САЩ към нас: Предайте ни руски хакер, източил е $7 млн.

Руснакът притежава българска лична карта
8 ное 2018 15:45,
66
САЩ към нас: Предайте ни руски хакер, източил е $7 млн.
Снимка: архив Reuters

Окръжната прокуратура във Варна внесе искане в съда за временното задържане под стража на руски гражданин, издирван със заповед за арест от САЩ за компютърни измами за поне 7 млн. долара, съобщава "24 часа".

Още по темата

Искането е за временното задържане за срок до 60 дни с последваща екстрация в САЩ на руския гражданин Александър Ж.

38-годишният гражданин на Русия се издирва със заповед за арест на съдия от Районния съд на САЩ за източния район на Ню Йорк, Бруклин, за наказателно преследване по дело за конспирация за извършване на компютърни измами, от които са нанесени щети в размер на поне 7 млн. долара.

Престъплението е извършено в периода от септември 2014 г. до декември 2016 г. и е наказуемо в САЩ с лишаване от свобода до 20 години или с глоба, както и с двете.

Руският гражданин притежава и българска лична карта и живее във Варна. Първоначално той е бил задържан за 24 часа, след което Окръжната прокуратура го задържа за срок до 72 часа, до изтичането на които издирваният трябва да бъде доведен пред съда за произнасяне по искането на прокуратурата за временното му задържане за срок до 60 дни, определен в Договора за екстрадиция между правителството на Република България и правителството на САЩ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
2
 
! Отговори
Do #33 преди 5 години
Човекът иронизира, уважаеми, май вие трябва повечко да учите, четете и да се образовате!
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До "работилия..Май ти си зле с географията:Стейтън Айлънд е на юго-запад, а Бруклин е на изток част (западната) от Лонг Айлънд.Обърках ли те? Е, Манхатън е между тях по средата. :)
50
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Сата НАПредаваме ги сега. Само през последните години против собствените ни интереси, провалихме Бургас-Александруполис, Южен поток и Белене. Загубихме ние повече, отколкото руснаците. Сега разни недочовеци обявяват Русия за наш главен враг! Не мисли, че там не знаят, че тук разни като теб пишуркат ежедневно гадости срещу Русия! Дразня се, че някои там клъвнаха и почнаха да се изразяват доста неприязнено към нас. А аз не съм като теб, преzрени!
49
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долу ръцете от руския хакер. Американците са скалъпили фалшиви обвинения защото е източил пощата на Хилари Клинтън. Българите са вечно задължени на вечния си освободител Русия и трябва да се кланят и удрят чело в земята когато видят руснак срещу себе си, защото са ни освобождавали над 3 пъти. Ако видиш американец трябва да му удариш 2 шамара щото само веднъж са ни освобождавали от руския комунизъм.
48
0
 
0
 
! Отговори
До "работилия.. преди 5 години
"източния район на Ню Йорк, Бруклин"................Зле си с географията, момчето ми. На изток от Стейтън Айлънд, на запад от Лонг Айлънд, на юг от Манхатън.
47
3
 
9
 
! Отговори
Сата НА преди 5 години
най-много уважават сърбите, защото никога не са ги предавали-Намекваш, че ние някога сме ги предавали ли?Много ще ми е интересно да ми посочиш КОГА? Ние с тях не само, че не сме били съюзници, но и винаги сме имали диаметрално противоположни интереси
46
10
 
8
 
! Отговори
Слава России! преди 5 години
Несъгласните да имитират вятъра!
45
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя ще хибрид поеме повече сондирания в задния двор от колкото рускиня в турски курорт
44
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще бъде задържан американски терорист от ЦРУ на българска територия ?
43
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще има да пее руския хим на голям черен кожен микрофон .и дай да не се залъгваме в русия мафия няма има кгб под прикритие да върти далавери там държавата е мафия
42
12
 
14
 
! Отговори
Но всички преди 5 години
руснаци-престъпници( този, убийци детето в куфар и др.) идват б Болгария( защо ли??0) и им се радвате!!???.Защо онзи убиец на дете и жена( разузнавач от Афганистан, награден от Путин) не си го приберат в Русия?( веднага "ще изчезне", ня *** и в Сибир да е.. ще се забравии) А тук го храним и лекуваме от наши средства!!!???"Братушка"???ОТВРАТ!!
41
20
 
5
 
! Отговори
Долу ръцете от бляда преди 5 години
Руснаците са много богати всеки от тях разполага с по 10 милиона долара джобни пари (това съм го виждал на морето лично), освен това са духовно въздигнати и не крадат, това е измислица на американските русофоби. В случая американците нямат никакви доказателства. Англичаните се мъчиха мъчиха да докажат на нашия Бойко Пичич (Боко) че Скрипал са отровени от Русия и Путин и не успяха щото им бяха много слаби доказателствата. И в този случай става въпрос за изключително слаби доказателства.
40
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В затвора Черните ще го направят на рускиня тоя хибрид .Карай заслужилси го е... съвет към другите хибритчета купете си вазилин овреме
39
19
 
4
 
! Отговори
Ристю преди 5 години
Мноо,лъжа пак от тези краеферми
38
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съдбата на руския хибрид е Някой едар *** да го *** във федералния
37
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Факт 1 .50 кила месо руснаците ни при клоуна Хрюшчов ни при още по тъпия Путин са виждали Факт 2 тук колим прасета и не 50 ами по 100 има само от там не сме мизерния колхоз да рупаме борш Факт 3 руската *** не щеше да губи глас в ООН та за това ни се размина да станем 16 прасе в ***
36
10
 
7
 
! Отговори
До #34 преди 5 години
Ей, балък, много си ***, какви глупости бръщолевиш? Какви 50 кг месо са ти в тъпата глава, кой и как да ни плаща и какви сметки? Ей, аман от ***, то какво е казал Хрушчов на Тато, само те си знаят, а ти си толкова далеч от истината, колкото е й главата ти празна!
35
7
 
14
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
Е..... Вече го гепиха... Хахахааааа...В Гуантанамо ислямистите ше има да му се радват!!!!!!
34
6
 
7
 
! Отговори
Ха ха ха преди 5 години
Що не си го гепите самички?!
33
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още едно доказателство за продължаващото инфилтриране на руски шпиони и престъпници по така наречената братушкова линия в България !Русофилите пак да питат Какво става с безвизовия режим с Америка, а така също за Шенген и Еврозоната !