Съдът отказа да намали гаранцията от 100 000 лв. на Десислава Николова

Според магистратите мярката е в съответствие с високата степен на опасност
29 апр 2020 09:50, Красимир Ангелов
60
Съдът отказа да намали гаранцията от 100 000 лв. на Десислава Николова
Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд остави без уважение жалбата на Десислава Николова срещу наложена спрямо нея парична гаранция от 100 000 лева.

Николова е майка на 22-годишния Кристиан Николов, който на Великден предизвика катастрофа при която загина журналиста Милен Цветков. За майката обвинението е, че е предоставила автомобил на дрогирания си син.

От съда уточняват, че в жалбата си Николова настоява гаранцията ѝ да бъде намалена, защото размерът не бил съобразен със здравословното и имущественото ѝ състояние, възрастта, професията, както и това, че сама се грижи за трите си деца, племенниците и родителите си, съобщава БГНЕС.

Още по темата
След като обсъди данните по делото, съдът прецени, че жалбата е неоснователна и при взимането на гаранцията са съобразени всички законови изисквания. Съдът приема, че размерът на гаранцията е в съответствие с високата степен на обществена опасност на деянието, в което е обвинена Николова.

По делото не са налице данни за влошеното ѝ здравословно състояние. В жалбата си тя също не посочва доказателства за това. При задържането ѝ за 24 часа от полицията дори е отказала да ѝ бъде извършен медицински преглед.

Съдът не приема за основателен и довода, че Николова трябва да се грижи за трите си деца, тъй като те са пълнолетни и тя не им дължи издръжка. По делото няма данни, който да подкрепят и твърденията ѝ, че тя плаща частните училища и детски градини на четиримата си племенници, както ѝ че се грижи за родителите си.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
20
 
! Отговори
Нсйдйд преди 3 години
Има къща за 2 милиона, а едни 100000 и се виждат много!
20
0
 
19
 
! Отговори
4epa преди 3 години
НЕ Е КИХНАЛА НА СЪДА !!!!!!!!!!!!!!!!!
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 19Супер, сега разбрах нещо и за баща ти. Страхотно семейство ще да сте! И с афинитет към проповядването на морал, браво!
18
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17Като чета коментарите на такива като теб и добивам представа как майките ви си изкарват парите. Да знаеш обаче, че не всички са така - има и други начини, но се искат малко гънки за да се възползваш от тях.
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бащата е изритан или не е издържал!т`ва, да ти дават толкова кинти... не си най-примерната съпруга!Пред доста шлифери е била на коленца!
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
100 бона са и джобните.Бащата е при Галеви или Черепа.Може да е и при Цецо Василев.
15
0
 
7
 
! Отговори
ФХ преди 3 години
А бащата къде е? Защо майката отнася всичко?
14
4
 
9
 
! Отговори
до 9 преди 3 години
Глупаво мнение. Този джип струва има няма 20- 30 000лв.. Това е 10-годишна бракма да не забравяме. Стига четохте из медиите глупости как струвал 200к. То и на Митко- склададжията от Люлин S-класата му на 20 години на времето е струвала 200 000лв., ама сега струва 5000. В полза на никакви жертви няма да отидат и нямат отношение тези 100 000лв. към спечелване или загубване на делото. Те са с цел да не се укрие. И да спечли, и да загуби- връщат й ги.
13
7
 
8
 
! Отговори
До Иван преди 3 години
Точно така Иване. Следвайки логиката ти, която е правилна, откъде накъде ще подвеждат майката на 22 годишен мъж за причинено от него ПТП?!! Свидетели сме на поредния гешефтарски фарс, който следва да хвърли прах в очите на обществото. Искаме правосъдие и липса на двойни стандарти при присъдите, и как го правим - като прилагаме двойни стандарти! Евала!
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ли и е най големия проблем в момента?Някой да и каже че синът и е на топло а милен на студено.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В ситуация като тази всеки опит са самоотбрана може да се разгледа като всякакво отсъствие на достойнство.
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живее в къща в центъра на София, пък няма 100 000 лева. Нещо не ми се вярва.
9
6
 
31
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ТЯ оспорва гаранция от 100 000 лв ?? Но това е ГАРАНЦИЯ!! Съдът не ги конфискува тези пари- ако спечли делото -ще бъдат върнати- ако загуби -то най вероятно тези пари ще са в полза на жертвите!! И е жалко да оспорва 100 000 при условие че джипът струва над 200 000 лв -Но горката се оказва че гледа десетки роднини и направо е станала бавачка ! какъв УДЖАС ! ДОРИ НЯМА ВРЕМЕ ДА ОТИДЕ НА РАБОТА В ВИНПРОМ КАРНОБАТ КАТО ШЕФ))) АМА НАПРАВО ЖИВА ДА Я ОПЛАЧЕШ!
8
29
 
10
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Аз лично не виждам с какво е виновна. Мислите ли, че е знаела, че Кристиян взима наркотици? - не е. Майка е, много ясно, че ще му даде скъпа кола щом са имали възможност. За една майка детето е ангел...
7
1
 
33
 
! Отговори
Бръм преди 3 години
Ми да е продала джипа като няма пари :)За джип пари има, за гаранция няма.....Или по скоро няма пари от някоя европрограма за да си плати гаранцията хахаха
6
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже и децата й трябва да отнемат, щото явно не се справя с отглеждането.
5
0
 
27
 
! Отговори
4060 преди 3 години
Колк от децата и племенниците й са непълнолетни? Пълнолетните са отговорни и за постпъките си, и за прехраната си.
4
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати наглата kyмyнистka
3
5
 
40
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
госпожо вашия син е наркоман убиец
2
5
 
20
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
а дали ще осъдят КРИСТИАН убиеца а бащата къде е