Осъдиха 70-годишен на 100 часа безвъзмезден труд и 5000 лв. глоба

Мъжът нарушил карантината си, отишъл за цигари
12 май 2020 19:33, Анисия Иванова
58
Осъдиха 70-годишен на 100 часа безвъзмезден труд и 5000 лв. глоба
Снимка: Dnes.bg

70-годишният Хасан Х., който по време на задължителната карантина по предписание на РЗИ в Търговище отишъл да си купи цигари от магазин в Омуртаг, беше осъден от Районния съд в Омуртаг за нарушението.

Той получи наказание "пробация" с две пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес и срещи два пъти седмично с пробационен служител за 6 месеца, както и задължителни пробационни срещи за една година с пробационен служител.

Състав на Районния съд в Омуртаг одобрил споразумението между подсъдимия и Териториалното отделение към Районната прокуратура в Търговище, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

70-годишният мъж трябва да заплати и глоба от 5000 лева и да положи 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото в рамките на една година.

Хасан Х. се завърнал от Германия на 24 март. По предписание на РЗИ в Търговище възрастният мъж трябвало да прекара задължителната карантина от 14 дни на адрес в Омуртаг. На 1 април служители на реда установили, че той не е на адреса, с което осъществил състава на престъплението по член 355, ал. 2 от НК.

Одобреното с определение на Районния съд в Омуртаг споразумение е окончателно и е със сила на присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
Ядосан преди 3 години
Жалко за този народ! Убийците по пътищата колко народ избиха и осакатиха! Колко от тях лежаха в затвора! Вие сте тръгнали да плюете един човек, който отишъл до магазина! Не вярвам да се е прегръщал или целувал със всеки срещнат! А ако няма близки кой да му напазарува да стои гладен ли! Имайте милост! Всяко правило си има изкючение! Бъдете хора!
51
0
 
4
 
! Отговори
Спрете се преди 3 години
Заразата е в главите ви!!!!
50
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хак му е
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато съдят някой пълнолетен в съда,не го питат на колко години е,нито възрастта му е смекчаващо вината обстоятелство.
48
5
 
14
 
! Отговори
Португалеца преди 3 години
Срам и позор имайте малко уважение към възрастните независимо от каква религия е !Бил е във Германия човека при децата си на гости за да изкара зимата там мислители че на 70 години ще работи ?
47
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не видех един римлянин да го глобят като всеки ден ги дават по тв как нарушават правилата.
46
10
 
13
 
! Отговори
Nego преди 3 години
Абе какво ми го защитавате тоя *** хасан . Беден пенсионер уж а какво прави в Германия ? Щом се е върнал от там има пари и за глобата ,не стига че ние им плащаме на тия *** социалните, ако е заразил ваш близък и той умре друга песен ше пеете. Карантината е за всички без значение пенсионер или не
45
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Странно...А как ще разбереш ситуацията, ако този дядо, отивайки за цигари, е заразил поне 30 или 50 човека? Да му простят прегрешението само защото е на 70 г., това ли предлагаш?
44
1
 
21
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
веселбата е тотална!..Стареца (а той е старец,колкото и да "младее",защото средната продължителност на живота на българския мъж,па дори и нарекъл се "Хасан",е 71 години!!!),бил осъден да даде 100 часа безвъзмезден труд...Хубаво,но какъв ще да е тоя "труд"?..-Ами ако едва си тътрузи краката и е прегърбен?..Ако ръцете и главата му не го слушат?..Ако очите му толкова са отслабнали,че едва различава това срещу него мъж ли е,или жена?..И 5000 (ПЕТ ХИЛЯДИ) лева глоба?..тоя требе да е наркодилър.
43
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако го бяха заклали за пенсията нямаше да сте толкова шокирани, нали? Ако никога не бяха хванали убийците му също, нали?Жалък народ. Хайде страхувайте се от грипа, докато народът се топи с 8500 души на месец...
42
4
 
20
 
! Отговори
Странно... преди 3 години
...да осъдиш пенсионер на 5 000 глоба.....това със сигурност е пенсията на дядо Хасан за две години....Не го разбирам, за такъв човек и 300 лв са огромни пари...
41
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най неадекватната държава с възможно най неадекватните и безумни мерки и глоби. Нямам думи просто.
40
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
+41 допълвам 41, съдебните решения са винаги В името на народа. Измислете на човека друго наказание. В името на народа изпращаме 70 годишен човек да се труди 100 часа, и да плаща глоба. На 70 си пенсионер, а милионер. Или Съда е пеценил, че е бил на гости при децата и те в Германия са богати и ще платят глобата. Без думи.
39
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 70 години? Труд и глоба? Ей сега в жегите. Чак и срещи за 6 месеца, за 1 година. К19 не го е убил, но изпълнение на съдебното решение ще го довърши.
38
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките са неадекватни, правителството не е избрано от нас , а е назначено с измама и манипулации на изборите.Нелигитмно е и не го признаваме.Трябва гражданско неподчинение и протести.Свобода или смърт.
37
3
 
21
 
! Отговори
гала преди 3 години
До бай хИменно, аз съм в такова положение,ни храна , ни вода, ама глоби има.Провизиите ми свършват и трябва да изляза в един момент
36
17
 
10
 
! Отговори
123 преди 3 години
Възпитавана съм да уважавам и помагам на възрастни хора. Ама за тези 2 месеца се нагледах на толкова безхаберие и неспазване на правила от точно такива възрастно хора, че започнах откровено да се възмущаеам дори да влизам в конфликт с тях. Това, че някои е на определени години ме му дава основаание да нарушава правата на другите хора.
35
1
 
35
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
А оня кмет дето беше направил купон в кръчмата на аверчето си по време на карантината ? А оня тарикат банкер дето беше нарушил карантината и даже се беше похвалил по медиите ? Тях ще ги наказвате ли вече или сте им простили?Мнооо го сте смели на малки деца и дъртаци ....
34
26
 
7
 
! Отговори
Натали преди 3 години
Хич не ми е жал. Малко му е дори. Правилата да се спазват, а не да застрашава здравето на хората. Какво като е на 70 години. Точно затова трябва да е по-отговорен. То пък да е имал някаква изключително основателна причина да излиза. И аз живея сама и съм била болна. В такива случао си налягаш парцалите и търпиш, ако няма на кого да разчиташ.
33
5
 
32
 
! Отговори
1212 преди 3 години
Абе вие нормално ли сте. На този човек ръка да му целувате вие го глобявате за бяква глупост. А някой попита ли го дали има нужда от нещо тези две седмици. Нещастна държавица.