Корупцията в КАТ – нагледно! 50 лева фиш и 50 лева рушвет

Шофьор показа инструкциите за "рушвет, който да не си личи"
Обновена: 29 май 2018 07:17 | 25 май 2018 08:50,
173

Любителско видео вади на показ корумпирани столични катаджии.

На записа се вижда как пътен полицай взима пари от шофьор, за да не му наложи по-сурова глоба.

Не само това, но служителят на реда инструктира нередовния водач как да му даде рушвет по начин, който да не си личи.

"Бях спрял на бул. "Васил Левски" за около 2 минути да си купя нещо за хапване. Е, доста солено ми излезе - 50 лева фиш и 50 лева рушвет", коментира авторът на клипа.

На видеото полицаят му обяснява къде да остави парите, отбелязва, че: "Щеше да го отнесеш яко" и на два пъти подчертава: "Трябва да почерпиш!".

Прокуратурата вече се занимава със скандалния запис след реакция и от страна на СДВР и дирекция "Вътрешна сигурност".

"Потвърждава се информацията, която първоначално е разпространена – че е поискан и взет подкуп", посочи пред bTV говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Установено е, че шофьорът, мотивиран от полицая да му даде рушвет, е бил без талон за технически преглед и е имал предишен фиш за нарушение – неправилно паркиране.

Полицаят е служител на КАТ-Пътна полиция, като е ясна самоличността му, но Арнаудова не пожела да даде повече информация за него.

"Данните сочат на извършено престъпление – подкуп, класическата корупция, за която говорим в момента", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
6
 
2
 
! Отговори
AMG Studio преди 5 години
До 141 Колега "отворен и просветен" първо се научи да пишеш правилно и "тиез" работи дали съм ги разбрал или ги знам доста преди теб си е мой проблем пък дали имам голями ръце и празна глава можеш да разбереш много лесно :)
136
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Здравейте, опитвам се да намеря информация по темата, но не успявам, затова ще питам вас тук:Как седят правно нещата в този случай - този, който е дал подкуп и впоследствие е подал сигнал, ще носи ли отговорност? Благодаря!
135
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Здравейте, опитвам се да намеря информация по темата, но не успявам, затова ще питам вас тук:Как седят правно нещата в този случай - този, който е дал подкуп и впоследствие е подал сигнал, ще носи ли отговорност? Благодаря!
134
2
 
5
 
! Отговори
До AMG Studio преди 5 години
боже колко си заблуден... много ясно че го снима да види какво ще направи бе гений. ей не можете да ги ползвате тез неща в главата тцтц. ти си истинския ***, болните мъже на българия, празните тикви, слабите мозъци със големите ръце...абе разбра ме(сигурно) :)
133
3
 
11
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Основната причина в България човек да иска да паркира възможно най-близко до дома и или до мястото, където отива, са кражбите на коли. тези 28 години на демокрация, пазарна икономика и кражби на коли, промениха нагласите на българина в това отношение, но някои все така не могат да схванат, че не става въпрос да се минат пеша 100-200 метра.
132
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-*** пример как е в България и как е в нормалните държаи с паркирането. В София има на много места паркоместа върху тротоара, често между дърветата отстрани на улицата. Катериш бордюри, трошиш кола и т.н. В нормалните държави, са направил асвалтирани тези паркоместа на нивото на улицата, т.е. това не е тротоар, както е в България. Естествено, че там ще глобяват ако паркираш на тротоара и е логично в България да не глобяват за същото. Такива примери има много, но за някои света е черно-бял.
131
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който не е ходил в чужбина и не знае, че там се опитват да решават проблема с паркирането, а не да го задълбочават, както правят в България, значи че е сляп или гледа и не вижда. Тези зелени площи и тротоари, на които в България се паркира в нарушение, там са направени на асфалтирани паркоместа, подредени както трябва, така че да не се запушват един други и т.н. Има и платено паркиране. В тази ситуация, ако паркираш неправилно те глобяват, както и трябва да бъде, а не както е в България.
130
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 129Ако това ще ти успокои философската душичка, приеми, че не съм ходил в чужбина :-))) И знаеш, че съм прав. И знаеш, че в нормална държава обяснението, че си само за закуска не минава. И знаеш, че не си и помислят да не си платят. И знаеш, че ако няма място на улицата търсят платен паркинг. И знаеш, че никой не е длъжен да ти направи паркинг пред вратата - понякога се налага да повървиш едни космически 100 метра. Пък в крайна сметка знаеш или не, хич не ме... касае.
129
3
 
