Местан за катастрофата край Загорско: Няма да поема чужд грях и вина

Лидерът на ДОСТ отрече да има нарушения на пътя, ще заведе дело за клевета
Обновена: 26 апр 2019 18:22 | 26 апр 2019 18:19,
444

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан отрече твърденията на прокуратурата, че има пътни нарушения. Затова и той се закани, че ще си търси правата в съда и ще заведе дело за квалифицирана клевета, съобщава Bulgaria ON AIR.

Местан настоя и че преднамерено му се изгражда образ на рецидивист, който кара с висока скорост. Лютви Местан отрича да е извършил каквото и да било нарушение на пътя от 2013 година до днес.

Още по темата

Той предположи, че засечените нарушения са на шофьори, които са карали коли, собственост на ДПС, в периода, когато той е бил председател на движението.

Местан намери пари, плати гаранцията от 10 бона

"Не съм управлявал нито за секунда превозно средство. Не съм се качвал зад волана, за да е възможно да съм карал с превишена скорост. Понеже през този период 2013-2016 г. бях председател на ДПС, най-вероятно от КАТ са засекли нарушения на коли, собственост на ДПС", обясни Местан.

"Не мога да стана съучастник в добре премислен сценарий за изграждане на злодея – убиец на дете, само защото това би обслужило нечии политически интереси с оглед на статута ми на председател на партия ДОСТ", продължи той.

Местан коментира и разследването на катастрофата край Маказа, при която загина 6-месечно бебе. Той отрече да е виновен за пътния инцидент край село Загорско.

Местан може да пътува, падна забраната да напуска страната

Лидерът на ДОСТ каза, че страда за смъртта на бебето, но е категоричен, че няма да поема чужд грях или вина.

"Лъжите и квалифицираните клевети обаче набраха такава скорост и се разгърнаха в такъв мащаб под специалния надзор на прокуратурата, че мълчанието ми вече е недопустимо", каза още той.

А адвокатът на семейството, което загуби детето си в катастрофата, съобщи, че ще поискат да бъде направен следствен експеримент с участието на двамата шофьори.

Според него вината ще бъде установена от разследващите и не е уместно да се правят изявления преди това. Станимир Сталев допълни още, че провежда паралелно разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местан е велик Турчин
203
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
Спрял на знак ''СТОП'' но колата му е по средата на главния път а... Чакаме сега жалката ни ''правосъдна'' система и ''експертчета'' скоро да го оправдят... Явно колата на потърпевшите, която уж е летяла с над !150 км/ч!... е ударила колата на местЪн ( която УЖ е извън главния път ?!!! ) под приблиз. 90 градуса в предната броня ....и я е поместила ?НАПРЕД? - на главния път ??!! Ама Българите нали сме търпеливи.. ще трябва да повярваме...
202
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убиец, при това с оправдания... Вече сме го виждали!
201
0
 
19
 
! Отговори
Ядосан! преди 5 години
"няма да поема чужд грях или вина" !!! Прокуратурата и съдебната система имат един ПОСЛЕДЕН шанс да пооправят имиджа си! И той е: ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА!
200
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не съм управлявал нито за секунда превозно средство...."Ами значи - млад шофьор, къде му е лепенката на стъклото, къде му е опитния шофьор до него, колко коня му е колата и може ли да я кара шофьор без стаж, и другите простотии дето сътвориха в ЗДП управляващите.
199
2
 
20
 
! Отговори
1 преди 5 години
Мазния се мъчи да се измъкне! Какво го интересува, че другия е карал бързо и детето не е било в столче? Ти имаш срещу себе си знак "СТОП" и и си длъжен да спреш и изчакаш преди да се включиш в движението по главния път! Колкото до другия шофьор, той не е засечен от радар за превишена скорост!Нищо чудно утре да измисли митинг за защита на "Тюркян чешме", за това че е убил дете!
198
2
 
19
 
! Отговори
nina преди 5 години
Нагъл,нагъл нагъл....От кога актовете в Бг се пишат на талона на колата??Доколкото разбирам,Местан това се опитва да каже?
197
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лютви, зарежи ги актовете! Ти си причината за смъртта на едно дете.... Как изобщо имаш очи да се обясняваш?! Тази смърт по твоя вина не те ли шокира, или поне не те ли впечатли?
196
3
 
5
 
! Отговори
Тео преди 5 години
За съжаление и тук, както навсякъде, политиците са оперирани от морал и скрупули. Да, не е само той виновен, но не значи, че е нямал вина за случилото се!
195
2
 
12
 
! Отговори
Тея пък преди 5 години
Прегрешилите с обвинение все Прокуратурата им е виновна- и Банева , и Местан , и Иванчева и Йончева, а те милите - невинни.?!?!
194
1
 
22
 
! Отговори
... преди 5 години
Дребния местан, от съден, става съдник. И сега колкото е дал, ще вземе в пъти повече, след като осъди държавата. Помнете ми думата. Защото всичко в тази държава се случва така, защото те знаят как и го правят, докато българина пие ракия и се прави на велик след втората. Плащайте, като сте заспали овце, срам ме е от вас. Честно ви казвам.
193
2
 
16
 
! Отговори
... преди 5 години
Аз ви казах преди 20 дена. Ще се дадат пари, големи пари и това дребно и нагло човече ще се измъкне. Освен че ще се измъкне ами и най нагло ще съди държавните органи в нашата държава. И ще спечели делото. И това ви казвам, вие не вярвате ама след 20 дена ще видите.Трябваше да се вдигнем и да настояваме а ние какво? Оставихме всичко а самотек. Е, ето ви резултат. Невинен и още повече - ще съди държавата. Те ти булка Спасовден. Срам, срам за българския народ. Джaгала се измъкна ненаказан.........
192
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво мисли Местан е едно, какво ще е решението на прокуратурата и съда е друго, а какво ще отсъди Всевишният ще е от решаващо значение!!!!!
191
2
 
17
 
! Отговори
Тито преди 5 години
Има правосъдие в България. Има го,колкото снега през лятото. Местан ли си,Лютви ли си...незнам,обаче и вашият Мохамед е проповядвал справедливост. Ти на джамия ходиш ли? На Аллах молиш ли се по един вагон пъти на ден?
190
2
 
32
 
! Отговори
Свиреп преди 5 години
Нормален човек, причинил смърт би се затворил в себе си, би изпаднал в депресия дори, би си посипвал главата с пепел, че е убил бебе. Но тази гадина НЕ! Той започва война! Не виждам смисъл от физическото му съществуване!
189
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
я, тоя е от недосегаемите в Бъглария.
188
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо не слезе от колата да помогнеш на хората? И за това ли някой друг е виновен, а?
187
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местане, да не се окаже, че лъжеш? Акт и фиш се пишат НА шофьора, а не на автомобила. Внимавай какво приказваш, че ще се оплетеш в лъжите си.И няма нужда да поемаш чужд грях и вина, те са изцяло твои - отнел си предимство, живот беше погубен. Никой друг не ти е виновен.
186
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местанчо, да ти кажа, в тази ситуация има два варианта - или отнемаш предимство или не отнемаш. Ти си отнел, съответно си 100% виновен, дори другото МПС да се е движело с превишена скорост. Ако не му беше отнел предимството, инцидента нямаше да се случи.
185
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей като този престъпник и авера му Доган ага излиза лоша слава на турското малцинство в България.