Каролев с две обвинения, освободен е срещу 50 000 лв. гаранция

Обвинен е за нарушаване на карантината и заблуждаваща публикация
Обновена: 25 мар 2020 23:12 | 25 мар 2020 23:04, Анисия Иванова
125
Каролев с две обвинения, освободен е срещу 50 000 лв. гаранция
Снимка: БГНЕС

Повдигнати са две обвинения ни икономиста Владимир Каролев – за нарушаване на карантината и за заблуждаваща публикация в социалните мрежи, съобщиха от прокуратурата за bTV.

Той ще бъде освободен срещу парична гаранция от 50 000 лв., трябва да я внесе до две седмици.

Каролев беше задържан вчера в Разлог, а за това се разбра снощи от негов пост във „Фейсбук“. На обяд със столичен автомобил на МВР Владимир Каролев беше преместен от Благоевград в столичната полиция.

Още по темата

Преди дни на фейсбук страницата си икономистът съобщил, че е отишъл в Разлог и Банско.

Той е представил декларация на временните КПП-та, с която сам се е командировал в хотелски комплекс в Разлог, „с цел консервиране на хотела и комплекса, осигуряване на охрана, помощ на служителите“.

От близо седмица целият град Банско е под карантина за 14 дни, след като бяха установени няколко случая на заразени с COVID-19.

Във връзка с извънредното положение от 21 март беше въведена и забрана да се пътува между областните градове, освен ако не е по неотложна необходимост.

Държавното обвинение се самосезира след публикациите на икономиста в социалните мрежи и  образува досъдебно производство.

Още снощи Каролев обяви, че не е нарушил нито един закон и ще съди България в Страстбург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каролев!!!!Къпеш се в народна любов ,като чета коментариитеИ не е дъжд пич ,да си знаешПриключен си Аре сега бегай да се подмиваш че смърдиш
31
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо този бокрук е пуснат под гаранция??? сто процента той ще извърши ново престъпление и ще застраши здравето на десетки и стотици хора, кой е този съдия предател който пуска тоя *** за 50 хиляди това са джобни пари. Защо Гешев спи???
30
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мъка, ако не отворят фризьорите скоро ще заприличаме като този, като почнем сами да се подстригваме. Генералът е добре, последният му проблем са фризьорите!
29
0
 
16
 
! Отговори
За такива като него преди 4 години
Полицията в Индия ще прилага сериозни мерки срещу тези, които не спазват обявената от премиера карантина. Сред различните подходи са бой с пръчка или принудителни лицеви опори. Мярката е за три седмици и влезе в сила в полунощ. Индийските власти организираха доставки по домовете на храна, лекарства и дезинфектанти, предаде БНТ.
28
3
 
8
 
! Отговори
Наблюдател до 36 преди 4 години
Правилно. Социалните мрежи са за асоциални хора.
27
7
 
17
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
КАРОЛЕВ Е КОМУНИСТ!
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кароле, Кароле-Кароле................сега на сянкааа:))))))))))))))))
25
4
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Ако живееше преди 09.09.1944 ви гарантирам, че щеше да е партизанин и да навестява мандрите из Балкана.
24
3
 
21
 
! Отговори
чао преди 4 години
Такива като Каролката трябва да ги гилотинират по бързата процедура, какви са тия обвинения, съдилища... Шат на пaтката главата и да престане на ни мъчи с присъствието си
23
19
 
4
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
И такаа, "заблуждаващата информация", за която е арестуван, е, че е написал във Фейсбука, че мерките на Правителството са безполезни! Да се изчистят затворите. Да се пусне електоратът, за да се отвори място за всички, които смятат, че мерките са безполезни!Аз, Пижо, заявявам - мерките на Правителството са безполезни! И дори ще си го туря на аватара! Призовавам всеки, който е против полицейския произвол и ареста на хора, заради лично мнение, да намерят форма да го заявят в социалните мрежи!
22
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щял да осъди България в Страсбург! Абе,не знам дали ще я осъдиш,ама дупце да ти яко ако влезеш на топло!
21
3
 
23
 
! Отговори
DVB преди 4 години
ДНЕС трябва да сложат определението-титла икономист в кавички..
20
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Га дн яр!щял да съди българия,да изкрънка пари,които всички хора ще плащат,заради арогантността и безотговорността към законите и обществото!Ами хората да спретнат една подписка тогава,че не са съгласни да плащат за арогантността му!
19
19
 
8
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Има забрана за пътуване между областните градове, но не и за претъпканото метро в София - пропагандна мярка от типа: праим нещо. Той изобщо няма да стигне до съд. Гешев, след акто се вживя в главен секретар на МВР, министър на здравеопазването, спокойно може да поеме и ролята на съдия.Каква е "заблуждаващата публикация" в социалните мрежи, която е обкт на наказателство преследване?!? Текстът от закона, който отпадна, се отнася САМО за фалшивите новини по медиите. Или започват арестите наред?
18
2
 
27
 
! Отговори
Митко преди 4 години
Просеше си го. То не бяха призиви да се нарушават забраните, съвети как да излъжем властите и т.н.
17
19
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
На всичкото отгоре и някво измислено обвинение му пришили "заблуждаваща публикациа" ,!!Това поставя много опасен прецедент ,вече каскетурата е ни гони ,за постове в интернет ,ако не са съобразени с официалната пропагандна линия !!!Фашизма в България се завърна по ***!
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 15 Патриоте, ти си по- голям *** и от Каролев!
15
21
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Пичове Каролев ми е също проптивен ,но това си е просто назидание ,че не се е вързал на паническите псхихо атака гарнирани ни постоянно ,чрез мас медии и корумпирани некопемпетентни политици марионетки!Мисля ,че в случая трябва да го подкрепим и да възтанем срещу тези безумни и позьорски мерки!Човека просто е отишъл да се разходи и това е ,какво вече няма ме право да се разхождаме във собствената си държава ли ??Малко по критичко мислете ,!Правата ни са също важни!
14
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много се изкефих, как сам си го нацепи големия разбирач!Фейсбук,селфита, шменти-капели. В Страсбург сега сал за него размитат..
13
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уха,мамин Убавец,как ще ти се"радват" само!