Гледат мярката на Пирилис, прегазил с колата си крадец

Прокуратурата иска постоянен арест за арендатора
16 май 2019 12:10, Александър Попов
48
Гледат мярката на Пирилис, прегазил с колата си крадец
Снимка: Булфото, архив

Районният съд в Пловдив разглежда искането на прокуратурата на 60-годишния кипърски бизнесмен Димитракис Пирилис, който е обвинен за убийството на Петър Гаджанов.

Той обеща след делото да разкрие повече подробности за инцидента, при който той прегази Гаджанов.

Адвокатите на бизнесмена, който от години развива земеделска дейност в пловдивското село Болярино, поискаха малко отсрочка от съдията, за да се запознават с материалите по делото.

Още по темата
Прокуратурата ще поиска от съда постоянното задържане на кипърския бизнесмен.

В съдебната зала с него е Таня, с която Димитракис живее от 10 г. на семейни начала.

Случаят

В събота срещу неделя трима души се опитали да откраднат за пореден път животни от фермата на Пирилис, но този път били усетени от собственика.

Той се качил и ги подгонил, а по-късно и прегазил 30-годишният Петър. Двамата му съучастници също са задържани и срещу тях бе повдигнато обвинение за опит за кражба на две крави.

С обвинение се сдоби и 60-годишният Пирилис, той ще обвинен в причиняване на смърт при умишлено пътнотранспортно произшествие.

Убитият Петър Гаджанов пък имал 14 присъди за кражби, една от които именно от фермата на кипърския арендатор. Той оставя бременната си съпруга, като двамата имат още едно дете.

Кметът на Белозем

Димитракис Пирилис живее в селото от 2002 година и често е бил подлаган на тормоз от роми от Белозем.

"Крадоха му техника, животни, свалиха му оградата, палиха му къщата, какво ли още не му правиха", каза преди два дни кметът на Белозем Иван Тачев. В селото живее фамилията на загиналия.

"Познавам ги и тях, и този човек, но те го съсипаха. Убитият има 14 присъди. Братята на загиналия също са постоянно по затворите", посочи още той.

Според него повече от явно е, че фермерът не е можел повече да търпи това.

"Истина е обаче, че ромите заплашват, че щели да пребият кипъреца, като се прибере, но не мисля, че ще се стигне до там", добави Тачев.


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
51
 
! Отговори
Марио преди 10 месеца
Какво означава 14 присъди и на свобода???
Това закони и съдебна система ли е???
13
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо човек с 14 присъди е на свобода?
12
0
 
63
 
! Отговори
бай ганю преди 10 месеца
поредното доказателство че в случая институциите не са положили усилия за да защитят един работещ човек от набезите на лежащите на наш гръб индивиди
накой няма да му писне до това ниво ако беше на този човек на мястото и в момент на емоционална възбуда да каже край този път няма да ви се размине мачкам наред
напълно оправдавам действието му макар да съм против убийство,този човек е бил принуден да го направи и неглижиращя подход на институциите е виновен за това
11
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
умишлено ПТП - няма такова нещо, колата на кипъреца поднесла в калното
10
0
 
63
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ. преди 10 месеца
ТЕЗ ЗАКОНИ, ЩЕ МИ ВЛИЗА ТОЙ ДА КРАДЕ, ТЕХНИКА, ЖИВОТНИ, И Т,Н.. И ЩЕ ГО ТЪРПИМ С 14 КРАЖБИ.... СЪДА Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО... НАЙ-ВЕЧЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА, ЗАЩОТО РАЗЧИТАТ НА ТАКИВА НАВЛЕЗИ....И КРАДЦИ..УБИЙЦИ.
9
0
 
55
 
! Отговори
Марио преди 10 месеца
Браво на кипъреца. Вероятно и аз бих постъпил по същия начин.
8
0
 
47
 
! Отговори
До 5 преди 10 месеца
Полицията е най-малкия проблем, комунизма свърши другарю, няма милиция, тя не е последна инстанция вече! Полицията може да хване престъпника и го прави, но законите са такива, че съда го пуска след десетина часа в ареста, после следва глоба, която естествено не се плаща или зловещата условна присъда. Законите са проблема, крадците са абсолютно безнаказани.
7
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Човекът е направил каквото трябва, защитил е себе си и имуществото си от крадци.Как трябваше да действа-да ги почерпи с кафе и да си беседва с тях на тема чужда собственост?Като няма държава, всеки се оправя както може.Пуснете го,така ще възстановите поне малко справедливостта след толкова бездействие
6
0
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ето. как закона стимулира ромите да стават още по-нагли и да си крадат безнаказано,защото знаят,че законът ги пази.Ние,жертвите, сме да длъжни да търпим,а те да си безчинстват на воля.
5
2
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Полицията трябва да бъде съдена за бездействие!!!
4
0
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кипъреца спешно да се награди и да бъде пуснат. Най-накрая някой е успял да спре крадливия *** престъпник. Не затвор, а награда!
3
0
 
93
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Самата идея, че едни хора могат да те ограбват, да ти съсипят бизнеса и живота, и ти си абсолютно безпомощен, говори за тоталния провал на нашето общество. Не знам до кога ще търпим това беззаконие, докога ще се свиваме пред разни НПО-та, докога ще търпим да се гаврят с нас. Пирилис е жертва, а не престъпник.
2
0
 
72
 
! Отговори
Свобода за Пирилис преди 10 месеца
Свобода за Пирилис!!! И медал трябва да получи.
1
1
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако имахме истински закони, а не розови приказки за лека нощ, сега 30-годишния рецивидист с 14 присъди за кражби Петър, щеше да излежава 20 годишна присъда.