Чадър над наркоразпространението у нас, арести за висши ченгета

Правят промени в дирекцията след разговор с премиера
Обновена: 26 юни 2020 11:44 | 26 юни 2020 11:23, Веселина Йорданова
282
Чадър над наркоразпространението у нас, арести за висши ченгета
Снимка: БГНЕС

От най-високо място е имало чадър над наркоразпространението у нас, това обяви главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг.

Арестуван е началникът на Отдела за противодействие на наркотрафика в ГДБОП след получен подкуп. Той е дългогодишен служител в системата. Задържан е и началникът на сектора в същата дирекция и още един служител на МВР за 24 часа. Арестите са предприети вчера вечерта, към момента продължават претърсвания на множество обекти и жилища.

Разработката е дело на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР и Специализираната прокуратура.

Разследването е на дейност на организирана престъпна група, занимаваща се основно с подкупи и упражняване на логистика, помощ, "чадър" върху дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик и разпространение на наркотици не само на наша територия.

Гешев определи случилото се като срамно, притеснително, грозно. По думите му това е безпрецедентен резултат в най-новата ни история.

"Тези длъжностни лица са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците, както и хората, които са основните точки на контакт с нашите международни партньори по линията на противодействие на трафика на наркотици", съобщи главният прокурор.

Той увери категорично, че МВР и Прокуратурата ще продължават да са безкомпромисни към всякакви случаи на нарушения, независимо от кого са извършени. В интерес на българските граждани е самите ние да си изчистим къщичката и го правим, заяви главният прокурор, като посочи още, че "във всяко стадо има мърша".

Промени в ГДБОП ще бъдат направени след разговор с премиера Бойко Борисов.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че е разпоредил на главния секретар на МВР по най-бързия начин да се направи анализ на ГДБОП и основно на дейността по противодействието на трафика и разпространението на наркотици. Целта е да се "изчисти името" на дирекцията и да се запази доверието в международен план.

Гешев каза, че познава задържания ръководител на отдела от 90-те години, когато е работел в софийско районно управление по линия на противодействие на наркотиците. Потресен и изключително разочарован съм, призна главният прокурор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
3
 
9
 
! Отговори
не е преди 3 години
не е плащал достатъчно нагоре по веригата и го сменят със по-послушен
92
6
 
19
 
! Отговори
ххх-ххх преди 3 години
Живееш по-добре от преди 1989? Как? По-добра храна ли ядеш - салам от перушина, сирене от палмово масло, краставици с пестициди и домати от 5 лв? Децата и образованието ти е по-сигурно? Здравеопазването е по-добро? Имаме спортни успехи? Пращаме човек в космоса? Кое е по-добре, че имаме право на гейпаради и банани могат да влезнат във всяка къща и да ограбят и изнасилят баба ти?
91
0
 
19
 
! Отговори
Герберастката кочина преди 3 години
Преразпределяне, Преразпределяне, Преразпределяне ...
90
2
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ДО 83 - И КАКВО ТИ Е СМЕШНО -ЧЕ СМЕ БИЛИ ПОЧТИ 9 МИЛИОНА БЪЛГАРИ БЕЗ НЯКАКВИ СИ СТО ХИЛЯДИ ЛИ?? ОГРАДЕНИ БЯХМЕ НЕ САМО НИЕ- БЕШЕ СТУДЕНАТА ВОЙНА -ВСИЧКИ БЯХА ОГРАДЕНИ! И ЗАПАДА И ИЗТОКА -ИМАХМЕ СУПЕР УЧЕНИ ФИЗИЦИ ИНЖЕНЕРИ ХИМИЦИ,,ИМАХМЕ КОСМОНАВТИ-СЕГА КАКВО ИМАМЕ -ПАТЛАД-ЖАНИ ХВЪРЛЯЩИ СТОЛОВЕ ОТ БАЛКОНИТЕ ПО ИТАЛИАНЦИТЕ И ЕДИН ГЕШЕВ ПОСТАВЕНА ФИГУРА КОЙТО СТАВА ЗА КИНОАКТЬОР В ТРЕТОКЛАСЕН ФИЛМ !!
89
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 74 Ало ооо. Ами дипломираните юристи какво свършиха за 39 години. Те прикриваха престъпниците срещу заплащане.
88
7
 
1
 
! Отговори
До 73 преди 3 години
Е какво точно да разслеват? Нескопосаният дийп фейк ??? ........ Очаквай скоро да излязат ОРИГИНАЛНИТЕ МАТЕРИАЛИ от които е сглобенНе е нито първият нито последният правен на политици от цял свят. С новите технологии не е проблем и винаги е разкрит и доказан!,А че баба Къна и такива като теб вярват първосигнално си е за тяхна сметка-невежеството е винаги самоуверено и безапелационно.
87
0
 
