Компютърът на Кристиян още не е отключен, твърди адвокатът му

Възможно е информацията да е записана по-късно, смята той
24 юли 2019 11:10,
309
Компютърът на Кристиян още не е отключен, твърди адвокатът му
Снимка: Facebook

"От прокуратурата могат да твърдят каквото си искат. Това са волни изявления. Ако са извлекли някакви данни, това е било незаконно. Необходимо е присъствие на собственика на компютъра и адвокати. Ако нещо е изтеглено, то е възможно и да бъде внесено. Възможно е тези данни да са записани на компютъра, след като той е бил иззет". Това заяви пред Нова телевизия един от адвокатите на обвиния за хакерската атака срещу сървъри на НАП Кристиян Бойков.

Още по темата
Вчера, няколко часа след като зам.-главният прокурор и кандидат за нов главен Иван Гешев обяви, че компанията-работодател на Кристиян се занимава с "киберрекет", вечерта стана ясно, че след проведена акция в офисите на фирмата е задържан и търговският й директор - Георги Янков.

Все още не е ясно дали ще му бъде повдигнато обвинение.

Според адвокат Георги Стефанов цялата операция на властите има за цел да удари по имиджа на фирмата заради нейни конкуренти.

"Нито Кристиян, нито търговското дружество, нито адвокатите се занимават с политика. Въпросът е чисто процесуален. Никой няма отношение към стреличките, които си прехвърлят политиците", изтъкна Стефанов.

Относно информацията, че делото е поето от Специализираната прокуратура, адвокатът обясни, че според него това е опит да се повдигне обвинение за организирана престъпна група за "незнайно какво".

На въпрос защо собственикът на фирмата Иван Тодоров е в чужбина, Стефанов коментира, че това е отдавна планирано посещение.

"Собственикът на фирмата Иван Тодоров е в Канада. Той е на годишен форум на верига ресторанти. Предполагам ще се върне до края на седмицата. Това е било планирано пътуване. Човекът си пуска снимки в социалните мрежи, не се укрива", изтъкна адвокат Георги Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 161Мина времето на силовите престъпления сега един хакер може да хакне колите на хората и да причини голяма катастрофа.
152
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 149Всичко зависи как е криптирано. Определено американците от фбр имат по добра технология за декриптиране от нашите ченгета.
151
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз да питам защо ВСЕ ОЩЕ цялата фирма НЕ СА в следственият Арест.Фирмата НЕ Е запечатана и всички компютри НЕ СА изети.Защо ДАНС все още НЕ Е влезла в конкурентните фирми по киберсигурност на проверки,а смешници гастролират тук правейки си гавра с 7млн хора на които са окрали данните и са гоправили години наред.Къде са КОНПИ СПЕЦИАЛ СЪД ДАНС ГДБОП МВР СЛЕДСТВИЕ РАЗУЗНАВАНЕ КЗЗЛД СЪД да извършат арести възбрани запори блокиране на авоари разпореждания за тези и свързаните с тях лица фирми обръчи.
150
1
 
5
 
! Отговори
Банкер преди 4 години
DDoS предизвиква прекратяването на достъпа до услугата (например на уебсървър-а). Чрез DDoS неможе да бъде проникнато в дадена система и да се извлича информация от там, вместо да ми цъкате минуси се образовайте малко.
149
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С едно *** като това на снимката цяла държава не може да се справи???Накъде отиваме?Това държава ли е?
148
10
 
4
 
! Отговори
Синджира си иде преди 4 години
След известен анализ на събитията и информацията достъпна в интернет, мога да заключа чеКристиян е съпричастен към сибитията довели до ситуацията. Дали информацията му е дадена от 3толице, преди да бъде разгласена или той е мнимият "руснак" от яндекс ще разберем. Това което миправи впечатление е аристократичната надменност на Крис, което в нашият свят е слабост която обяснява оставените следи.Индивидуалните търсения са също толкова интересни колкото и дейноста на фирмата му.
147
1
 
5
 
! Отговори
ОчевАдно преди 4 години
Ако всички сме наясно, че футболисти с 10 000Евро месечна заплата не могат да стъпят на малкия пръст на футболисти с 50 000 Евро СЕДМИЧНА заплата, то как ли компютърджии с 2000 лева месечна заплата ще се справят с такива с 2000 лева СЕДМИЧНА заплата?
146
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи щом е с три букви не ми го хвали.Това ВИС,СИК,ВиК,НЕК,НАП и т.н. все обирджии!!!
145
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам от БСП да го защитят.
144
2
 
