Каролев се самокомандировал към Разлог с декларация

Прокуратурата счита постовете му в ФБ за незачитане на правилата
Обновена: 25 мар 2020 16:37 | 25 мар 2020 16:36,
97
Каролев се самокомандировал към Разлог с декларация
Снимка: БГНЕС

Икономистът Владимир Каролев е освободен от ареста в Благоевград, но веднага след това е конвоиран към София, съобщава БГНЕС.

В 11:15 часа икономистът беше освободен от ареста на Второ районно в Благоевград.

Каролев беше задържан вчера в Разлог за нарушаване на извънредното положение. Той смята да съди държавата и определя действията й като неправомерни.

Още по темата

От Софийската районна прокуратура уточниха, че за това разследващите са научили от публикации на Каролев в социалната мрежа. 

Вчера в два поста във Фейсбук Каролев разказа, че е издирван от служители на МВР в офисите му в София. С него се е свързал, за да разбере къде е, и служител на МВР. Под публикациите си сам обяснява, че е в Разлог и даже и направил планински преход, в което не виждал нищо незаконно, пише БНР.

Според прокуратурата обаче Каролев е предприел пътуване до друга област в нарушение на заповедта на здравния министър за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция.

След проверка на декларацията, която той показал на съответния КПП, станало ясно, че е подписана от самия Каролев и с нея той се самокомандирова в хотел в Разлог без неотложни причини.

От публикациите и коментарите му във Facebook пък прокурорите правят извод, че той демонстративно е проявил незачитане на установените правила и мерки, издадени против разпространението на заразна болест.

От Софийската районна прокуратура предупреждават, че ще реагират и занапред по същия начин на всеки случай на безотговорното отношение и нежелание да спазват въведените в страната ограничения и мерки в условията на извънредното положение.

С влизането вчера в сила на Закона за извънредното положение за нарушение на карантина в условия на пандемия наказанието е до пет години затвор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каролев просто се мисли за нещо повече от всички останали българи. До толкова се мисли за специален, че универсалната мярка за крантина след прибиране от рискова дестинация важи само за простосмъртните, не и за специални личности като него. Пишман патриота сега ще съди държавата, долничко същество си ти и загуби всякакво уважение, което хората имат към теб. Засрами се и се извини на хората, които спазват правилата, и на тях не им е яко, ама не съдят, а разбират и пазят останалите.
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ШопЧовека е показал, колко зле е системата.
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това показва нивото на полицията ни.
67
0
 
2
 
! Отговори
До Каролката преди 4 години
Айде като те пуснат да се сетиш какви ги надроби преди две зими в Уистлър.Ама там не посмя нищо да кажеш на полицията, пък и не каза нищо като се прибра в БГ-то.А сега се репчиш, че ще съдиш същата тази държава, която те търпи вече 50 години да се праиш на безработен милионер- бонвиван. Или както наричат такива като теб на югоизток - пич. (Нека ти помогна - само при нас думата има положително значение)Законът е затова - да се спазва. Странно обаче, такива като теб не го правят докато са в БГ
66
9
 
3
 
! Отговори
ББ преди 4 години
До АнонименЗащото показва простотията на разни Годжита и други *** мекерета ли?
65
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този Кролев е нещо ужасяващо. Не знам за какъв се мисли. Като не му отърва в България да заминава за Италия ама с еднопосочен билет. Ако ги върши такива както тук сигурно ще го затворят Но какво искаш от човек, който си е *** още от ранна възраст? Който се е родил *** няма как да умре умен. ( Цитат от страхотен италиански сериал).
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 62Нали знаеш приказката, хитрата сврака с двата крака е въре
63
0
 
2
 
! Отговори
ТОЗИ Е ЗА ...... преди 4 години
АКО МЕ РАЗБИРАТЕ :-/
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГробокопачПосеричи?! Това някаква нова дума ли е?
61
2
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Тоя трябва да го одрънкат за нахалното незачитане на закона.
60
2
 
7
 
! Отговори
Митев преди 4 години
До Анонимен В Заповедта на министъря ясно е казано кое е неотложна причина!
59
1
 
11
 
! Отговори
Такива аз ги наричам преди 4 години
Селски тарикати....!
58
1
 
15
 
! Отговори
До solar power преди 4 години
Напротив съвсем законно си е обвинението! Има въведено Извънредно положение! А нотификациите са точно за такива хитреци като Владко,които ще се опитват да цакат държавата в Страсбург!
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каролев, що се излагаш така бе батка.
56
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 63Никъде не пише ,че прокуратурата повдига обвинение за не спазване на14 дневна карантина.Нито пък в статията пише ,че той е бил във Великобритания.
55
11
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До Анонимен 58: То и в момента е незаконно това ограничение защото нарушава основни права на човека като свободно движение :)Те затова пишат разни нотификации и алабала за да го спрат това нещо .....
54
0
 
7
 
! Отговори
симпатягата преди 4 години
тоя антипатяга кога и да го опандизят ще е късно
53
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука някой коментираха,че се бил върнал от Англия и трябвало да бъде под карантина!А ,Вие сигурнили Сте ,че Каролев онзи ден се е върнал от Англия?Щото аз имам спомен ,че той беше в Лондон преди обявяване на извънредното положение!И ако това е така,за кое нарушение ще го съдят?Недейте да го мислите за толкова глупав, напротив доста хитър е!
52
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карантината е за банско, не за Разлиг. Ако вдявате разликата.
51
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ще се "самокомандироваш" след като имаш наложена 14-дневна карантина бе п'аляк?