Прокуратурата с нови огледи за ада край Своге

Над 15 нови свидетели с показания, изследван е асфалтът
3 окт 2018 10:23, Анисия Иванова
16
Прокуратурата с нови огледи за ада край Своге
Архив: Булфото

Прокуратурата е разпитала над 15 нови свидетели за катастрофата край Своге. Сред тях са изпълнителният директор и председателят на Надзорния съвет на "Трейс Груп Холд" АД и ръководителят на лаборатория "Пътно строителство – Трейс", съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

Разпитани са също служители на АПИ, имащи отношение към изпълнението на проекта и директора на областното пътно управление. Показания са дали петима пострадали от произшествието и трима свидетели, оказали помощ на ранените.

Разследващите направили нови огледи - два на местопроизшествието, като са иззети сравнителни образци от поставената мантинела. Два пъти е правен оглед на автобуса, за да бъде направена експертиза за техническото му състояние.

Назначени са 5 експертизи в специализирана лаборатория, за да се установи дали асфалтът отговаря на утвърдената рецепта, както и физико-химическа експертиза за определяне на химичния и морфологичния състав на иззети сравнителни образци от боя от мантинелата на мястото на произшествието.

Експертизата ще даде отговор и на въпроса дали едрозърнестият минерален материал, вложен в асфалтовата смес, по устойчивост на ускорено полиране отговаря на действащия стандарт.

Към разследването са приобщени документи от АПИ, "Трейс груп Холд" АД, Български институт по стандартизация, лечебни заведения /по повод проведено лечение на пострадалите от произшествието/, "Мотт Мак Доналд България" ООД /във връзка с делегирани от възложителя по договора права и задължения и уточняване обхвата на консултантските услуги/.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Така е преди 5 години
До lol до 4 Хиляди МПС са преминали от там и само автобуса се е подхлъзнал.Айде , де !
12
5
 
1
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До пълен пунтажНе мога да разбера защо всячески се опитвате да оневините шофьора.Преди и след него са минали хиляди.Защо те не се "лъзнаха".Шофьора си е гледал фейсбука и е направил мазало.
11
0
 
1
 
! Отговори
Смех преди 5 години
В прокуратурата има много специалисти по свободни съчинения по картинки.Да са живи и здрави следователите, които ги захранват с информация за хода на разследването,иначе има да плещят още много глупости пред медиите.
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миналата седмица минах оттам като карах със 65-70км/ч. Не се наложи дори спирачки да натискам на завоя! Знам че беше нарушение, но все пак исках да пробвам. Според мен шофьора се е заблял нанякъде. Абсурд е да не вземеш завоя дори при дъжд!
9
0
 
10
 
! Отговори
пълен пунтаж преди 5 години
След поредния ремонт асфалта вече предполагам, че ще в норми. На прокуратурата и остава да разглежда кривата на завоите, дали има водостоци и къде са поставени мантинелите. Излиза, че преди това не е било ясно на всички подписали приемането на предишния ремонт без забележки, че е имало нарушения.
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***...моля да обясните, защо ми изтрихте коментара.Участъкът е преасфалтиран веднага след инцидента.Прокуратурата ще огледа балкана на Своге, но не и пътя и доказателства за инцидента.
7
0
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НЯМАМ НИКАКВО ДОВЕРИЕ НА БЪЛГАРСКОТО СЛЕДСТВИЕ И ПРОКУРАТУРА !!! ВИДЯХ ГИ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ И Е МНОГО ЖАЛКО, ЧЕ ПОВЕЧЕТО НЕ СА ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИ ИЛИ ВКАРАНИ В ЗАТВОРА ЗА ДЛЪЖНОСТНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ КАТО НЕПОВДИГАНЕ НА ОБВИНЕНИЯ НА ДОКАЗАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ!!!!
6
0
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До lol до 4И после ще излезе, че не е нарушение на технологията, допустимо е, не е оказало значение и ... дъра, дъра всичко ще се покрие
5
0
 
17
 
! Отговори
lol до 4 преди 5 години
не са мълчали - отдавна излязоха разкритията, че ония безхаберници са смесили асфалта с варовик, вместо с по-скъп материал. за малкото време на екплоатация въпросният варовик се е полирал и пътят е станал като стъкло...за това и с 50км/ч губиш контрол на прав участък, след малко дъжд.
4
13
 
3
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
Хехееее, на кривия му пречел асфалта?! Да бе , "ШАФИОРИНЪТ" , а не асфалта!!!
3
0
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Тия ще оглеждат още две-три години, докато се забрави всичко и накрая ще прекратят случая. Най-много шофьора да отнесе нещо. Тоя филм сме го гледали.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Експертизата ще даде отговор и на ВЪПРОСА дали едрозърнестият минерален материал, вложен в асфалтовата смес, по устойчивост на ускорено полиране отговаря на действащия стандарт."=======================================Кой е задал точно този въпрос, какво знае и защо е мълчал досега?
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ли лабораторията на,ТРЕЙС ще проверява асфалта?