След Марешки, още двама от "Воля" с обвинения за изнудване

Христов и Таскова помагали на лидера си в рекет срещу аптекари
14 юли 2017 16:13,
21
След Марешки, още двама от "Воля" с обвинения за изнудване
Снимка: архив Булфото

Още двама депутати от "Воля" бяха обвинени от прокуратурата в изнудване. Това става ден след като в същото бе обвинен и лидера им Веселин Марешки.

Пламен Христов и Кръстина Таскова се отказаха от имунитета си на народни представители малко след като главният прокурор Сотир Цацаров им го поиска.

Още по темата
Според прокуратурата Марешки е изнудвал собственици на аптеки, а в някои от случаите е действал и с Христов и Таскова.

Разследването срещу тримата е базирано на свидетелски показания на 7 фармацевти.

Аптекарите били принуждавани да купуват лекарства на едро от фирма на Марешки, а ако някой откаже – разполагали наказателна аптека до неговия обект, в която медикаменти се предлагали на нереалистично ниски цени.

Христов нарече обвиненията смешни и обяви, че не се притеснява от обвинението, пише bTV.

"Обвинени сме в агресивно раздаване на рекламни материали. Звучи "много страшно". Как си представяте висшият мениджъмн на такава голяма икономическа структура да се занимава с шепа собственици на аптечки", коментира депутатът от "Воля".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
2
 
! Отговори
2 преди 6 години
не ми е лицеприятен Марешки, но много явно искат да го съсипят. Картелите ще го смачкат , няма да му простят че им се опълчи.
14
4
 
4
 
! Отговори
До 17 преди 6 години
Как е натрупал милиони не знам, но е факт че като изляза от аптеката на Марешки ми остават стотинки и за кафенце. Но лешоядите няма да го оставят на мира. Бой от всички страни докато го унищожат. Пък и той да си дава сметка с кой се е хванал да се конкурира. Хайде чао...
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ми е странно като как подобни инвалиди натрупаха милиони- ами те не могат две думи да свържат за да изложат тезата си- важно е че накрая оставаме с това отвратително блудкаво чувство, че срещу нас стои изпечен, гнусен не бих го нарекла дори и бизнесмен...ей такива ще ни Управят- нЕмЪ начин.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха! Бат.Бойко ви е тръна в очите,а избрахте тоя по-върл и от него мафиот!Тоя дето с наглост беше казал,че можел да брои само до 96 000 000.А останалите ги брои жена му.Ай,да вий честито!
11
3
 
9
 
! Отговори
Илия - Варна преди 6 години
До появата на Марешки на петролния пазар цената на дизела беше 2.66лв независимо от падащите цени на петрола на международния пазар. Нямаше никаква тенденция за корекция. След появата му цената във Варна е около 1.76 в зависимост от отдалечеността на дадената бензиностанция от такава на Марешки в града. Дано успее в борбата си с мъсните картели които държава подкрепя, заявявайки че няма договореност между тях за цените на горивата.
10
4
 
10
 
! Отговори
Илия - Варна преди 6 години
Мръсните каретли активират всичките си канали- радио,телевизия,интернет и др. Бръкна им джоба и никога няма да му го простят. И за сгазена мравка ще го съдят. И лошото е че и курвенската ни държава е зад картелите, ря не се интересува от обикновения човек, интересува се само от ДДС на горива и лекарства, а когато те са по евтини съответните постъпления са по малки т.е. по малко пари за крадене от държавната хазна. Неврастеници със скрити лица са май основните свидетели????
9
3
 
10
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Марешки докато не го вържат на каишка като Сидерката,няма да мирясат !
8
3
 
11
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
Така е, разклати им стола, на който седят , и сега човека стана по-черен от дявола
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя картел го "бориха" правителство, комисии, журналисти. Много го "бориха", много сълзи ляха за клетия потребител. Накрая някой го пребори. Ами сега? Нали наужким се бореха, театрално и драматично, пък какво стана? Всички млъкнаха в потрес!
6
0
 
7
 
! Отговори
До шматка преди 6 години
В частния сектор също има много фирми, които дават клас прослужено време! И последните, които бяхме патриоти и искаме да останем , май ще си тръгнем от България! Наистина вече няма смисъл, това е дъното!
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Марешки отдавна победи картела в лекарствата, сега бори картела в горивата. Вече държавните органи спряха да се чудят има ли картел.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Постоянно ни пускат реклами по телевизора, за диария, газове и уголемена простата. Изнудват ни да купуваме, сезирайте прокуратурата. Същите реклами ги пускат и по съседната телевизия, за да ни рекетират да купуваме. Спасете ни от този рекет!
3
2
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 3Те парите за прослужено време отпаднаха още '89г.но не за всички.Лапачите на държавна хранилка още ги лапат
2
3
 
18
 
! Отговори
Наздраве преди 6 години
Буря в чаша вода и отвличане вниманието на Матряла докато гласуват отпадането на пари за прослужени време!Продължавайте да гласувате за Герб! Наздраве за новия закон!
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всички ни е ясно, че правосъдна система в БГ няма. Толкова плюнчене за нищо, след три дни всички ще са забравили. По-скоро биха го отнесли потърпевшите, отколкото виновните.