Петиция в нета брани мераците на Царя за "Врана"

Бивши царски депутати с подпис за подкрепа на своя лидер
23 сеп 2018 07:30, Красимир Ангелов
173
Петиция в нета брани мераците на Царя за "Врана"
Снимка: Булфото, архив

Петиция-протест срещу "одържавяването на царските домове в България" се разпространява в интернет. Тя е организирана от национален клуб "Българска корона" и вече е подписана от 140 души, съобщава "24 часа".

Целта й е проста - да събере подкрепа за Симеон Сакскобургготски срещу решението на Софийския градски съд, че дворецът "Врана" не е негов, а на държавата.

Още по темата

Сред подписалите петицията са бившият зам.-министър на финансите в кабинета "Сакскобургготски" Илия Лингорски, бившите царски депутати Нина Радева, Анелия Атанасова, Владимир Дончев, Деница Димитрова, парламентарният секретар на Симеон като премиер Гадар Хачикян и други.

"Домовете наследени и стопанисвани от Н.В. Симеон II, са били изградени с частни средства. За пример - Официалните държавни резиденции като тази в Евксиноград на Северното черноморие и двореца в Центъра на София никога не са били обект на обсъждане на собствеността.

Българският монарх е получавал официално сума-възнаграждение за изпълнението на служебните му задължения към държавата, както всеки друг служител и това се нарича Цивилна листа. Освен това българските монарси са имали и свои лични средства, които са наследени от техни роднини“, се чете в аргументите за петицията.

Според организаторите й "на фона на всичките и постоянни скандали с незаконно строителство не само на вили, заведения и хотели, но и на цели селища и застрояването на Черноморското крайбрежие, тази атака на Държавата срещу частната собственост е абсурдна и дава негативни съобщения на своите граждани и сигурността на тяхната собственост и права".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
34
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
На този пияница и комарджия дядо му и баща му ни докараха три национални катастрофи ,една гражданска война продължила от 1923 година до 1944 година .Отнети територии над 60 хиляди кв км над 800 холяди убити през войните и репарации който изплащахме на Гърция и Югославия до 1974 година в размер на милиарди левове .И вместо да бъде изгонен със шутове от България той наглеца иска това което не е негово .
34
1
 
26
 
! Отговори
22 преди 5 години
До Анонимен 38И кво като са юристи!?Те са най-големите бандити и мошеници!Нали юрист организира грабежа в Роженския манастир,а сега няма съдия който да го осъди!?Всички си дават отвод!
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тази държава е пълно с предатели! Било то *** на царе, американци, руснаци, турци, немци и пр. Всичките за стотинки и трохи и майките си ще продадат. Нямаше да е проблем, ско бяха 140 фейсбук л.умпена, ама почва от ниските нива на общинскита администрация и се минава през всички партии и стига до премиера.
32
4
 
30
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Явно нямаме НИКАКВО национално достойнство,щом търпим наследника на династия загробила България с 3 национални катастрофи да си разиграва коня!Впрочем тоя също има собствен принос в това!
31
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България от 1944 не може да благоденства заради предатели като тия подписалите я. Ще защитават един крадец, а някои от тях са юристи, ясно е колко са кадърни.
30
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се погрижат за него депутатите му,те му изградиха тоз имидж, не да просят от народа пак,че и петиция писали, безсрамници? Частни средства, това само на Цецо тъста му може да му помогне да го докаже
29
9
 
12
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Фанатиците от ГЕРП които са отритнати от Партията се усетиха че от тоя имат полза и почнаха да правят подписка.Тия са по-зле и от ислямските фанатици в Иран
28
6
 
25
 
! Отговори
М.М. преди 5 години
На мадридския крадец и покерджия, ако иска да идва в България, мястото му е в затвора, а не в двореца. Впрочем там е мястото и на 95% от политиците ни.
27
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тоя защо не е имало съчма с рицин? Което поставя въпроса за конспирация на западните служби, имайки предвид шоуто със "Скрипал Воскресе".
26
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За всичко са виновни БСП, те почнаха с безусловното краденеж и обръчи от фирми и всеки след тях по същия начин действа. Ако се беше почнало с разстрели и строги правила да се даде шанс на частната икономика, а не с мутри и предприятия за скрап, тоя герой царя нямаше въобще да го има. Той е продукт на нашето неможене.
25
6
 
39
 
! Отговори
Стига му толкова преди 5 години
Кобургите дойдоха голи като пушки,време е така да си тръгнат! Този достатъчно гори изсече,стига му толкова! Вън кърлеж такъв от България!
24
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалък си, деде!
23
4
 
34
 
! Отговори
Партиен член преди 5 години
Нали Тоя нямаше никъкви мераци преди да дойде и да ни оправи 800 пъти.
22
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупав излезе тоя човек,от историята на баща си не научи ли, че с български нагаждачи не трябва да се заиграва. Използваха го, той видя че отиде коня у реката и заалчня, сега и последния българин ще се отврати с тия имотни претенции и туй ще е то с тез царски сюжети. А на юпитата им останаха хотелите и милионите. От чиста и свята република, за сега сме само република,ама пак е нещо. Време е да поработим върху "чиста".
21
6
 
36
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Тоя НИКОГА не е бил цар ! Това е...
20
6
 
40
 
! Отговори
Крист преди 5 години
Този т.н. Цар, излъга народа с 800-те дни.Имаше достатъчно власт да промени държавата, остави юпитата да направят огромни далавери... А сега, какво излиза, че и него са използвали, като тоалетна хартия.
19
5
 
35
 
! Отговори
Комара... преди 5 години
...да си го играеш само в чужбина ти желая! Пари да си връщаш борчовете пак от там да си търсиш! И със здраве, и в България да не стъпваш никога повече ти и твоите издънки!
18
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямам против, тез 140 подписали да му връщат от тяхното, що пак от общото гледат.С чужда пита се научиха да връщат лесно.
17
4
 
25
 
! Отговори
Ясен преди 5 години
Построени с частни средства?! Дрън дрън
16
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като си иска дедовото,да му се изчисли и напише акт за компенсация на дедовото му управление,да видим кой на кого дължи. Золумите не си плащат,ама локумите не искат да изтърват. Национален протест ли иска,що ли?