Колега на арестуваните полицаи от 4-то... свидетел срещу тях

Униформеният – принуден да участва в бандата за рекети
27 яну 2019 08:10,
19
Колега на арестуваните полицаи от 4-то... свидетел срещу тях
Снимка: pixabay

Антони Апостолов, който бе арестуван в сряда заедно с шефа на Икономическа полиция на 4 РУ София Красимир Кръстев и още 3-ма негови колеги, е свидетелствал срещу тях. 

Четиримата полицаи са обвинени, че са действали като банда, която рекетирала търговци за такса "спокойствие". Сумите били различни, срещу тях обещавали на собственици на автокъщи, на наргиле барове, магазини и заведения, че няма да ги проверяват или ще им съобщават предварително.

Още по темата

Апостолов бе задържан заедно с колегите си, но не е обвинен, а е станал свидетел срещу тях. В показанията си мъжът посочил, че като по-млад служител нямал избор и трябвало да участва в бандата за рекети над търговци. 50% от всеки взет подкуп отивал директно за Кръстев, посочил Апостолов.

По време на акцията на Дирекция Вътрешна сигурност на МВР и спецпрокуратурата с 2000 лв. белязани пари е бил задържан Томов. Парите донесъл свидетелят Милко Велков. Той посочил, че Томов много пъти е искал подкупа, за да прикрие преписка, която дори не била възложена на него.

Първоначално поискал 2000 евро, но склонил на 2000 лв, посочиха от прокуратурата. Сумата била занесена в кабинета на Томов, той преброил парите, а ръцете му "светнали" веднага след ареста.

Адвокатът на Кръстев - Иво Найденов, посочи, че срещу клиента му няма никакви показания от изнудвани търговци, а само от неговия подчинен Апостолов. Той запита защо Антони не е обвинен, а е свидетел.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
чекист преди 5 години
Абсолютна пaртенка, измислица и скалъпени доказателства! Къде се е чуло и видяло, милиционер да иска подкуп, особено пък стопанска милиция!? Да ги пускат да си вършат работата момчетата!
10
0
 
3
 
! Отговори
Тодик преди 5 години
Ти да видиш тези личности са преминавали преатестация от милиция към полиция !!!????!!!!цялата история е едни пари и преминават въпросната преатестация и продължават да служат.Както са бръснали така и бръснат + всички леви бонуси .От затвора да назначат полицаи по добре ще служат в Америка това го има нарича се втори шанс и функционира .Как може да се бориш с престъпност когато нямаш представа какво е от другата страна а и дадат ли шанс на такива да се адаптират много ще са вътре
9
3
 
16
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Сега стана ли ви ясно,защо ДС имаше доносници във всички структури на обществото?Генетика или чип е без значение как ще бъде наречен навика на българина да краде изнудва и се корумпира. Това е трагедия за нашия народ.Вижда я Крум Старашни и се опитва да промени народа,но умира по неясен начин.
8
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Депутат, софра, запой. Преход, пасмина, застой. Болни, доктори, рушвет. Кмет, корупция, разцвет.Безпорядък, рев, искри. Алкохол, жени, псувни. Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони. Обир, банка, далавера.Ред, полиция, химера. Път, поръчка, магистрала. Катастрофа, вой, раздяла. Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета. Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки. Избори, елит, управа. Шок, пародия, държава. Изход, бягство, терминал. Народ, история, финал.
7
2
 
21
 
! Отговори
Калашников преди 5 години
А защо не казахте до сега къде "потъна""дарението "от 4етири тона Добрички суджук ? Левовата му равностойност е много повече от 2000 лв.Шпиц -командата защо още не е сложила прангите на "свидетеля ", известен с псевдонима "Цвък Молитвата "?
6
1
 
14
 
! Отговори
Мирно,Шпиц! преди 5 години
Най-вероятно са му обещали да го направят голям началник,ако разкаше пред съда това,което прокорорите на Цвък Молитвата са му написали какво трябва да разказва.
5
0
 
25
 
! Отговори
крАСАВци преди 5 години
Бе тия са се самозабравили с лакомиятаи не са се отчитали на правилните "хора"Всички милиционери са такива.Всички РПУ-та отдавна са осарници на нагли бирници и трепове.Да подадеж жалба срещу мутрите на мутритенайс а?
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Така се борят с престъпността на Запад и в САЩ. Един се спасява от присъда и праща в затвора аверите си. Няма друг начин."Начини много, но няма читави кадри.
3
1
 
40
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Има и друг начин но не искат да го приложат.Защо не запишат в НК че престъпления от длъжностни лица се наказват - х3.Кога ще премахнат -от 1 до 6 гКога ще премахнат това прословуто "или" защото с него се получава "или" ще те накажат "или" няма....
2
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доносника си е свършил работата. Сега трябва да бъде прокуден на самотен остров, защото едва ли ще стане по-честен.
1
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така се борят с престъпността на Запад и в САЩ. Един се спасява от присъда и праща в затвора аверите си. Няма друг начин.