Жената на убития Жоро Плъха не се яви в съда, отложиха делото

Прокуратурата: Надежда Стоева му осигурявала дрога
19 мар 2019 15:50, Анисия Иванова
42

Отложиха делото за убийството на Георги Джевизов, по-известен като Жоро Плъха. За убийството му е обвинен д-р Иван Димитров, застрелял преди година 40-годишния рецидивист Георги Джевизов, който влязъл в гаража му да краде.

Д-р Иван Димитров не отговори на нито един въпрос в съда. Той е обвинен за убийство при превишаване на пределите на неизбежната отбрана и за незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси.

Още по темата

Делото срещу рентгенолога беше отложено за 13 май, тъй като в залата не се яви Надежда Стоева, с която убитият Георги Джевизов е живял на семейни начала. Тя е една от страните по делото, но се оказа, че не е получила призовка за заседанието, съощиха от Bulgaria ON AIR.

А от прокуратурата заявяват, че Надежда е осигурявала дрога на Георги Джевизов. Пред Съдебната палата в Пловдив дойдоха съседи на лекаря, както и негови колеги от болницата, за да го подкрепят.

Родителите на Жоро Плъха поискаха 300 000 лева за причинени неимуществени вреди, както и да бъдат конституирани като частни обвинители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
10
 
22
 
! Отговори
vlady преди 5 години
В случай има незаконно оръжие и превишение на на законната самоотбрана - три или повече изстрела срещу крадец са прекалено много. При чисто съдебно минало може спокойно да се даде условна присъда или пробация.
7
3
 
21
 
! Отговори
Някой преди 5 години
До АнонимеНОправдаваш или не - определени постъпки водят до определени следствия. И аз не оправдавам убийство, но го разбирам. Докторът трябва да понесе наказание, но 300 000 кръвнина, заплахи за убийство и секви ***ски ревове и сополи - това са глупости. На човека му е накипяло и е сбъркал; има наказателен кодекс и съд; точка. Не е нужно нито да го хвалим, нито да го плюем, той си знае какво му е.
6
47
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НЯМА ДА ОПРАВДАЯ УБИЙСТВОТО НА ЖОРО ПЛЪХА!!!ПОНЕ МАЛКО ДА ГО БЕШЕ НАПАДНАЛ ДА ТОГАВА ДА ГО ЗАСТРЕЛЯ!!А ОНЯ РАЗБИРА, ЧЕ МУ ОГРАБВАТ ГАРАЖА АЙДЕ РАЗБИРАМ ДА НЕ СЕ ОБАДИ НА ПОЛИЦИЯТА ВСЕ ПАК ДОКАТО ГО СТОРИ ОНОВА ЩЕ ИЗБЯГА!!НО ДА ГО ЗАСТРЕЛЯ В КРАКАТА ИМАЛ Е ДОСТАТЪЧНО КУРШУМИ!! А ТОЙ 3 КУРШУМА В ГЛАВАТА !Е НЯМА ДА ГО ОПРАВДАЯ!! ДА ЛЕЖИ 20 ГОДИНИ В ЗАТВОРА СЕГА!ДОРИ ХАН КРУМ НЕ Е ИЗДАВАЛ СМЪРТНА ПРИСЪДА ЗА КРАДЦИТЕ БЕЗ УПОТРЕБЕНО НАСИЛИЕ!
5
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е Каракачанов да събори гаража на "доктора" !?
4
4
 
41
 
! Отговори
Коста преди 5 години
Доктора е невинен,защото е защитил собствеността и семейството си от някаква ***.Това да е за назидание на всички ***...нгали.Ако в моето влезе без да съм му разрешил и цяло стадо плъхове ще ги очистя до крак и ще ги изхвърля където няма да ги намерят.Да мислят преди да пипат чуждото.
3
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ли, пак ли трябвам ти за час, щом си сам сещаш се, че съм жива аз. Пак ли, пак ли полудях по теб, как веднъж не можах да ти кажа не?
2
4
 
53
 
! Отговори
Ццц преди 5 години
Какво дело водят тези ненормалници. Влизнал е рецедивист в дома с умисъл да извърши престъпление, според законите в цял Свят, а те го съдят, за това, че се е защитил.Какво е трябвало да направи жертвата ?
1
62
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доктора у панделата - доживотно !