Отнемат имущество на Баневи за 142 млн. лв. в полза на държавата

Семейството е с обвинение в организиране на престъпна група
26 ное 2019 12:09,
77
Отнемат имущество на Баневи за 142 млн. лв. в полза на държавата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Апелативният съд в Бургас издадал обезпечителна заповед, с която допуснал обезпечение на бъдещ иск на КПКОНПИ за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество от Николай, Евгения и Мария Баневи на стойност 141 820 225,19 лева. Това съобщиха от прокуратурата.

Още по темата


Съдът е наложил запор на поименни акции и дружествени дялове от капитала на търговски дружества на Баневи, на движими вещи, иззети от Специализираната прокуратура (златни кюлчета и накити, часовници, монети и др.), на средства в банкови сметки, както и на моторна яхта, пише БТА.

Николай, Евгения и Мария Баневи са обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група (ръководена от Николай Банев) създадена с цел данъчни престъпления, пране на пари и длъжностни присвоявания. За повдигнатите обвинения прокуратурата уведоми КПКОНПИ, която от своя страна предприе действия по обезпечаване на незаконно придобито имущество

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
11
 
! Отговори
venix преди 4 години
А имуществото на управляващата ОПГ кога?!
5
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От държавата бяха откраднати и изтекли над 50 милиарда. Възстановени 141 милиона. Продължаваме напред.
4
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да бяха им оставили поне 1-2 милиона за ядки. нали банева се оплака, че в ареста не и дават сурови ядки, а тя така е свикнала с тях1
3
0
 
26
 
! Отговори
Жълтите павета преди 4 години
След като не предават доброволно придобитото имущество ще стане доброзорно. Това е правило от периода1988-1991 г. На избрани хора от т.нар.елит се дават пари за предприемачество, а сред време при поискване придобитото имущество се предава обратно на далия му парите. За предприемача остава един имот. При липса на желание у предприемача следва издирване и наказание с конфискация на имуществото.
2
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добра новина. Тези когато са фалирали заводи кой знае колко семейства са унищожили.
1
1
 
51
 
! Отговори
Сенсей Ага преди 4 години
Изключително противни личности !