Каролев с две обвинения, освободен е срещу 50 000 лв. гаранция

Обвинен е за нарушаване на карантината и заблуждаваща публикация
Обновена: 25 мар 2020 23:12 | 25 мар 2020 23:04, Анисия Иванова
125
Каролев с две обвинения, освободен е срещу 50 000 лв. гаранция
Снимка: БГНЕС

Повдигнати са две обвинения ни икономиста Владимир Каролев – за нарушаване на карантината и за заблуждаваща публикация в социалните мрежи, съобщиха от прокуратурата за bTV.

Той ще бъде освободен срещу парична гаранция от 50 000 лв., трябва да я внесе до две седмици.

Каролев беше задържан вчера в Разлог, а за това се разбра снощи от негов пост във „Фейсбук“. На обяд със столичен автомобил на МВР Владимир Каролев беше преместен от Благоевград в столичната полиция.

Още по темата

Преди дни на фейсбук страницата си икономистът съобщил, че е отишъл в Разлог и Банско.

Той е представил декларация на временните КПП-та, с която сам се е командировал в хотелски комплекс в Разлог, „с цел консервиране на хотела и комплекса, осигуряване на охрана, помощ на служителите“.

От близо седмица целият град Банско е под карантина за 14 дни, след като бяха установени няколко случая на заразени с COVID-19.

Във връзка с извънредното положение от 21 март беше въведена и забрана да се пътува между областните градове, освен ако не е по неотложна необходимост.

Държавното обвинение се самосезира след публикациите на икономиста в социалните мрежи и  образува досъдебно производство.

Още снощи Каролев обяви, че не е нарушил нито един закон и ще съди България в Страстбург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да разбира се, осъждат го, защото им казва истината -защото не иска да се подчини сляпо на общата психоза. Аз си спазвам изолацията, повече от стриктно, следя как се развиват нещата, но разумът ми се съпротивлява на тази гигантска истерия.......Той казваше, че никой не може да го спре да отиде на Витоша сред природата, освен ако не го арестуват. Каза, че тази карантина не спира особено разпространението на вируса. И ето, арестуваха го, но той не се уплаши - като типичен Лъв .
51
0
 
7
 
! Отговори
Азис преди 4 години
Агент Камен от ДС има много атрактивна прическа...
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи ако некой с нещо се похвали у Фейсо,а то не е истина,да внимава!Примерно хванал голяма риба или купил си скъпа вещ!Полицията и прокуратурата бдят не уморено следят какво се пише и на часа човеко може да се озове в ареста с повдигнато обвинение за заблуждаваща информация!Не съм привърженик на Каролев,но полиция и прокуратура стават за смях,защото при тези ,,провинения"и обвинения Каролев няма да бъде осъден!
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Максимална глоба за наглеца. Даже и не си признава грешката.
48
2
 
6
 
! Отговори
! преди 4 години
Как пък не го набара някоя мечка, пък после Каролев да разправя, че го е изяла :)))Майтапа настрана, тоя ще яде бой много скоро, ако не му е и практика.
47
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каролев да не е бил при интимната си приятелка Миленчо Цветков, че така му е разрошена прическата?!? Голям дразнител, но ще си намери майстора и тоя инфлуенсър... Бай корончо не прощава глупостта
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е висока обществена опасност за общественото здраве. Тръгнал да прави консерви в Банско и да разнася пръски из хотелите и курортите, които са в карантина, като избягал от карантината си.
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страсбург е новата резиденция на Арменския поп.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на бас, че Кьоравналиев като иде в съда ще маже из колидорте и бравите секрети от собственни и чужди изходни органи, а съдбовната зала ще кашля, киха и дегазира чревния тракт само и само да подплаши азвокати, прокурори и съдии, както и помощния персонал, макар да не известно доли е позитивен или е положителен въпреки че съмнението че е отрицателно негативен е с надхвърляща клайно висока степен висока вероятност че той може би Е , въпреки че в трамвая се говори с недомлъвки че мост лайкли той Е
43
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще му е интересно на съдията как постове във Фейсбук изразяващи лично мнение, без да има приканване към нарушаване на закона, може въобще да бъдат основание за дело.А за карантината - зависи дали му е наложена, от кого и как. Една сбъркана запетайка и обвинението им пропада. Аз до тук не видях дефинитивно: наложена му е карантина от този орган с този конкретен документ, който е получен и разписан от обвиняемия. Чак ако всичко там им е наред - ще си говоримм за вратички.
42
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каролев, е на яка пачка и е с дебели врьзки в Бг и ЕU! Не е за подценяване като нас обикновенните запячи и сирджии!
41
2
 
15
 
! Отговори
123 преди 4 години
Ми пооля се с постовете за заобикаляне на забраните във фейсбук.
40
1
 
12
 
! Отговори
Няям думи преди 4 години
Почивка за 50000 в Пирин. Божков командироваха в ОАЕ, а това се прави на императорче.
39
1
 
10
 
! Отговори
GG преди 4 години
Хахаха ! Нека му е
38
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прилича на червей. Тях не ги лови коронавируса.
37
1
 
8
 
! Отговори
Дебел депутат преди 4 години
Тоя *** още ли е жив?
36
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каролев и Борисов Боко ще счупат ***
35
5
 
30
 
! Отговори
ББ преди 4 години
в извънаредна ситуация,безотговорноста и риска да си носител на вируса с което да обречеш хиляди на болест и смърт е престъпление,не отнемане на свободи,живота не ми е даден от Каролев и защитници
34
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да му ударят една седмица затвор и ще се научи следващия път да спазва разпоредбите.
33
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може и да спре да дрънка глупости...