Каролев с две обвинения, освободен е срещу 50 000 лв. гаранция

Обвинен е за нарушаване на карантината и заблуждаваща публикация
Обновена: 25 мар 2020 23:12 | 25 мар 2020 23:04, Анисия Иванова
125
Каролев с две обвинения, освободен е срещу 50 000 лв. гаранция
Снимка: БГНЕС

Повдигнати са две обвинения ни икономиста Владимир Каролев – за нарушаване на карантината и за заблуждаваща публикация в социалните мрежи, съобщиха от прокуратурата за bTV.

Той ще бъде освободен срещу парична гаранция от 50 000 лв., трябва да я внесе до две седмици.

Каролев беше задържан вчера в Разлог, а за това се разбра снощи от негов пост във „Фейсбук“. На обяд със столичен автомобил на МВР Владимир Каролев беше преместен от Благоевград в столичната полиция.

Още по темата

Преди дни на фейсбук страницата си икономистът съобщил, че е отишъл в Разлог и Банско.

Той е представил декларация на временните КПП-та, с която сам се е командировал в хотелски комплекс в Разлог, „с цел консервиране на хотела и комплекса, осигуряване на охрана, помощ на служителите“.

От близо седмица целият град Банско е под карантина за 14 дни, след като бяха установени няколко случая на заразени с COVID-19.

Във връзка с извънредното положение от 21 март беше въведена и забрана да се пътува между областните градове, освен ако не е по неотложна необходимост.

Държавното обвинение се самосезира след публикациите на икономиста в социалните мрежи и  образува досъдебно производство.

Още снощи Каролев обяви, че не е нарушил нито един закон и ще съди България в Страстбург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога не ми е било ясно защо толкова често е в медиите. Тук някой пише, че бил свръхбогат. Да разбирам, че медиите имат сделка с него. Иначе говоренето му е като диария.
71
14
 
9
 
! Отговори
гнъс преди 4 години
Социалистите тука циврят дедононо.Долна пасмина. Да отиват в Русия пусти опустели.
70
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако това са обвиненията описани в статията за пореден път ще плащаме грешни пари заради тъЪъпи обвинения не виждам къде е нарушението. Цялата работа е, че властта не може да преглътне, че стана за смях.
69
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо гаранция, а не глоба?????????
68
1
 
9
 
! Отговори
царски бандит преди 4 години
До АнонименКопие на на Венци Асенов Димитров - икономиста с конска *** на Фернандел!
67
0
 
4
 
! Отговори
имал е дал е! преди 4 години
Ами които нямат?
66
3
 
24
 
! Отговори
Алекс2 преди 4 години
Това Българите сме странен народ ! Досега плачехме че няма Държава .Сега като видяхме че има такава взехме да плачем като вдовица за ...хайде да се стегнем малко и да се почустваме като нация устояла хилядолетия !
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 81Важни е обаче, дотогава и после за деца и ордени какво остава!
64
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 86Много добре е направил!
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 77Сега за пръв път чувам ,че за известните има по-строги закони ,а за простолюдието по-леки!Все си мислех ,че е обратно!
62
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 80Известните ходят уж по работа,насам-натам из София и е напълно възможно да заразяват хора!Разбира се те не нарушават закона ,защото не излизат от София.Съмнително,че Каролев ще донесе на софиянци и на който и да е короновирус от Рила,Витоша и Пирин планина!
61
11
 
4
 
! Отговори
Финансист до 80 преди 4 години
Covid -19 е икономически вирус защото ще загинат повече хора заради кризата в която ни вкара ,отколкото от пневмонията която причинява !!!Света ще го осъзнае но Късноо ,чак когато всичко приключи !Все пак някой ден ще си вземем урок от грешките които допускаме в момента!!!
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Състезанието между обвинението и адвокатите на обвиняемия се решава в съда, а не в пресата. Иначе се получава нещо като обществен съд, в който "съдии" са коментиращите.
59
10
 
3
 
! Отговори
Финансист преди 4 години
Ивест. Посредник Карол на Каролев има собствени активи за над 500 млн $ в Акции и други фин. инстр. из цял свят .Освен това върти на доверително управление над 1 млрд$ . Той е официален представител на НАЙ-ДОБРИЯ брокер в света Interactive и като негов Посредник привлича най-големите играчи в България . Над 10 млрд $ се въртят по неговите платформи!Тея 50 хил ги прави до обяд!Прибра се от Англия преди извънредното положение .Не е подписал декларация.Ще осъди Данакоплатците със 7 цифрена сума!!!
58
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Овци сме и овци ще си останеме!Колко дела са повдигнати на роми върнали се от чужбина и очебийно не спазват карантина?Кмет на село отиде да празнува рожден ден в заведение в компания на 10тина човека и срещу него,нищо!Каролев бил проблем защото хванал гората!
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големият "Герой" май нещо се подхлъзна накриво. Малко са му 50 хилки. Е не може всички да са тарикати, трябва да има и малко балъ.ци да си плащат за гяволъка. Сега ако иска да се оплаква и на Арменския поп. Браво!!! Законите са затова да се спазват от всички. Безсмъртни и смъртни хора.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
... ще съди България в Страстбург....Анисия това друга редакция, не е за анална любов, където ти си добра специалистка. Защо напусна редакцията за фекалните новини? Виждаш, че все нещо не ти достига или правопис или обща култура!Кога ще научите географията?Кога ще научите българския език?ПОЯСНЕНИЕ:Страстбург - предполагам, че се касае за Франция, няма в географията! Има Страсбург, което дава някаква разлика в съдържанието.
55
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най наглия от царските бандити. Отдавна трябваше да търка наровете.
54
2
 
3
 
! Отговори
Продължение от 70 преди 4 години
Бил пътувал с двама заразени пътници!Нямам спомен в периода 11.03 до поне седмица по-късно да е съобщено ,че на 11.03. два дни преди извънредното положение са пристигнали заразени пътници от Англия!
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам 2въпроса.1.Каролев се е върнал от Англия на 11.03. а извънредното положение е от 13.03. Може ли забраните да имат сила върху действия преди датата на въвеждането им?2.Защо Каролев не беше арестуван преди 7-8дни защото очевидно беше нарушил карантината участвайки в предаване на телевизия?Освен това прокуратурата твърди ,че Каролев е пътувал с двама заразени пътници!