Местан за катастрофата край Загорско: Няма да поема чужд грях и вина

Лидерът на ДОСТ отрече да има нарушения на пътя, ще заведе дело за клевета
Обновена: 26 апр 2019 18:22 | 26 апр 2019 18:19,
444

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан отрече твърденията на прокуратурата, че има пътни нарушения. Затова и той се закани, че ще си търси правата в съда и ще заведе дело за квалифицирана клевета, съобщава Bulgaria ON AIR.

Местан настоя и че преднамерено му се изгражда образ на рецидивист, който кара с висока скорост. Лютви Местан отрича да е извършил каквото и да било нарушение на пътя от 2013 година до днес.

Още по темата

Той предположи, че засечените нарушения са на шофьори, които са карали коли, собственост на ДПС, в периода, когато той е бил председател на движението.

Местан намери пари, плати гаранцията от 10 бона

"Не съм управлявал нито за секунда превозно средство. Не съм се качвал зад волана, за да е възможно да съм карал с превишена скорост. Понеже през този период 2013-2016 г. бях председател на ДПС, най-вероятно от КАТ са засекли нарушения на коли, собственост на ДПС", обясни Местан.

"Не мога да стана съучастник в добре премислен сценарий за изграждане на злодея – убиец на дете, само защото това би обслужило нечии политически интереси с оглед на статута ми на председател на партия ДОСТ", продължи той.

Местан коментира и разследването на катастрофата край Маказа, при която загина 6-месечно бебе. Той отрече да е виновен за пътния инцидент край село Загорско.

Местан може да пътува, падна забраната да напуска страната

Лидерът на ДОСТ каза, че страда за смъртта на бебето, но е категоричен, че няма да поема чужд грях или вина.

"Лъжите и квалифицираните клевети обаче набраха такава скорост и се разгърнаха в такъв мащаб под специалния надзор на прокуратурата, че мълчанието ми вече е недопустимо", каза още той.

А адвокатът на семейството, което загуби детето си в катастрофата, съобщи, че ще поискат да бъде направен следствен експеримент с участието на двамата шофьори.

Според него вината ще бъде установена от разследващите и не е уместно да се правят изявления преди това. Станимир Сталев допълни още, че провежда паралелно разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тоя Местан! Говорете за имотите на Властта!
243
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея са привикнали когато минават с ескорта всичкото движение да бъде спряно от НСО и антинародната полиция! А ние всички имаме навика когато сме на път с предимство пред всички останали да летим колкото издържи ламарината! И никой не ще да знае, че някъде там дебне Местан! И, че въпреки предимството, преди кръстовището хората са поставили едни кръгли знаци с цифри - 80, 60, 50, 40, 30!
242
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И двамата имат вина. На грешното място и време се срещнали два бабаита. Два бабаита два джигита.
241
0
 
0
 
! Отговори
FRISKY преди 5 години
до 285:искрено се надявам да е така.....!
240
0
 
26
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Наглец осъзнаващ ,че с кариерата му на "политик" е свършено ако го признаят за виновен! Явно летяща чиния според този псевдо политик не е спряла на знак СТОП и след това е излетяла в неизвестна посока а преди удара е хипнотизирала пътуващите в пострадалият автомобил ....
239
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Активист на БКП (280)Не е агент а е ДОНОСНИК !!Агентите са хора на служба с качества и кауза а доносниците са *** които топщт роднини и познати на властите.Разликата е огормна.Този никога не е бил аген а е бил винаги и само ДОНОСНИК.
238
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
наглец!стара приказка гласи, че за делата ни плащат деца и внуци.Надявам се е така
237
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***.няма ли смирение ,покаяние за тебе бе,каква майка те е раждала.та семейството което затри е от твоята вяра.дано Господ накаже най-милото ти ,както ти уби момиченцето на тези обикновени хора.
236
0
 
14
 
! Отговори
Дано има Господ преди 5 години
Ако крадците паднат от власт,вероятно ще се намерят отговорни хора,които ще попитат съответните прокурори и съдии: "Какво получихте в замяна,за да отървете от зандана - Москов, Цвък Молитвата и Местан(@)!?
235
0
 
19
 
! Отговори
Втора легия преди 5 години
Според голия ***, детето не е загинало, то просто не се е раждало, защото никога не е гласувал за него, за разлика от цялата рода, които дори не помнят колко пъти са гласували за елитния си чобанин.!.
234
2
 
20
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
А какво очаквате от един доказан агент на комунистическата Държавна сигурност???
233
0
 
20
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Факт е ,че на ..... няма да и направят нищо- ще се измъкне от правосъдието! Но поне досегашните му избиратели ще разберат за какъв гарбидж са гласували...
232
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 276 Ами когато Мишо Шамара от Чикаго след като стана това в Габрово ни каза че сме големи овце и ***, че заради някакви 3-*** ........ го отнасят невинни ........ където им разбиха българи прозорците и комините всички скочихте. Не е ли едно и също? Шамара: "Значи когато мутра те пребие на околоввръстното- няма проблем. Нали е българин, но ако е ...., отнасят го невинни от неговия етнос. Що така, бе драги ганьовски овце?"Колкото и да ми е неприятен.... е болезнено прав!
231
0
 
5
 
! Отговори
Въйй преди 5 години
Frisky, това и истината! Дали ти харесва или не-това е исляма! Може би в Шри Ланка е по-различно? Да,верно-по-различно е-там жертвите на исляма не са само едно бебе,а стотици! Може би в Нигерия отвличането на момичета от ислямисти е по-хуманно и превръщането им после в робини? Може би всички атентати в Маддрид, Лондон и прочие са по- хуманното лице на исляма? Над 90 000 християни са жертви на ислямския терорризъм за миналата година! Това е истината! Не ти ли харесва,а?
230
3
 
4
 
! Отговори
FRISKY преди 5 години
273 наглец:Моля не слагай всички мюсюлмани под един знаменател! Не мисля че е редно зареди един *** да страдат всички! МОЛЯ ПОМИСЛИ ПРЕДИ ДА ПИШЕШ ОТНОВО!
229
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народе! Виж само какви хора си избрал да те управат. И не е само Местан,това беше някаква случайна катастрофа,че да си покаже вълчият нрав Бг-политикът.Защо си мислите че само Местан е такъв човек.Всички политици в България са такива,а зад тях има Прокуратура.Да не говорим пук че имат и полит. имунитет.Недосегаеми са.Не си знаят имотите по чуждите държави.А вие продължавайте да се делите по техният акъл още на такива и онакива.Има два вида хора на този свят в нашта соц. система. Бедни и БОГАТИ.
228
0
 
21
 
! Отговори
ГОРД преди 5 години
Местан е от тези политици, които никога не носят отговорност за постъпките си. Нагъл, безочлив, бездушевно същество. Казва, шофьора на БМВ-то ме удари. А ти защо не спря на знак СТОП!? Защо отнемаш предимство?
227
1
 
15
 
! Отговори
Наглец преди 5 години
Този е типичното лице на исляма- наглост,надменност,лъжа,лъжа и пак лъжа,простотия,крадливост! И пак лъжа,лъжа и лъжа! Не стига,че уби невинно дете,ами сега и невинен иска да се изкара! ТЕРОРИСТ! И тоя иска да е на власт? И беше на власт! Може ли да се придставите какви ги е вършил-заедно с оная крадливата туркиня Етев-нея нещо бързо я забравиха,защо ли?
226
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То накрая ще вземе да осъди и пострадалите както е тръгнало.
225
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този, който глед от небето. ще вземе правилното решение рано или късно. ТОЙ не забравя.