Компютърът на Кристиян още не е отключен, твърди адвокатът му

Възможно е информацията да е записана по-късно, смята той
24 юли 2019 11:10,
309
Компютърът на Кристиян още не е отключен, твърди адвокатът му
Снимка: Facebook

"От прокуратурата могат да твърдят каквото си искат. Това са волни изявления. Ако са извлекли някакви данни, това е било незаконно. Необходимо е присъствие на собственика на компютъра и адвокати. Ако нещо е изтеглено, то е възможно и да бъде внесено. Възможно е тези данни да са записани на компютъра, след като той е бил иззет". Това заяви пред Нова телевизия един от адвокатите на обвиния за хакерската атака срещу сървъри на НАП Кристиян Бойков.

Още по темата
Вчера, няколко часа след като зам.-главният прокурор и кандидат за нов главен Иван Гешев обяви, че компанията-работодател на Кристиян се занимава с "киберрекет", вечерта стана ясно, че след проведена акция в офисите на фирмата е задържан и търговският й директор - Георги Янков.

Все още не е ясно дали ще му бъде повдигнато обвинение.

Според адвокат Георги Стефанов цялата операция на властите има за цел да удари по имиджа на фирмата заради нейни конкуренти.

"Нито Кристиян, нито търговското дружество, нито адвокатите се занимават с политика. Въпросът е чисто процесуален. Никой няма отношение към стреличките, които си прехвърлят политиците", изтъкна Стефанов.

Относно информацията, че делото е поето от Специализираната прокуратура, адвокатът обясни, че според него това е опит да се повдигне обвинение за организирана престъпна група за "незнайно какво".

На въпрос защо собственикът на фирмата Иван Тодоров е в чужбина, Стефанов коментира, че това е отдавна планирано посещение.

"Собственикът на фирмата Иван Тодоров е в Канада. Той е на годишен форум на верига ресторанти. Предполагам ще се върне до края на седмицата. Това е било планирано пътуване. Човекът си пуска снимки в социалните мрежи, не се укрива", изтъкна адвокат Георги Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
2
 
12
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Няма значение дали е виновен или невинен. Истинските виновници са тези, които чак сега решиха да сложат дддос защита на сайта на НАП.Защо, чак сега? Защо не го направиха в началото? Защо не кажете името на човека, който вчера сложи защитата? Да го питаме него, кой е виновен? К.уранов да имаш да кажеш нещо за СМГт0? В момента има 4 свободни места за твоите хора. Чакаме ги и тях. абе, как в Елхово едно място няма. В Пловдив, Бургас и къде ли не - 1 място няма, а в СМГ - 4 места с английски?
132
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато не видя Прокурор и ГДБОП да влязат и измъкнат хората който не са си свършили работата в НАП , няма как да не вярвам , че се опитват да го накиснат това момче.
131
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 140Хората са озверели, заради некадърното управление на ГЕРБ.Напълно ги разбирам, но в случая с Кристиян не са прави.Както написах в предните постове, момчето искаше слава и я получи.
130
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пЪЛЕН СМЯХ Е ТАЗИ ДЪРЖАВА
129
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как всички стигнахте до извода, че не бил виновен и бил накиснат?? По едно изказване от адвоката му, който твърдял, че компютъра му не бил отключен. Същия този адвокат вчера по телевизията трърдеше, че нищо не знае по случая и все още не бил запознат с подробности, а ДАНС ровека в офиса на фирмата от 5-6часа.Хайде стига конспирации..........
128
5
 
1
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Как може да се излагате и да нямате един програмист, който да имплементира ДДОС защита без да ползвате този външен сайт дето нито знаете, кой го е правил, как и т.н. Еми, ако утре собственика реши, че определени ИП адреси трябва да бъдат изключени от текущата логика?Ленче, стига се чела C++ в тролея. Нали ти казах, че хората говорят. Брой рекуестите ***. Спомни си вечерния алгоритъм. Ако на всеки час ти влиза по един уникален не си ***, но ако почнат по 10 и нагоре хурове да вляват в рамки
127
1
 
