Случаят "Негован" без аналог, не сме имали двойно убийство с разчленяване

Самоличността на жертвите е ключът към убиеца, заяви Ботьо Ботев
Обновена: 20 авг 2019 10:44 | 20 авг 2019 08:40, Петя Славова
85
Случаят "Негован" без аналог, не сме имали двойно убийство с разчленяване
Снимка: БТА

Властите продължават да откриват човешки останки край Негован. Случаят няма свой аналог в историята на България. Това заяви криминалистът Ботьо Ботев пред Нова тв.

По думите му е рано да се установи самоличността на намерените тела във водоем край Негован.

"Една такава ситуация е изключително сложна. Подчертавам, че подобни случаи на разчленяване е имало много в България, но случаи с двойно убийство с разчленяване не сме имали в практиката. Ще има много спекулации по случая”, обясни специалистът.

Още по темата

По думите му по казуса "Негован" се налага да се направят много неща, но за много кратко време.

"Това е огромен процес. Ситуацията е изключително сложна. Подобни случаи на разчленяване е имало в България, но двойно убийство с двойно разчленяване не сме се занимавали като специалисти в практиката."

Ботев подчерта, че става дума за огромна работа от един огромен разностранен екип – експерти, оперативни работници, следователи, прокурори и т.н. Този екип трябва да работи в синхрон. От тази гледна точка трябва да се уважат хората, които работят денонощно.

Според Ботев извършителят на убийството и разчленяването на телата е имал сериозен мотив. "Подобни убийства – да убиеш, а след това да разчлениш, са свързани с една особено психология за действията на съответния извършител. Не трябва да се подценява и това, че да осъществява тези действия, той поема и определен риск да остави все повече следи и информация, т.е. той трябва да има сериозен мотив, за да извърши това", каза криминалистът.

Криминалистът посочи, че по принцип между извършителя и потърпевшия има взаимна връзка. Той подчерта, че, ако бъде установена самоличността на телата, ще се намери и връзката с убиеца. Ботьо Ботев обясни, че е убеден, че рано или късно се стига до установяване на самоличността на убитите като се използват до различни методи.

Ботев обясни, че има много случаи, при които убийството се извършва на едно място и след това извършителят премества труповете. "Обикновено това се случва, когато убийството не е планирано", посочи той и добави: "Убеден съм, че този случай ще бъде разкрит".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
2
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
ДАЙТЕ НА ГЕПИХ ЕДИН СЕРИОЗЕН СЛУЧАЙ!!! ГЕПИХ, ВИДЯ ЛИ КАК КОЛЕГИТЕ ТИ СЕ СМЕЯТ? Чувам нещо щяли да ти дават нов случай. Следващия път ще отвлекат **** и ще ти дадат на теб случая да го разследваш, защото доказателствата (отново 1 тон) ще сочат, че ИЗВЪНЗЕМНИ С ЛЕТЯЩА ЧИНИЯ СА ОТВЛЕКЛИ *****.Ама, ти майтап си мислиш. Не вярваш ли в ИЗВЪНЗЕМНИ? Ще повярваш. Само веднъж да ти вземат проба и ще повярваш.
39
3
 
1
 
! Отговори
К.уранов СМГто преди 4 години
Само Гепих може да разреши този случай, но първо трябва да отиде до железарията и да си купи една лопата. Нали трябва да изкопа 1 тон доказателства?Ама, то това да не е някакъв си там пиар съд с хакери, кметици , балерини, циркови актьори, поети, художници, хигиенистки, извънземни и т.н.
38
4
 
2
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Гепих, излез и кажи, че си открил убиеца - Путин в тандем с Тръмп и Сорос.Кажи, че имаш 1 тон доказателства и всички ще ти повярваме, особено "Блиц".В най-лошия случай, поне ще бъде "ЦАР ЗА ЕДИН ДЕН И *** ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ". Дори 'faith no more' може песен за теб да напише.
37
4
 
26
 
! Отговори
Свръх-интелигентен преди 4 години
Убиецът е имал достъп до моторна резачка или брадва, както и до варел. Също и пистолет. Вероятно е от София (Люлин/Надежда) или околните села ( не е задължително да е от Негован). Афинитет към резачки/брадви, варели и пистолети имат основно мъже. Стесних ви периметъра до 40км и 20-30 хиляди души. Въпросът е да се идентифицират жертвите и убиецът е ясен.Свърших работата на цял екип криминалисти от МВР. Сега ми дайте заплатите им.
36
3
 
1
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Гепих, *** там и помогни на хората да открият убиеца. Вземи си лопата да изкопаш на полицията 1 тон доказателства. Лично Тиквата ти е купил ботуши с високи токове от конска кожа, "Made by Turkmenistan Babe".Гепих, само мога да си те представя как отиваш там с тия ти ми розови ботуши от кон и почваш да копаш и изведнъж вадиш още 10-20 трупа. После в CNN ще пише:"Judge Dredd Sylvester Stallone was replaced by Bulgarian Gepih -The Judge".
35
3
 