12
 
! Отговори
до 68 и още преди 3 години
По зле ще става , а тези който хвалят сегашната ситуация пълнят шкафчетата и смятат да завършат живота си другаде ,като предварително всичко е обмислено.....
86
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е и какво ..престъпна група отбива ,и съда отново ще ги освободи че няма докаьатвлства
85
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kaскет, а бе нали февруари месец каза че до 3-4 седмици арабите ще ти пратят Божков? К'во стана, бе моето дете?Що не говориш вече за него, мамина душичке?
84
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ченгеджийницата е специфична структура и там всички ходят по границата на закона, такава им е работата. Не е трудно да бутнеш никого за да я пристъпи, особена в гръб. Не се превъзнасяйте в успехите на ЧК и особено на другарят Ягода!
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази нощна акция има ли нещо общо с вчерашната среща на службите с Президента Радев? Какво си казаха, какво им показаха, за да се потрудят така спешно?
82
2
 
9
 
! Отговори
ПАБЛО БОРИСОВ БУДА преди 3 години
А ДАЛИ Е ТАКА, КОЙ ЩЕ НИ КАЖЕ. ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ И ЛЪЖЦИ, ЗА ДА СЕ ПРИКРИЯТ И ОТКЛОНЯТ ВНИМАНИЕТО ОТ СЕБЕ СИ ПРАВЯТ ПОДОБНИ "АКЦИИ'. ЗА СКРИЯТ ИСТИНСКИЯ ЧАДЪР БОЙКО ЕСКОБАР И СИЕ.
81
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново театър за лоботомираните фенове на ГРОБ и Тул упа с Чекмеджето.Истината е, че конкеренцията на Шайката трябва да бъде мачкана, включително с Държавната машина, на която плащаме всички ние.Тия пачки в Чекмеджето да не са от заплата.
80
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ф.С.В.много ми е смешна когато някое ко муне се разпеняви и реди лъжа след лъжа. 9 мил. не сме стигали никога-има си статистика, официална на НРБ - можеш ли да четеш изобщо? А да ти припомя ли, че всички бяхме оградени в концлагер? Само в соц страните граничарите патрулират с автомати насочени към свая народ, защото мераклии за влизане няма, но за бягство от Рая - бол. Само най-равните другари бяха добре, затова е и тази носталгия и рев, вече няма на готово.
79
1
 
9
 
! Отговори
Стадо сме преди 3 години
Тези и други полицай бандити според промените в ЗМВР направени от ГЕРБ преди дни, ще получат обезщетение 20 заплати и висока пенсия, честито....
78
3
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ДО 69-Не съм казал че Комунизмът е великолепен строй -Но на това което се случи в България а то е-НАЙ ДИВИЯТ УРОДЛИВ КАПИТАЛИЗЪМ В КРАЙНАТА СИ ФАЗА- ТО КОМУНИЗМЪТ БЕШЕ "ЦВЕТЕ" -ХУБАВИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ Е -"ОПИТОМЕНИЯТ' КАПИТАЛИЗЪМ-В БГ ВСЕ ОЩЕ Е АБСОЛЮТНО ДИВ! НИКАКВА ЗАЩИТА НА РАБОТНИЦИ -НИКАКВИ НОРМАЛНИ СТАНДАРТИ ЗА ЖИВОТ-- ЗАЩО РЕВАТ ЧЕ НЯМАТ РОБИ?? 2020Г В БГ ИМА ИКОНОМИЧЕСКО РОБСТВО!!! ТОВА Е ПОЗОР!! ПРАГ НА БЕДНОСТА 380ЛВ А 1.3 МИЛИОНА ВЪЗРАСТНИ ХОРА СА С ПЕНСИЯ ПО 240ЛВ ? ЦИНИЗЪМ И БЕЗОЧИЕ!
77
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом бандитите овладяха МВР, държавата и тя става бандитска и после се чудим защо и съдебната и парламента са бандитска.
76
1
 
14
 
! Отговори
30 години преди 3 години
А къде бяха предходните главни прокурори, и защо вземаха заплата.
75
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до57 ФСБ. Ако 1970г.българите имаха право да работят и живеят на Запад към днешна дата България нямаше да я има. Всички с отнета насилствено собственост щяха да отидат да работят и живеят на Запад.
74
1
 
16
 
! Отговори
Факт преди 3 години
МВР и полиция са проядена от тежка корупция и бандитизъм и всички в системата го знаят,там са нужни кардинали и бързи чистки и реформи в този си вид тези служби са опасни и вредни за народа който ги храни.