Зам.-екоминистър за Перник: Вината е във ВиК-то, не при нас

Разпитът на Красимир Живков продължи почти 3 часа
13 яну 2020 18:10, Анисия Иванова
96

Разпитаха шефове от Министерството на околната среда и водите след акцията за водната криза и незаконния боклук. В края на миналата седмица екоминистърът Нено Димов беше задържан и подаде оставка от ареста.

Близо 3 часа продължи разпитът на зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков, който предостави на държавното обвинение всички справки, документи и графици, които екомонистерството е разписвало. Той самият също е слагал подписа си за водоподаването. Графици обаче са изготвени на база на "Басейнова дирекция", които пък са взимали информарцията от ВиК-Перник. Според министър Живков вина няма екоминистерството, а ВиК-Перник.

Още по темата

"Заявката е от ВиК оператора. Те заявиха 500 млн. и нещо хиляди кубика, ние им разрешаваме 1 милион, въпреки нашето разрешаване - те ползват заявеното от тях. За 2019 г. са изразходвани общо 18 млн. и 346 хиляди", каза още Живков.

Днес ще бъдат разпитани началникът на дирекцията за управление на водите в МОСВ - Илияна Тодорова, както и зам.-директора - Мая Дряновска.

Нено Димов остава в ареста до четвъртък, когато ще гледат мярката му за неотклонение, съобщи репортер на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами за да се рециклира *** трябва вода, повече не е нужен коментар! А от тоя *** познайте кой и кои си напълниха банковите сметки!
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тоя екоминистър как ще обясни, че още язовири пресъхват, Камчия, Цонево, Жребеца....вече пресъхват! И още много други!
15
0
 
10
 
! Отговори
Слав Караславов преди 4 години
Няма виновни: форсмажорни обстоятелства!
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Зам.-екоминистър за Перник: Вината е във ВиК-то, не при нас"И министерство на оправданията ли имаме?
13
0
 
7
 
! Отговори
sa преди 4 години
проблема е в местната власт, нямат контрол, нашите ITмомчета спокойно може да направят платформа която да следи нивото на всички язовири в БГ, директно вързани до EU мониторинг, къде по дяволите са спящите "ЗЕЛЕНИ партии"?? вода гори въздух може да се контролират дистанционно. Горски / Водни / Въздушни контролни екипи да се създадат в София. Но това не е за политици. Политиците вън от индустриални и ИТ проекти моля
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата далавера е заради *** от Италия и частните ВЕЦ-ове! За *** е нужна много вода, за Вец-а също! Всичко е дадено на "НАШИ ХОРА" и те са влачили като за последно, важното е за година да станат милионери! Едва ли Боко и Компания не са знаели!!!!
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какъв *** сте,като сте разрешили защо не сте проверили какво става значи може си и без вас.Върнете поне тогава взетите пари за заплати бе ***!
10
0
 
14
 
! Отговори
НИКОЛАЙ КЪНЧЕВ преди 4 години
другия зам. министър завършил също ИСТОРИЯ, ЖУРНАЛИСТ. А бе тия дали не искат да ни пишат българите вече като история, че са назначили лицата, отговорни за разрешителни за ОТПАДЪЦИТЕ и ОТРОВИТЕ все ИСТОРИЦИ
9
0
 
26
 
! Отговори
ВОДА НЯМА преди 4 години
Виновни също НЯМА
8
1
 
12
 
! Отговори
ТОЯ ДАЛИ РАЗБИРА преди 4 години
закона на НЮТОН, че ВОДАТА тече отгоре надолу...
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4А целия язовир - 25 милиона кубика.
6
1
 
18
 
! Отговори
ПЛЕВЕЛИ и ТИКВИ преди 4 години
партийни и комсомолски секретари, баш бандити и бивши лейтенанти пожарникари комунисти и вся осталяная....
5
1
 
16
 
! Отговори
НАШЕ МОМЧЕ ОТ ПРАВЕЦ преди 4 години
Завършил ИСТОРИЯ в МОСКВА. Секретар на Младежкия дом в ПРАВЕЦ..... И.т.н. Накрая от ПРТИЯТА на ТИКВИТЕ - БАНКЯ специалист по ЕКО/ВСИЧКО ЛОГИЯ/ХАМЕЛИОНЩИНА. Защо ли ми напомня кариерата на един друг ПЛЕВЕЛ комсомолец
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
заявили са 500 милиона кубика но им е отпуснат 1 милион , нещо ми се губи х500 разлика в това какво се иска и какво се дава.
3
0
 
24
 
! Отговори
Питанчо преди 4 години
На този има ли поне един българин, който да му вярва? Да си върти любовна афера с шефката на РИОСВ София и да не се показва много!
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самооправданията не ги оневиняват.В затвора има място за всички!
1
1
 
23
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Провалени политици/експерти => провален преход => бедност + мизерия