Северин Красимиров иска съкратено съдебно производство

Целта е да избегне доживотния затвор без право на замяна
6 апр 2019 15:00, Анисия Иванова
77
Северин Красимиров иска съкратено съдебно производство
Снимка: Булфото

Северин Красимиров, обвинен за жестокото убийство на Виктория Маринова, ще поиска съкратено съдебно производство.

Това потвърдиха роднини на жертвата пред Нова тв. Защитата на Красимиров вече е депозирала искане в деловодството на Окръжния съд в Русе делото да се гледа по реда на глава 27 от НПК.

Още по темата

При тази процедура обвиняемият признава фактите и при определяне на наказанието, ако той бъде признат за виновен, доживотният затвор без право на замяна като вид наказание изобщо отпада, той не се обсъжда. Може да се наложи доживотен затвор, който автоматично се заменя с лишаване от свобода.

На 22 април ще се проведе така нареченото разпоредително заседание, на което съдът ще прецени дали да уважи искането на защитата на Красимиров.

Срещу него са повдигнати три обвинения: за извършване на блудствени действия, за изнасилване и за предумишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. За последното престъпление законът предвижда най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на помилване.

Ако съдебният състав уважи иска на Красимиров, делото да се гледа по реда на глава 27 от НПК, ще получи наказание, което задължително не е доживотен затвор, а е лишаване от свобода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
23
 
! Отговори
Мосю Густав преди 5 години
Името на държавата е - Безнаказаност!
28
4
 
12
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Направо го освобождавайте.
27
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудя се защо този човек ще им възможността да яде безплатно до края на живота си?
26
5
 
31
 
! Отговори
,.,., преди 5 години
Най-доброто което може да направи този изверг е да се самоубие в затвора.Да му помогнат.Такова същество не трябва да е между хора.На кривосъдниците пожелавам това което този е причинил на журналистката от Русе.
25
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля,присъдата след изборите и след отмяната на закона за споразумение,по съкратена процедура и намаляване на наказанието.На магистратите трябва да се прожектира на голям екран ,всек иден,видео-материалът,с кадри,как е изглеждала жертвата след захвърлянето и от нечовекът -убиец-изнасилвач и мъчител.
24
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се отмени закона за споразумения със съда,след признаване и съкратена процедура,което да намали присъдата на изверги-убийци.Къде тук е правосъдието и справедливостта?
23
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
После ще иска съкратена присъда.С този неадекватен съд,който имаме,всичко е възможно.Затова много хора напускат и се отричат от България.
22
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубава работа...ама турска!
21
4
 
30
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Каква е тази Съдебна Система...какво е това споразумение..защо изобщо го има като допълнение към Закона...Това е пълна мизерия...признал си и какво...Не разбирам признанието как променя вината...Който го е измислил това...да ври в пъклото...
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимните преди 5 години
"Ако съдебният състав уважи иска на Красимиров, делото да се гледа по реда на глава 27 от НПК, ще получи наказание, което задължително не е доживотен затвор, а е лишаване от свобода." Криминални журналисти ли сте? Какви сте, не знам.. Хората почнаха да се объркват от термините "лишаване от свобода" и "затвор", вярно има разлика, но ако съдът присъди доживотно лишаване от свобода, този ще си виси цял живот в панделата.
19
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да го храниме 50 години пращайте го в Урановите мини и за 3 месеца да приключва с жалкото си съществуване.. По всичко изглежда че ще трябва да се вземе народа в ръце и да приключиме жалкото съществуаване на мутренските управници.
18
3
 
27
 
! Отговори
мак преди 5 години
Как да не поиска, щом това уродливо нещо съкратената процедура все още действа? Драстично намаляват присъдите за този, който признава очевидното, кога ще се промени законът? Иначе се получава, че престъпникът има права да изисква и да избегне строга присъда, а жертвата и близките нямат право на справедливост.
17
6
 
17
 
! Отговори
Циник до 20 преди 5 години
Хубаво е ... преди да пишеш ( и да се правиш на оригинален ) първо да помислиш!Да го пуснат тогава - да продължи да ни краде, бере, изнасилва и убива...да се размножава...и да точи социал....?Тлъст минус и от мен!
16
18
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Всички,които пишат,че ние ще му плащаме пансиона,и тем подобни всъщност го защитават.Какво искате-да излезе от затвора,че да не го храним ли?Аз предпочитам да го храня,но да е в затвора.А и роднините на жертвите предполагам мислят така.Може да им се създава работа в затвора и сами да си се изхранват.
15
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този закон трябва да бъде поправен.Не е справедлив спрямо жертвите и техните близки.Този индивид е лишил Виктория от правото да види детето си,а той след 10г ще излезе от затвора и ще се радва на живота.И защо за едни може,а за други не може да се прилага този закон?инак може и бандата накилърите да излезе на свобода.
14
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-вероятно ще излезе след 10 години.
13
4
 
45
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Да ви обясня ситуацията колеги!Този ще пляска белот в затвора с братята си роми...и ще е местната "звезда" ... ще им обяснява с пикантни подробности - как се е кефил на журналистката...какви са били бикините и сутиена и ... отново и отново...та ромите да онанират на тези му спомени! Докато български пенсионери доведени до безизходица - ще скачат от блокове , и под влакове...държавния пансион на Северинчо Красимиров - ще го плащате и вие! Ток...парно...храна..лекарства...
12
3
 
40
 
! Отговори
Потърпевш преди 5 години
Няма никаква превенция!Продължават да насърчават ***!БАСТА!
11
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11БХК има грижата за такива. Осигурили са му добри адвокати.
10
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този неграмотен индивид на първите разпити не знаеше какво е това ЕГН, камо ли пък да каже своето, не може да напише името си...Откъде е научил за съкратено съдебно производство?