Финансов мотив стои зад зверското убийство край Негован

Двама са задържани, открити са и оръжия
28 авг 2019 21:15, Петя Славова
63
Финансов мотив стои зад зверското убийство край Негован
Снимка: БТА

Користен, финансов мотив стои зад зверското убийство на треньора по борба Йордан Атанасов и жена му Марияна.Телата на двамата бяха намерени във водоема в Негован.

Най-вероятно става дума за скъпи вещи и много пари, които извършителите са искали да вземат. Двама души са задържани и са заподозрени за убийството, информира на извънреден брифинг тази вечер заместник-главният прокурор Иван Гешев. И допълни, че утре прокуратурата ще преценява как да продължи разследването след анализ на доказателствата.

Намерени са и скрити два пистолета в района на Техническия университет, тъй като задържаните са имали договорни отношения за техническа поддръжка с учебното заведение. Мъжете били строителни работници и имат криминални досиета. Задържани са извън София, като са наблюдавани няколко дни.

Атанасов имал апартамент на бул. "Витоша" в софийския квартал "Иван Вазов", съседите му разказват, че не са го виждали няколко месеца, там е станало и самото убийство.

Гешев нарече убийството много брутално и зверско, а случаят бил изключително сложен. Почти седмица отнело на полицията да разкрие убийството.

Още по темата

Вътрешният министър Младен Маринов обясни, че първо се стигнало до извършителите и след това станало ясно кои са жертвите. Той самият бил потресен от начина, по който Йордан и Марияна били убити.
Въпреки, че анализирали 11 000 сделки за продажба на недвижими имоти, проследили сметки на хора, които не са получавали пенсиите си последните месеци, полицията не успяла бързо да установи кои са жертвите. Претърсени били 11 адреса в София, предава БТА.

В апартамента, в който станало убийството, в кв. "Иван Вазов", извършителите дори опитали да замажат кръвта с белина. За да убият треньора и жена му, двамата мъже ползвали заглушител.

С жертвите се познавали поне от година, защото правили ремонт в имотите на семейството. За извършителите полицията предполага с коя кола са пренесли разчленените тела. Поведението на заподозрените (на 44 и 39 години) било съвсем спокойно. Те обаче няколко пъти се върнали на местопрестъплението, което също ги издало.

Дъщерята на семейството, която живее в чужбина, но не поддържала добри отношения с тях, се свързала с обща приятелка, защото загубила връзка с родителите си. Така общата позната подала сигнал в полицията.
Вътрешният министър допусна, че именно споделяне на информация с работниците за имотното и финансовото състояние на жертвите е причина за престъплението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицайте на света са тия хващат само разни наркомани и роми и клошари и *** даже и тях не хващат истински убиец никога не мога да хванат цирк
12
4
 
31
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Референдум за смъртното наказание.
11
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За убийство трябва най малко 50-70 годинки пандела...ако е бил послушен затворник да му се позволи да иска предсрочно освобождаване но в никакъв случай преди 45 година .... елементарно на ли?
10
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно пак разни роми или клошари от 6 дена ги били наблюдавали е как са ги наблюдавали като дъщеря им е казала преди ден или два пълни смешници са тия полицай тия истински убиец никога не мога да хванат а такива разни *** ги хващат ония *** ги зарезали до езерото ако ги бяха хвърлили в езерото никога нямаше да разберат ,че има такъв случай
9
6
 
19
 
! Отговори
anon преди 4 години
"Гешев нарече убийството много брутално и зверско, а случаят бил изключително сложен. Почти седмица отнело на полицията да разкрие убийството." - Боже, пребери си вересиите...
8
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За зверското убийство не казват никакви детайли, ама за хакването на НАП на обвинените веднага им лепнаха етикет "виновни"
7
4
 
19
 
! Отговори
Само така! преди 4 години
Добра работа!Браво на полицията!Долу намалените присъди при самопризнание, в най-скоро време, още през есента!Стига!
6
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно убийците са от боята, иначе досега да са им изнесли всички лични данни.
5
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво поне,че МВР ги хвана тези наглеци. Поздравления. За смъртно наказание са тези двама гадове.
4
10
 
14
 
! Отговори
Абориген преди 4 години
...а случаят бил изключително сложен." ..... на някой друг ги говорете тея... вие двама молдовци не можете да хванете вече цяла седмица избягали по слипове от затвора пък какво оставая за сложен случей ....
3
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В държавен университет какъвто и договор да имат е с връзки. Ползвали са базата на ТУ като бащиния, чак пистолетите са крили там. Та чии протежета/роднини са тези откачалки?
2
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само за протокола - убийците българи ли са или български граждани?
1
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още кандидати за съкратена процедура...