Александър Манолев с обвинение, гаранцията му - 100 бона

Злоупотребил с пари от Европа, излъгал в документите
25 апр 2019 16:30,
62
Александър Манолев с обвинение, гаранцията му - 100 бона
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Окръжна прокуратура – Благоевград привлече като обвиняеми бившия зам. - министър на икономиката Александър Манолев след проверка за къщата за гости, която си построил, но която всъщност била използвана само от неговото семейство.

Още по темата
Заедно с него и обвинение се сдоби и Ана Димитрова.

Обвинението е за престъпление, засягащо финансовите интереси на Европейския съюз, извършено от двамата в съучастие и при условията на продължавано престъпление, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Двамата са обвинени за това, че в периода от началото на месец януари 2013 година до октомври 2015 година, са представили неверни сведения в Заявление за подпомагане за изграждане на жилищна сграда за гости в местността "Чинар куши", землището на Сандански и приложени към него документи и в Заявка за плащане от 14.10.2015 г. и приложени към нея документи.

Според прокуратурата неверните сведения са представени, за да получи търговецът - ЕТ "Агротрейд - Ана Димитрова" средства от фондове, принадлежащи на ЕС – "Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони – Европа инвестира в селските райони" в размер на  391 160 лева.

На Ана Димитрова е взета мярка за неотклонение гаранция в пари в размер на 2 000 лева, а на Александър Манолев – гаранция в размер на 100 000 лева.

От Държавното обвинение уточняват, че действията по събиране на доказателства, разпити на свидетели и назначаване на експертизи продължават.

Малко след като разбра, че Александър Манолев е разследван Върховната касационна прокуратура за злоупотреба с европейски средства, той подаде оставка като зам.-министър на икономиката.

"Сигурен съм, че в документите няма нищо срещу мен, но не мога да подложа семейството си отново на това. Благодаря за доверието. Решението ми е лично" - каза тогава Манолев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
21
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 5 години
Радев, дигай генералите да ги запукат по крадливите дирници!!!Ще си управляваш по-дълго и от бай Тошо. То се е видяло, че дори Брюксел, нищо не може да направи.
28
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се че пак ще гласуваме за ГЕРБ / най -малкото зло /Като няма СДС , ние старите седесари гласуваме за ГЕРБ Да не искате да гласуваме за бсп и дпс
27
0
 
27
 
! Отговори
Коки преди 5 години
На този си му личи, че е корумпе само като го видиш.
26
0
 
20
 
! Отговори
ЯЯЯ преди 5 години
Далавера, далавера, всичко е алъж-вериж,и министри и банкери,всеки прави се на мъж
25
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите от Пиринско пак ли ще изберете Цвъки Ушков , Боко и Манолев ????Изборите са тест за интелигентност и умствен капацитет !!!
24
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За такива като този не си заслужава и куршум да се хаби едно циментово блокче на врата и директно в най дълбокото на черно море. Където и да ровнете ще излезнат ла..*** и то огромни няма един който да не се е облажил от евромангизите. Нали не си мислите че ви вкараха в ЕС за да заживеете като бели хора, ако някои си мислят това в голяма грешка са. Идеята беше да ни вкарат в ЕС за да започнат да присвояват пардон усвояват евромангизи. Ако дойдат външни еразследващи ще се хванат за главата.
23
0
 
30
 
! Отговори
КараКанчева преди 5 години
Другарю Борисов комунисте мой !!!Пореден резил от шайката !!!
22
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И от къде ще извади 100 бона гаранция този заместник министър? Колко му е заплатата?
21
0
 
28
 
! Отговори
А Делянчо Добрев преди 5 години
кога?
20
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До реалистРазстрел ! Трябва да има възмездие иначе никога няма да тръгнем напред !
19
1
 
19
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
И този се откупи с ДЦК. Така излиза от заглавието.
18
0
 
27
 
! Отговори
Ttt преди 5 години
Откъде Тея 100к ??
17
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този откраднал 300 000ЛВ.Йончева 7пъти по300 000лв и какво-в ЕП. Значи важно е количеството.
16
2
 
48
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Няма такава гнус като ГЕРБерския актив. Тия са мръсни чак в червените си черва. Оставка, съд, конфискация и затвор.
15
0
 
34
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
лошо седларов ...лошовсичките са маскариедва ли има къща за гости у нас облагодетелствана по тази програма която да не е на гербер във същата схемада си построиш къща за сметка на европейския данъкоплатец която след 5 год остава твоя а през 5-те години само ти си я ползваш и не отчиташ данъци и печалби
14
0
 
28
 
! Отговори
f-eh-h преди 5 години
Проверявайте ги наред! Сигурно 5-10 % от всички такива се ползват по предназначение.
13
0
 
20
 
! Отговори
Мнение продължение преди 5 години
Народът трябваше да има финанси и надежди и можехме да сме нация като Гърция,да ни обичат и Русия и САЩ и да ни изхранват от ЕС,а ние нашите си пари да ги даваме за заплати и пенсии,и само да се гъбаркаме с туристи. Лошото е че след толкова години грешно управление и разграбване на държавата я очаква ново 500 годишно турско-европейско робство
12
1
 
39
 
! Отговори
ОСТАВКАТА 3 преди 5 години
Този мафиот не е ли регионален координатор на шайката СУДЖУЦИТЕ за Югозападна България??? Всички ГРОБАРИ са крадци и престъпници!!! ОСТАВКАТА 3 е спасението за България!!!
11
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И червената водачка я спипаха точно в такава далавера. Отделно офшорките. И кво прайм сеа?
10
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мале, тая Герберска смр1д и да почнеш да я изтребваш с разстрели даже руския военно-промишлен комплекс няма да смогне да поризвежда патрони...