Турция ни върна 7 арестувани с Митьо Очите, чакаме и него

Засега наркобосът е в турски затвор, скоро ще го предадат на властите ни
Обновена: 5 авг 2018 13:44 | 5 авг 2018 07:30, Камелия Цветанова
286
Турция ни върна 7 арестувани с Митьо Очите, чакаме и него
Снимка: Булфото, архив

Седемте български граждани, задържани при специализирана полицейска операция в Истанбул, бяха предадени късно снощи по административна процедура от турските власти на представители на Министерството на вътрешните работи на България на ГКПП "Капитан Андреево", съобщи пресцентърът на МВР.

Още по темата
Наложени са им полицейски мерки за неотклонение за срок до 24 часа.

В ход е и процедурата за връщането и на несебърския бос Димитър Желязков – Митьо Очите, който беше обявен за международно издирване с червена бюлетина от Интерпол и беше арестуван в столицата на Турция.

Желязков беше задържан в истанбулски хотел, а по-рано през седмицата 19 сочени за негови приближени бяха заловени в Бургаско в хода на операция срещу организирана престъпна група за рекет и наркоразпространение.

Оказа се, че Очите е бил придружаван в Истанбул от шефа на групата на БСП в бургаския общински съвет Бенчо Бенчев.

Общинският съветник от гражданската квота на социалистите, който извън политиката е крупен зърнопроизводител и предприемач, стана медийно известен в началото на годината около прокурорските проверки на собствениците на луксозни коли и скъпи имоти. Притежава три луксозни лимузини.

Той е сред съдружниците в охранителната фирма "Аркус-Сигурност", за която Димитър Желязков е казвал в интервюта, че е само неин консултант.

Прокуратурата и антимафиотите знаели, че Желязков е напуснал страната този понеделник, като това е станало законно – той не е бил подсъдим или обвиняем.

А спецсъдът остави снощи за постоянно в ареста и петимата задържани при спецакцията в Бургас, на които повдигна обвинения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само на мен ли ми прави впечатление тази неграмотност? Откога истанбул стана столица на турция???
185
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега бесепарите ще могат да си шмъркат евтина дрога от Очите, за тях сигурно е с отстъпка, като свои хора.
184
0
 
11
 
! Отговори
хх преди 5 години
Те тия турчета май не са знаели, че очите не са бара ? ахаха а
183
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тая БСП!Борисов държи търговията с амфетамини в БГ. В Унгария още има висящо дело за търговия с крадени коли. Погледнете си престъпниците, които ни управляват. В Швейцария зяведоха дело срещу Борисов за пране на пари, но го спряха, понеже беше замесен и Юнкер.--------------Уж дела срещу Борисов, а в сега ви хванаха вас от БСП по бели *** с престъпниците!
182
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП е отново заловена по бели ***. Искам сега Нинова да излезе и да ми обясни как сега ни управлявала някаква шайка и как БСП била алтернативата.
181
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До хмм...И Иванчева и Очите са свързани с вашата партия БСП, нормално е ти да ги защитаваш, защото ти също си престъпник като Иванчева и Очите!
180
5
 
17
 
! Отговори
хмм... преди 5 години
Защото Митъо Очите не е толкова опасен като Иванчева, да кажем, където имаше предавания на живо и актуализиране на информацията всяка минута, и така часове наред? Бившата кметица по-опасна ли е от Очите, та я показват непрекъснато в белезници и окови, а този топ престъпник само дето не са го показали от петзвезден хотел?
179
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите сега сте всички на амбразурата да ни обяснявате как БСП е алтернатива на ГЕРБ. Може ли партия, заловена на местопрестъплението да се занимава с рекет и убийства и да финансира мафиоти като Очите да е алтернатива?
178
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С него бил и някакъв от БСП хахаха жалка история като жалката държавичка ... ама то БСП или БКП си ги създадоха за да убиват децата ви в обора , а вие им се радвате *** овце ...
177
10
 
10
 
! Отговори
ХАХАХАХХААА преди 5 години
ПОРЕДНАТА ПУШИЛКА НА ТИКВИЧКАТА---НОВА ДАЛАВЕРКА Е ЗАМИСЛИЛ...ВЪНШНИЯТ НИ ДЪЛГ ВЕЧЕ ГОНИ 60 МИЛИАРДА---АМА ТИКВИЧКАТА СИ Е ЧОПНАЛ 4 МИЛИАРДА И СИ Е ГОТ....А МАТРОСОВЦИТЕ НА ГЕРППППППППППППП РЕВАТ ЛИ РЕВАТ...
176
7
 
7
 
! Отговори
магаревъд преди 5 години
До въпросПредателят бойкоборисов (и неговите слуги от гербавата съдебна система) предаде турците напълно незаконно, съзнателно заобикаляйки всякакви правила, с лъжа (че не са поискали убежище), през нощта и тайно да не се усетят малкото останали журналисти само защото гуемия преател тайпи ги обяви а "гюленисти".А митюочите просто е привикан да си плати отчисленията преди края на сезона за да има бойкоборисов с какво да емигрира към ЮАР, щото моментът наближава.
175
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що ги връщат ми не се договориха да ги екзекутират там и точка по въпроса
174
2
 
11
 
! Отговори
ха-ха преди 5 години
Ами ще видим като ни го върнат дали ще го осъдят и то ефективно или всичко ще се окаже поредния ПР на властта и толкоз!
173
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Двамата ги върнали експресно, но за Митю е различно! Чакаме сам да реши нещо си и тогава, след време, може да го екстрадират ...Що така бе, Боце? Ами ако не пожелае? Целият екшън е за заблуда на Комисията и следващият доклад, но най-вече за заблуда на баламите в БГ! Е, нема нужда! Ние знаем кой е шефа на Шайката и кои са неговите златни кокошки!
172
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато Борисов от трибуната на НС обяви, че `В този парламент има хора, които се занимават с разпространение на наркотици` единствено Нинова посмя да го попита като знае защо мълчи? Това е много сериозно обвинение и не може да се говори така от трибуната на НС.Нашичкият си затрая. Номерът е да хвърлиш някакво обвинение и после да се правиш на неразбрал.
171
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Върнали седем, задържали ги, но некакви си. Туристи, на грешното място в грешния момент.Очите - друг път. Бенчев и агата - (БСП, ДПС)пуснали...?Пейо, общинският съветник, когото издирват, от коя партия е?
170
2
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
До месараdps sa nay 4isti v mom i nay to4ni,taka izliza
169
2
 
9
 
! Отговори
въпрос преди 5 години
Защо разбирачите квичаха много докато България връщаше по бързата процедура престъпници от Турция, а сега какво стана май и Ердо ви ги връща без проблем. Това са добри отношения между прители Бойко и Ердо!Аи чав...
168
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нека поседи малко у турски затвор, че тука като дойде съдията веднага че го пусне срещу подписка
167
5
 
18
 
! Отговори
хмм... преди 5 години
Интересен факт, Митьо Очите топ мафиот и лидер на престъпна група за разпространение на наркотици и проституция не беше унижен и окован както направиха с бившата кметица Десислава Иванчева. И кво излиза тогава, че Иванчева е по-опасна от Митьо, така ли?