15
 
! Отговори
Grom преди 5 години
И на мен там са ми писали фиш за паркиране, ама без почерпката. Оттогава съвсем избягвам Мимас.Примерът не е добър, защото този си е съвсем за акт, при това в доста по-голям размер.Доста тъпо е да го снима и да се оплаква. Виновен е отвсякъде и леко е минал.
128
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жал ми е за шофьора, ще го изкарат него виновен - помнете. Няма държава, няма закони. Същото и като детето, което се блъснало в кметския джип. Пълен цирк
127
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** в ролята на "справедливото" ченге и *** в ролята на "съвестния" гражданин. Единия не е спазил закона, другия го престъпил....Жалко за нивото на което сме паднали-вдигаме поглед и някъде далече е дъното...Не само КАТ ами 90% от населението трябва да се уволни и да се назначи наново..--късно е колега. Спасявай се, себе си и децата. Това остана. Тук, това което остава в държавата - то е страшно просто. Ей такива кат тия двамцата, те са бъдещето на държавата
126
3
 
9
 
! Отговори
шофи преди 5 години
абе това КАТ няма ли да го закрият най-накрая бе.Пишат некакви закони само и само да може някакъв та*ир да ме спре, да почне да ме заплашва и да ми вика дай пари "ниско долу".Това не са автоконтрольори, а мръшляци.Спестил му бил.Добре им бяха забранили да спират коли въобще.
125
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това че другите хора нарушават закона, не оправдава по никакъв начин собственото ти поведение. Даването на подкуп е не по-малко престъпление от получаването му. Няказания трябва да има за всички, независимо дали за 2 минути си спрял на забранено или за 2 часа. Ако сте на шофьорски изпит и направите такова нарушение, това ще ви струва 160 лева минимум и е неизбежно. Само неизбежните наказания ще ни накарат да спазваме правилата.
124
4
 
5
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 5 години
До До 126Ти шегуваш ли се с нас??? В 95% от големите градове в Европа е ад с паркирането! В зоните за паркиране е разрешено изключително много за живущите в района! Паркирането е скъпо удоволствие, и затова голяма част от хората ползват градски транспорт. (Темата за градския транспорт - отделно:) ) И да - няма как пред всяка баничарница да ти оставят място точно ТИ да спреш там , безплатно, и да си купиш баница. 100% съм сигурен , че в радиус от 500м има място, но ТЕБ те мързи!
123
1
 
4
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 5 години
До такси 2 млн. км.Глобите не се определят спрямо заплатите и бакшиша:) Като не можеш да ги плащаш - няма да нарушаваш! Още повече ако работата ти зависи от това! Най-много ви обичам, когато на София Мол опашката ви върви назад?!?!? И когато някой го няма да правите чудни маневри и да пречите на всички! Както 126 каза , когато не ви отърва закона - вода от 100 кладенеца. Но ти всъщност едва ли си излизал от София, камо ли от България:) Простено да ти е!
122
2
 
10
 
! Отговори
До 126 преди 5 години
Ти май не си ходил в чужбина, но философстваш.В нормалните държави са направи така, че да има къде да спреш без да нарушаваш правилата. Ако може на улицата, ако не може на платен паркинг, но има къде да спреш. В България правяят точно обратното - оставят забранени възможните места за паркиране, после някакви като теб грачат - У-у-у-у нарушават правилата.
121
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-безполезна и даже вредна структура от КАТ няма.Закривай!
120
2
 
5
 
! Отговори
. преди 5 години
А горкият многостраделен водач на МПС случайно си оставил смартфончето с включена на видео запис камера. Ай сектир бе!
119
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До такси 2 млн. км.Брат, много философи е родила майка България, но като отидат в чужбина рязко спират да умуват и просто спазват. Като не са ти направили отбивчица точно до мола няма да спираш, това е. Надали ще правиш този финансов анализ ако пред теб стои швейцарски полицай. Но тук на всяко правило ще гракнат 20 "Ама ако...", "Е защо пък не сте...". Чак е дразнещо вече. Очевидно по този начин не сме напреднали много.
118
1
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Корупцията при КАТ-аджиите ще спре, когато спрем да ги черпим. Ако искаме, разбира се. С воайорство няма как да стане. Щом им е предложил да ги черпи, значи не е било само леко отбиване за баничка. Преди месец за такова нещо ми писаха фиш за 20 лв. Или е бил спрял на спирка на градския транспорт, за което си заслужава да го дерат, или нещо друго. Но това няма значение в случая. Защо не пусне клипче с частта "Не може ли да измислим нещо и да не ми пишете?" Все пак и това е престъпление :-)))