3
 
! Отговори
К.уранов СМГто преди 4 години
Дайте на Гепих да разследва. Той е професионалист и с такива неща трябва да се занимава, а не с някакви си ми там кметици, хакери... абсолютни глупости. Прехвърлете делата за Иванчева и хакерите на някой млад съдия, който е 4 курс-студент. Дайте НЕГОДОВАН да бъде разследван от ГЕПИХ.Той ще докаже връзката на убиеца със САТАНАТА. После Гепих ще извади от скалата МЕЧА НА КРАЛ АРТУР и ще стане НЕПОБЕДИМ СЪДИЯ. Лично Шерлок Холмс ще си направи операция по смяна на пола и ще му се предложи.ХАЙЛ Г
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този алкохолик разбира само от пиене
33
3
 
7
 
! Отговори
К.уранов СМГто преди 4 години
Официално от ГЕПИХ."Отказвам да се занимавам с случая в Негодован, защото е много кално там. Да, конкурса за СЪДИЯТ@ също бил кален много. Затова първо се отказах, но после - приех."Логика няма , но това е Гепих. Той с мръсотии не се занимава. Затова чистите хора ги вкарва в затвора - Иванчева, хакера и в бъдеще много други. Ако е някой мръсен убиец, може и на свобода. Но ако си чист и невинен Гепих има 1 тон доказателства.Гепих, чакаме те в Негодован да влезеш в калта и да видиш труповете.
32
3
 
5
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
зА ТОВА ВРЕМЕ ДОКАТО ТРАЕ ТОВА РАЗСЛЕДВАНЕТО В НЕГОДОВАН, ГЕПИХ НАМЕРИ 1 ТОН ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ИВАНЧЕВА ОТ СЛИВЕНСКИЯ И ХАКЕРА ОТ СОФИЙСКИЯ ЦЕНТРАЛЕН ЗАТВОР.А, сега Гепих мълчи. Бил намерил един голям ДУДУК и сега се чуди, кво да го прави?Гепих, хайде чакаме да излезеш и разрешиш случея. Може да обвиниш мустака от КТБ или някой прокурор , който иска да се кандидатира за главен СССЪЪДДИИИЯЯТТАА и да те конкурира в self made concurs. ГЕПИХ отиде ли веднъж на местопрестъплението? Калон било.
31
8
 
10
 
! Отговори
Разумен преди 4 години
Може да е дело на жена ми - когато е в цикъл е способна на същите зверства, СИГУРЕН СЪМ!
30
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не е дело на Путин.Едни ги трови в Англия други разчленява в БГ.
29
1
 
14
 
! Отговори
Разумен преди 4 години
Убийство за назидание в Мексикански стил. Разликата е, че там се разфасоват 20-40 човека и се изхвърлят в черни торби на пътя
28
1
 
10
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Мотивът е ясен - "Същото ще се случи с вас, ако не ни се подчините безусловмно" Търсете крими-банда с афинитет към мексиканските картели и филми като Scarface, The Godfather и NarcosИСТИНАТА
27
2
 
16
 
! Отговори
sorry преди 4 години
Прекрасна полиция,страхотна държава,чудесни управляващи!
26
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На това мутротапира по прякор Тиквата му вика(стабилност)...Става въпрос за същия тоя мутраген ББ дето във времето на мутренските години лежал в затвора в Панкрац за кражби на скъпи возила с аверите си от бандата на Карамански
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...двойно убийство с двойно разчленяванe...Ама вече всичко имаме - банани, киви, уиски, миграция, проблеми с работните кадри, ДЕМОКРАЦИЯ! Чудя се, че не е станало по рано! Както му викат - свобода е!Оксиморон или метафорка някаква на разпадащо се общество!Не е мой израз!
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбойниците от Изток. Нарочно говорят на руски и ако ги питаш на български лъжат , че не те разбират. Правят се на бизнесмени, търговци, богати туристи. А са си разбойници .
23
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е част от промяната на румен радее!
22
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честита ви демокрация, режима на Борисов докара американските ценности в България. Така е бананите и тоалетната хартия идват с някои екстри :)
21
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е без аналог в България, благодарение на милиционерската орда ватенки и диви колибари, завзели властта с преврат през 44 година. Без аналог е и изтръгването на нокти в къщата на ужасите в Копривщица, само и единствено да принудят някой да признае вина. А както всички ние знаем и ежедневно се убеждаваме, няма престъпление без участието на бивш, настоящ, или бъдещ милюцюнер-полюцай. И в този случай ще се окаже така, това е почти сигурно.