуса велосипедист. И какво, ще те измести от пътя? По-скоро той ще отхвръкне встрани, а ти няма да промениш посоката си.Според свидетелка, шофьорът е бил "полегнал" на волана, а при 100 км/ч автобусът изминава 27 метра за секунда-това е времето за реакция
53
1
 
7
 
! Отговори
До 55 преди 5 години
Ти там ли беше, че го видя да спи бе?
52
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Причината за катастрофата е една и тя е заспал водач на автобуса. Ако водача не се чесаше там дето не го сърби не говореше по телефона а държеше волана с две ръце както го изисква закона тази катастрфа нямаше да я коментираме. Свидетел съм всекидневно на такива вдоръки водачи щото другата ръка им е заета да извършват други нетипични дейности.
51
8
 
13
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Коя е тази мома в колата, която е толкова невинна? Кои са родителите ѝ? Или връзката е друга? Богат/влиятелен любовник ли има? Или роднина? Зашо е този мерак на медиите да се обвинява шофьора и да се втълпява, че няма как "кола да обърне автобус", предвид че само в youtube има поне 10 подобни клипа? За сега се радвам, че май тези, от които зависи всичко, не обръщат внимание на бръщолевенията на журналястите...
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глобите,задълженията към нап и пр. Са изключително лична и чувствителна информация,и неслучайно, се изисква код за проверка в системата. В една бяла държава и двамата шофьоро щяха да са осъдили всички по веригата, и да има солени глоби
49
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все едно да се ударите отстрани на некоя жипка с велосипед и жипката да се обърне, а на вас да ви нема нищо, а оня в жипката да бере душа :) ща *** прощавате ама това е нереално
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТхахаха добре бе, то затова руските коли никакви ги нема, едно време за да върви жигулата зимата се препоръчваше да се слагат по 2 чувалчета цимент в багажника
47
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече "вярвам" че мравка може да обърне слон у канавка.
46
5
 
4
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
До Анонимен 47Верное, че образованието в България е на ужасяващо ниво. До тук, по физика - слаб 2 ! Айде отново в 7-ми клас и чети по-внимателно.
45
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТи какво като е висок център на тежеста, именно високия център на тежеста означава че за да се обърне автобуса на дясно при удар от дясната страна, удара трябва да е над центъра на тежеста, ако е под центъра на тежеста ще се получи подсичане и автобуса ще падне върху удрящата го кола, това което се случило е безобидна катастрофа и не от нея са жертвите а от неадекватната реакция на шофера на автобуса, който е дрема, слушах му обясненията, той навил първо наляво, пък после на д
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпреки емблемата, автобуса изгражда да е китайски
43
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не спрете да се опитвате, да изкривявате случката. Шофьорката се бляла някъде с касетофона и е причината за случката. Какво повече ровите и разследвате. Имал три глоби....и карал без колан...дрън дрън. Ами кой няма драги журналисти.
42
6
 
2
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
До Анонимен 40Е ти пък си невероятен физик - шАфИОр на камион ! Случайно във физическата ти кратуна да се намира нещо за висок център на тежестта? Особенно валиден за автобусите ?
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То очакваме за финансов министър да наемат човек лeжал в затвора за финансова измама.