Зам.-екоминистър за Перник: Вината е във ВиК-то, не при нас

Разпитът на Красимир Живков продължи почти 3 часа
13 яну 2020 18:10, Анисия Иванова
96

Разпитаха шефове от Министерството на околната среда и водите след акцията за водната криза и незаконния боклук. В края на миналата седмица екоминистърът Нено Димов беше задържан и подаде оставка от ареста.

Близо 3 часа продължи разпитът на зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков, който предостави на държавното обвинение всички справки, документи и графици, които екомонистерството е разписвало. Той самият също е слагал подписа си за водоподаването. Графици обаче са изготвени на база на "Басейнова дирекция", които пък са взимали информарцията от ВиК-Перник. Според министър Живков вина няма екоминистерството, а ВиК-Перник.

Още по темата

"Заявката е от ВиК оператора. Те заявиха 500 млн. и нещо хиляди кубика, ние им разрешаваме 1 милион, въпреки нашето разрешаване - те ползват заявеното от тях. За 2019 г. са изразходвани общо 18 млн. и 346 хиляди", каза още Живков.

Днес ще бъдат разпитани началникът на дирекцията за управление на водите в МОСВ - Илияна Тодорова, както и зам.-директора - Мая Дряновска.

Нено Димов остава в ареста до четвъртък, когато ще гледат мярката му за неотклонение, съобщи репортер на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винкело е Мой и завода е Мой, и язовира Мой. Всеки перникчанин така казва.
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
основния проблем на Перник е от десетилетия. Перник е червен . Обича си социализма с редовен аванс и заплата. Колективния начин на живот му е в кръвта , както и КРАЖБАТА. ВСИЧКО ЩО Е ДЪРЖАВНО Е ЛИЧНО. Връзкарството е отзначение за успеха.
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
има ли някой по нашите ширини който да каже - проблемът е при мен, аз сгреших?? За каквото и да е, където и да е, който и да е....
74
0
 
10
 
! Отговори
expert преди 4 години
Заявката е от ВиК оператора. Те заявиха 500 млн. и нещо хиляди кубика, ние им разрешаваме 1 милион, въпреки нашето разрешаване - те ползват заявеното от тях. За 2019 г. са изразходвани общо 18 млн. и 346 хиляди", каза още Живков. АЗ ДА ПИТАМ, КОГАТО ПОДЧИНЕНОТО ЗВЕНО В И К ПЕРНИК НЕ СЕ ПОДЧИНЯВА НА РАЗПОРЕЖДАНИЯ, КАКВО ТОЧНО УПРАВЛЯВА МИНИСТЕРСТВОТО ??? ОТДАВНА Е ТРЯБВАЛО ДА СЕ РАЗВИЕ СКАНДАЛ И ДА СЕ МАХНЕ ШЕФА НА МЕСТНОТО В И К И ДА СЕ ФОКУСИРА ПРОБЛЕМА !!!!! ВЕДНАГА В КАУША ВСИЧКИТЕ !
73
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Заявката е от ВиК оператора. Те заявиха 500 милиона, ние им разрешаваме 1 милион !!!" Обем на язовир ,,Студена " - 25 млн . кубични метра . Министри и журналисти да се явят на изпит по матаматика за 5 клас .
72
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички вкупом мълчат, че всъщност Стомана е основният виновник за безводието. В Капитал имаше блестяща статия със всички изчисления и аргументи как е източен язовирът.
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ний сме просто прости министри, от нищо не отбираме, проблемите са извън назе някъде, но къде - и това не знаем.
70
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига само оправдания години след трагедията в Бисер,беше наредено и обещано,че ще се установят кои язовири от кого се стопанисват за да си понесат отговорността.Днес пак не се знае кой е виновен за водната криза в Перник а според прогнозите ще обхване и други райони.
69
0
 
5
 
! Отговори
ба си преди 4 години
Все едно е в кого е вината. Къде е контролът??? И защо има министерство изобщо, щом тоз- оня и чистачката ще са отговорни.
68
1
 
12
 
! Отговори
Тодор Живков преди 4 години
Ама ВиК в Перник е собственост на министерството на 51%, т.е. в дъното стои министерството, което е собственост на ВиК, а и източването на язовира е преди водата да стигне до града.
67
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
искате гербна ви грб
66
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво искаш бе пр о с т народе?!? Нали си ги преизбираш!
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повредата е във вашия телевизор.
64
3
 
12
 
! Отговори
Жегата преди 4 години
Моля преди подобни изявления на отговорни държавни служители да минат кратък медицински тест. Или има висока температура или моментна загуба на реалност.
63
2
 
22
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
Както винаги, топката се прехвърля в ръцета на друг. Никога хората на ГЕРБ не са носили отговорност, още повече министри, а да не говорим за техния вожд, който масово преизбирате.
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това В и К е Вино и Кебапчета предполагам.Как да са виновни?
61
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кой е виновен?виновни са 8 милиона българи.няма кой друг да ни е виновен че не сме си оправили държавата
60
0
 
13
 
! Отговори
До 66 Чичо преди 4 години
Чиче да те "светна" ! ВиК дружествата са държавна, смесена (държавно общинска) и малка част от тях общинска собственост ! Така, че прецаканите винаги ще са клиентите.
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не,вината е и на ВИК, и на министерството
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
smeshna bulgaria...vsichki se nadiavat 25-55 dushi fokusnici da im praviat carski jivota na teritoria ot 111 000 kv.km, a te samite si zarovili glavite v piasaka...ili sa v pianski delirium. pardon G-n Borisov, kolko procenta e rastat na bg produkt v gradskata kanalizacia za obratni vodi i prechistvatelnite bg fabriki i s kakvo izmervate tozi ako rast?! bg darjavni slujiteli podpisvat li ot 1. do 30. zadaljenia kam bg narod suveren, za koato rabota poluchavat darjavni levove i darjavna info?!