Баневи – задължително в ареста: Държат 1 млрд., парите може да изчезнат!

Ако не са в ареста могат да окажат натиск върху свидетели
9 дек 2018 10:35,
204
Баневи – задължително в ареста: Държат 1 млрд., парите може да изчезнат!
Снимка: Булфото, архив

Ако на Баневи не им бъде наложена мярка "задържане под стража", може да оказват натиск върху свидетели и да манипулират доказателства. Това каза заместникът на главния прокурор Иван Гешев. Той допълни, че Николай Банев е подсъдим за закана за убийство и част от доказателствата по това са приложени към делото, за да се покаже профилът на семейство Баневи.

По думите му самият факт, че те контролират над 1 млрд. лв. може да се направи обосновано предположение, че мярка различна от "задържане под стража" означава тези пари да заминат някъде.

Още по темата

"Станахме свидетели на добрата работа на прокуратурата, в частност на специализираната прокуратура. Дали могат да бъдат осъдени, дали ще бъдат осъдени Баневи, това е въпрос, който ще реши съдът, евентуално след внесен обвинителен акт", каза Гешев пред 'Нова тв".

По думите му набирането на доказателство е труден процес. Той посочи, че привличането на Цветан Василев като обвиняем също е било трудно.

"Пране на пари за 1 млрд. също е много трудна задача. Колегите са амбицирани да си свършат работата. Факт е, че в сметки на едно от лицата са констатирани над 1 млрд. лв. в Швейцария. Според колегите има достатъчно доказателства, че те са попаднали там в резултат на това престъпление, което описахте – пране на пари", допълни Гешев и обясни, че става въпрос за Банев. Прокурор Гешев заяви, че е поискано тези сметки да бъдат запорирани.

Попитан дали има сценарий, в който семейство Баневи получават условна присъда, Гешев отговори: "Те са обвинени за пет различни престъпления".

Той уточни, че няма как да получат условни присъди, защото законът не го предвижда, а позволява само да бъдат оправдани.

"Отделно те са обвинени в организирана престъпна група, където изобщо не става въпрос кой в какви дружества участва. Те са привлечени за участие и ръководене на организирана престъпна група, за пране на пари, за длъжностни присвоявания, за данъчни престъпления и най-леко наказуемото е държане на боеприпаси", допълни още Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега разбрахте ли , защо Радев и Нинова са толкова нервни и са готови да запалят Държавата , но Борисов да не е Премиер . Сега Банев , Арабаджиев и др. олигарси на БСП ще си кажат всичко включително и как са финансирали изборите на БСП и Президента Радев. След мандата на Радев го търсете в затвора, Нинова също .
66
0
 
10
 
! Отговори
vankata преди 5 години
Тия като гледам колко са крали и колко обвинения имат...мисля, че най-добре некой да ги гръмне тия.
65
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Е и този пътЕ и сега ако няма осъдени, наистина трябва и последните нормални хора останали в България да си тръгнат.-и да ги осъдят, всички са наясно, че това показна акция (къде бяха същата тази "правосъдна" система 30 години?), за отчитане на дейност. ако трябва да се съди справедливо, то сигурно аз ще трябва да стана министър-председател, щото всичко друго ще е в панделата, вкл и много от издаващите присъди - също са за там!
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пародия. Идеята на офшорните държави е че нормалните държави не могат да вземат парите на техни граждани които си държат парите оф-шор. Сега ще ги понатиснат малко, ще ги накарат да си платят тук-там и после хайде по живо по здраво. Държавата пари няма да види без значение дали ще има присъди или не, но някои "държавни служирвли" може и да се облажат
63
0
 
5
 
! Отговори
manwithnoname преди 5 години
Като чета колко са крали и колко обвинения имат...мисля, че най-добре некой да ги гръмне тия.
62
0
 
3
 
! Отговори
manwithnoname преди 5 години
Като чета колко са крали и колко обвинение имат...мисля, че най-добре некой да ги гръмне тия...
61
0
 
8
 
! Отговори
az преди 5 години
Бифшият ми шеф , казваше " Ние не крадем , ние усвояваме ."За мен е едно и също нещо
60
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кольо, помогни малко на Горанов, че човека няма къде да живее от страх от земетресението. Подари му някой апартамент пък ти! Нищо не е за твоите 1 милиард. И на Боко подари още една къща в Барцелона или на друго място за другата любовница. И за Коледа ще си свободен...
59
3
 
19
 
! Отговори
Е и този път преди 5 години
Е и сега ако няма осъдени, наистина трябва и последните нормални хора останали в България да си тръгнат.
58
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички са за нов народен съд! Няма сини, няма червени! Всички се знаят и трябва да бъдат наказани!
57
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1 милиард лева в швейцарска банка и са го хванали?!? с толкова пара веднага хващаш пътя за топлите държави, *** изкуфял! като са *** сега да се търкалят по затворите... направо счупиха *** тия двамата.
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не се е променило.Преди беше-пригепизация,по костово време.Сега,при боково-обществени поръчки.Тази дума оправдава всякакви безчинства.Машоните във властта дърпат конците.Уйко и финансиста.
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"означава тези пари да заминат някъде." чакай малко, вие искате да ги съдите за престъпления или да им вземете парите с претекст?
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е, че при проверките на гербавите всичко излиза точно! То тъщи, кумове, прабаби...Важното е, че всичко е законно и несъответствия няма!
53
4
 
12
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
Като са толкова опасни що не ги държат в клетка и с белезници ,като Иванчева.Все повече става ясно ,че Иванчева е натопена...
52
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Условията в килията същите ли са като при Иванчева? А прангите къде са?
51
5
 
17
 
! Отговори
цирк по поръчка преди 5 години
Стига с тия Баневи. Толкова години не знаете какво правят,изведнаж ви светна ,за да се оправдаете пред света,че правите нещо.А за вашите милиарди-нито дума.
50
3
 
15
 
! Отговори
Pilot преди 5 години
Щом тези ги съдят за толкова, значи имат поне двойно или тройно ! А кога ББ , ДЕБЕЛАКА ПЕЕВСКИ , ЦВЪ , ИВАН КОСТОВ , СОФИЯНСКИ , ЧЕРЕПА, и още хиляди *** рожби на демокрацията . Или тези , които крадат последните 20 години със сигурност са откраднали много повече ! НАРОДЕН СЪД САМО ТОВА НИ ОПРАВЯ И РАЗСТРЕЛ , народа ги знае кои са !
49
1
 
23
 
! Отговори
Цирея банев преди 5 години
Гнойният.цирей трябва добре да се изтиска,за да няма рецидив! Фамилията Баневи за всичките тези човешки съдби,които те сринаха трябва да получат възмездие освен от Господ,а и от обикновенните хора! Тази напудрена мутреса и тоя дрът ком *** са за публично наказание ала китайски съд,директно на площада или стадиона! Само че голямата несправедливост в днешно време е,че се действа избирателно! Като ще ги съди Бойко ,да съди всички! Защо за толкова години никой не разследва великия приватизатор на
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Преспанските камбани" - колко много бронз има в тях! Бързо на вторични суровини.