Пачки в кутии, укрито ДДС... Как се отразяват на туризма?

Години наред сем. Арабаджиеви не били проверявани
39

Повече от 10 млн. лв. намерени кеш в куфари, сейфове и касетки в банки. Шест души обвинени в данъчни измами и пране на пари. Всичко това е резултат от акцията на специализираната прокуратура в хотели на Ветко и Маринела Арабаджиеви в Пловдив и София.

Още по темата

"Темата с ДДС е за над 100 млрд. лева. Ако Ветко Арабаджиев е най-виновният за укриване на ДДС, то ние сме прекрасна държава. Арестуваме го и това е. Нормално е хората да изкарват пари в една работеща държава. Ако този туристически холдинг не беше симпатичен на властта, то нямаше еврочиновниците да нощуват там", отбеляза журналистът Патриция Кирилова.

В студиото на "България сутрин" тя подчерта, че ние днес казваме, че има някакво престъпление, а години наред тези хора не бяха проверявани.

"Това са теми от преди 25-30 години. Това е голям удар срещу туризма в България. Трябва да сме гражданско общество и такива проблеми трябва да ги решаваме заедно", отбеляза Кирилова.

Според журналиста Борис Ангелов е важно да се обсъди медийното правосъдие в България.

"Така всеки може да бъде унищожен. Не бива да се издават присъди в медиите без доказателства. Парите след неуспешна акция ги плащаме данъкоплатците. Едно е да кажеш нещо – друго е да можеш да го докажеш", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

"Не е възможно Цецка Цачева да продължи да бъде министър. Или има справедливост, или няма. Не може някой да демонстрира, че не спазва закона. Има много въпроси, на които не се отговори. Къде отидоха двата милиарда за електронно правителство и къде е то? Къде е 1,5 млрд. лв. от нашите здравни вноски", изтъкна за финал Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Боклуци преди 5 години
Тези платените тръгнали да защитават пловдивдиския наркоман. Абе знаете ли що народ е работил без Вълчо да им плати или с какво унижение са си тръгвали от там? Само като видя мазните ин мутри и ми се повръща.
34
0
 
2
 
! Отговори
баба Вълка преди 5 години
Мене не ми е ясно къде ще спи сега Доган като му развалиха рахътлъка в Маринела?Тия двамата са ги поканили да го защитават ли?
33
0
 
4
 
! Отговори
т преди 5 години
а БСП защо мълчи? още един от техните удариха... Брендо, Очите, Бенчев, Иванчева а сега и Арабаджиеви
32
0
 
6
 
! Отговори
Тези преди 5 години
Ветко и Маринела не бяха ли кръстници при втория брак на Стефка Костадинова?А Весела Лечева и първият й съпруг ( бивш министър) какъв бизнес имат,че стреляха по него... и понеже беше правит на БСП- мълчание..А сега К.Нинова,Зарков,Кирчо, Свиленов,Елена,Президентът- веднага се нахвърлят.Не си спомнят каква "груба игра" се водеше по тяхно време ( без опровержения" ние не бяхме": може да не сте били във властта тогава- но нали сте се гушнали в столетницата и я славите;БЕЗ да подчертавате разлики
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хващането на телефонни измамници е удар срещу телекомуникациите. Що за глупости!!!
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Арабаджиеви властта и нейните представители са взели достатъчно. Но когато възникне проблем са нужни жертви. Ветко този път е с късата клечка. Да се готвят следващите.....
29
0
 
23
 
! Отговори
Адвокате преди 5 години
Очаквам адвокат Марковски да се появи в медиите и да обясни, че парите са подхвърлени !
28
0
 
11
 
! Отговори
гениално ! преди 5 години
"Хващането на данъчни измами в хотелиерството е удар срещу туризма"-Патриция Кирилова -журналист.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименKak da ne sa tam bratia Galevi, Zashto prikazvash gluposti?????https://interpol.int/notice/search/wanted/(offset)/9/(Nationality)/122/(current_age_maxi)/100/(search)/1
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грешката на Бойко Борисов още при първото му управление е, че не направи ЛУСТРАЦИЯ.Народът щеше да е с него.Вече каквото и да направи в тази насока е КЪСНО.
25
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са оборотни пари за подкупи на държавни служители. Истинските пари са в швейцарски банки,
24
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен18А още по-тъпо е да вярваш в БСП и Корнелия.
23
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как пък проверката започна точно когато баш мошениците не са в страната и не знаят къде са? Как не започнаха акцията, когато настаняваха еврогостите в хотелите им? И защо снимките на Арабаджиеви ги няма в сйта на интерпол? От сайта са свалили и снимките на братя Галеви. Или вече не ги търсят, или знаят къде са.
22
3
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Ангелов, парите отидоха за организиране на електронни избори, които ще излъчат електронен парламент, т.е. електронни народни представители, които на свой ред ще излъчат електронно правителство /електронен министър-председател и електронни министри/.
21
4
 
9
 
! Отговори
Гунчо Гунчев преди 5 години
На мене лично 100 млрд. лева множко ми се виждат. Нещо да не сте объркали нулите?
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да разровят и в медиите какви пари има и от къде идват
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
време е всичката крадлива с.*** да се измете като тези така наречени арабажиеви заедно с мухобоико начело
18
0
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
НЕ ПРАВИ ЛИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ ТОВА СА НЯКОЛКО ФАМИЛИИ ОЛИГАРСИ В БЪЛГАРИЯ СУПЕР БОГАТИ И СУПЕР ПРЕСТЪПНИ. АМИ ТО ТАКОВА БОГАТСТВО НЕ СЕ НАТРУПВА С ЧЕСТНОСТ. ОГРОМНИ ПРЕСТЪПНИ СХЕМИ И ДАЛАВЕРИ, ИЗПОЛЗВАНЕ НА НАСИЛИЕ, РЕКЕТ, А МОЖЕ И УБИЙСТВА. И ЩОМ Е ЗАМЕСЕН И ИЛИЯ ПАВЛОВ ИЗЛИШНО Е КОМЕНТАР. ВЪПРОСЪТ Е КАКВО ЩЕ СЪТВОРЯТ МАГИСТРАТИТЕ. ИЛИ ТЕ ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ПОЛАГАЩОТО ИМ СЕ И "ВСИЧКО Е ТОЧНО, НЯМА НАРУШЕНИЯ, НИТО ДАНЪЧНИ ПРЕЕСТЪПЛЕНИЯ" И ВСЕКИ ПО ПЪТЯ СИ. ТОВА Е ЧЕСТО ЯВЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ.
17
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 12Само да те уведомя че за последните 10 години няюа нито един бизнесмен от тези с куфарчетата в затвора, нощо че ГРОБ е на власт
16
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГЕРБ foreverНе е тъпо да си дете и да,вярваш в Дядо Коледа, тъпо е да,си възрастен и да вярваш в ГРОБ!