9
 
! Отговори
К.уранов СМГто преди 4 години
Ето казвам го в прав текст. ТОВА Н***П и хората, които са правили ел. услугите + тези в момента, които са сложили ddos плъгина са АБСОЛЮТНИ @МАТьоРИ и ПР0Ф***НИ. 100% завършели софт. инж. в СУ(нито инж. нито програмисти)1. След 10 год се сетихте ли бе ГОВЕД@ да слож защит?2. Що слагате тая тъпотия, а можеше просто да броите рекуестите групирани по ип и дори да ги пазите в куки или база или квото си щете и после спрямо интервала време за определен брой заявки да разбирате, кой атакува и кой - не.
126
7
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
УВАЖАЕМИ СЛУЖБИ, -ГОВОРЕТЕ С РОДИТЕЛИТЕ И ЕВЕНТУАЛНО- БРАТЯ И СЕСТРИ НА - " ИВАНЧО НА ХРИСТОС -КРИСТО ЯН" -СЪЩО И С НАЙ-БЛИЗКИ СЪУЧЕНИЦИ -... ТОЙ Е СПОДЕЛИЛ ЗА НАТИСКА ВЪРХУ НЕГО ОТ ШЕФОВЕТЕ НА 100% !!!!!!!!!!
125
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но имало публикувани писмо за некъдърноста в управлението-защитата на данните за коет управлението отговаря в лицето на юридическо лице НАП как част от държавното управление,че на агенцията се съставлява акт-глоба за случая от друг орган на управлението как комисия по тез въпроси и списък с данни как приложение потвърждение за коет не е известно съответства ли на истинските бази данни по последователност на вписване,номериране от системата към системата на НАП по ред на лицата написани в списъка
124
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 134Тука не иде реч просто за пробиване на защита, тук иде реч и за изтегляне на цели масиви от информация, демек човека не просто е влязъл ами си е седял там с часове и страшното не е това, страшното е че в НАП даже и не са разбрали за случилото се, и в момента дори немогат да кажат кога точно се е случило това, ти разбираш ли каква пародия е цялата тази ситуация
123
1
 
15
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
На мен лично ми омръзна да плащаме глоби, защото сега фирмата ще ни осъди в Брюксел. Време е да се вкара един полицай за това, че е казал, че компютъра е отключен.1. Ако лъже - в затвора за назидание на следващите.2. Дори да е истина и компа да е отключен, тогава пак това не са доказателства, защото трябва да е пред собственика на фирмата и да се документира, за да се приеме за доказателство - пак в затвора за назидание на следващите.Сори, обаче ако утре МВР прави капан на невинен полицай?
122
0
 
0
 
! Отговори
Да да преди 4 години
Милю Милю. Козирувал само на Бай Тошо.ХаХаХа
121
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Момчето ми е симпатично и чесно казано отначало не ми изглеждаше да е виновен без да имам представа за какво става въпрос. После обаче се сетих за Иванчева където бях абсолютно наясно със ситуацията и как после се правеше на невинна. През цялото време на разследването Иванчева не престана да повтаря че е натопена въпреки че познавам хора които са й платили подкупи. Работата е там, че преди случая Иванчева имах по-голямо доверие в медиите и в хората които говорят за съдебна рефорама.
120
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
изнесени били компютри . и не са били компютри а компоти , и не са били изнесени а върнати .
119
1
 
6
 
! Отговори
Милиционер преди 4 години
до 129 Козирувахме само на Бай Тошо, а сегашните колеги козируват и на нарушителите за пари. Толкова да са корумпирани!
118
0
 
26
 
! Отговори
. преди 4 години
До Анонимен 112Умнико, ако някой ден се окажа с кредит за 20 хиляди, няма да е виновен тоя на снимката, а гове-дата от НАП, които не знаят, откъде се спира тока на компютъра. Тоя-оня, никой не трябва да може да източва данните от там. Много лесно се поддавате на най-глупавата манипулация - посочват ви някой друг виновник и за 15 минути забравяте, кой е истински виновен - ненаялите се "специалисти" на НАП и другите институции, които са допуснали изтичането на данни.
117
1
 
15
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Нека този, който е писал статията да каже името на човека, който е потвърдил пред медиите, че компютъра е отключен. Дори да е така, това е незаконно, защото не е в присъствие и със съгласие на собственика на фирмата.Когато вкарат в затвора полицай, който говори лъжи като тази за отключения компютър ще се спрат плащанията по глоби от Брюксел. До кога всички ние ще плащаме глобите за това, че някой полицай е излъгал пред медиите и манипулира хората.Адвокатът го каза ясно. Не може да отключвате
116
0
 
14
 
! Отговори
Сократис преди 4 години
Като се започне от най-некадърния, самозабравил се и повярвал си, че е вездесъщ и незаменим, след това през абсурдните му назначения, на невежи и неадекватни хора за министри и на държавни ръководни поставе, през подкупните кметове по места, и до последния некадърник хванат от улицата и поверено му да изпълнява обществени поръчки за строителство, земеделие и всичко останало...Никак не е малко, не е напълно изпълнимо!
115
0
 
10
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Едно време си спомням как Бог даде свободна воля на човека. Та в тази връзка, когато някой е много сигурен, че е прав, но няма убедително доказателство... Ясно Ви е какво се случва от много време с МВР. ГРОБАДЖИИ не просто командват МВР, но насаждат фалшиви и лъжливи доказателства. МВР ги следват, защото се боят за работата си.В такъв случай се намесва Бог. Щом някой може да си позволи да говори вече за пореден път празни думи трябва да си понесе последствията. Кой е полицая, който каза, че ко
114
0
 
26
 
! Отговори
бг преди 4 години
А щом Гешев пак дава изявления и името му е набъркано нещата изглеждат съмнителни.Спомням си как Гешев говореше по тв.за светнали ръце.Този Гешев от всякъде буди антипатия и мнителност за поръчкови атаки!Оставете момчето на мира.Явно е че няма доказателства и натиска е психически тормоз за младежа-явно се цели някой,който е лесна мишена да опере пишкира!