6
 
! Отговори
Банкер преди 4 години
Пича е получил достъп до базата данни, най-вероятно чрез SQL injection, или просто напаснат request, какъв DDoS те гони приятел?
143
1
 
3
 
! Отговори
Селчо преди 4 години
Пеевски и Бойко, са замесени и са му разпоредили!Толкова ри е трудно да се досетим?
142
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАП никога не са се отнасяли сериозно към защитата на подаваната информация при тях, а за лините данни дори и минимални усилия не полагаха, нещо повече десетки да не кажа стотици служители си заработваха допълнително от продажбата на информация, това което се случи в момента е, че всичко това стана фрии и публично, да не говоря за други безобразия
141
2
 
10
 
! Отговори
приказка преди 4 години
сега като дойде шефката Мария Габриели това момченце ще го напляска по дуупетои ще каже, че атаката е от Кремъла лутото Росен Банов ще скача и ще викаКазах ли Ви казах ли ВИ?край на приказкаата
140
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 142Ако говориш за пълните заведения и "ходенето" на почивка в чужбина, това го имаше и при Станишев и при царя.Просто българина е свикнал да оцелява сам, защото не вярва на властимащите.Говоря за себе си...имам около 150 човека познати, някои са ми и приятели.От тези 150 човека, 120 работят в чужбина.Съответно пращат пари на децата си и роднини и ето ти пълни заведения.Така че недей ми хвали ГЕРБ, нищо не са направили за повишаване на стандарта на населението.
139
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кога ще вкарат в затвора отговорните за теча в НАП? Защо се правят на луди? Всеки желаещ е можел да го хакне този сървър, толкова незащитен е бил. Имало и сигнали и пак никой нищо не е направил. Как е възможно да оставиш личните данни на 5млн. души незащитени и да не носиш наказателна отговорност! Не ме интересува дали Кристиян е виновен или не, защото истинските виновници за ситуацията са тези в НАП. Защото не говорим за някакво гениално хакване и опит за продажба на данните.
138
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 145Еми айде вкарвайте го това дело в съда , коя година да го чакаме ? Много си вярваш нещо , само да те открехна , че адвоката има право да се запознае с всички събрани доказтелства преди делото и като го слушам ,ама хич не ми изглежда притеснен. Колкото до възможностите на американците , не се надявай толкова , те щото големи възможности имат , та затова имаше дело САЩ срещу Епъл , който отказваше и така и не отключи ония телефон на заподозрения в тероризъм.
137
24
 
3
 
! Отговори
До 142 преди 4 години
Никой не е озверял, хората живота си живеят, защото в момента българинът е по-богат от всякога - пълни заведенията, пълни магазините, задръствания при всеки празник, рекордни пътувания на екскурзия до чужбина, рекордни спестявания в банките( 53 млрд.лева) , рекордно ниска безработица (5%), рекорден БВП 120 млрд. лева
136
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До IBM FAKE NEWSБаце, или не си пил хапчетата или си ги предозирал. Какви СМГ-та, какви DDOS защити те гонят? Спри се мслко.
135
4
 
2
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Н***П , МУН(прием.МУН) , ел. правителств000 - всички трябва да бъдете изринени в л***йната заради тези лъжи и манипулации, които продължават и в момента. Ало Гешев, що не кажеш защо в едно загубено Елхово едно место няма, а в СМГ има 4?УУУУ-у корумпирана държава!!! Нещо по НОВа ТВ няма ли да рекламирате пак? ПЛЕБЕИТЕ не разбират какво се случва в момента. Нещата минава и заминават покрай тях. КОРЕНА НА ЗЛОТО ПОДГОТВЯ СВОИТЕ КАДРИ от сега. Няма прошка за никого. В машинациите са вече и най-малкит
134
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сори, ама повечето тук сте пълни *****и! Ще го осъзнаете, когато делото влезе в съда и видите какви доказателства има. Келлешът не е "нареден", както някои конспиратори спекулират. Просто се е помислил за много умен, но е подценил възможностите на Коледния Явор. Само ще ви кажа, че е в доста добри взаимоотношения с американците (ФБР) и изобщо не е невъзможно да се иска помощ от тях за декриптирането на дисковете. А американците имат такива възможности.