Уважение към решението на съда, загубихме малка битка, обяви Гешев

Главният прокурор коментира оправдателните присъди на Прокопиев, Трайков и Дянков
28 юни 2020 17:51, Красимир Ангелов
180
Уважение към решението на съда, загубихме малка битка, обяви Гешев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Уважение към решението на съда. Респект към колегите прокурори. Загубихме малка битка, но сме твърдо решени да спечелим войната срещу корумпираните политици и престъпнозабогателите олигарси. В името на справедливостта за ограбените българи, които заслужават по-добър живот".

Така главният прокурор Иван Гешев коментира в своя профил в Twitter оправдателните присъди за бизнесмена Иво Прокопиев и бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков по делото за продажбата на миноритарния дял от енергоразпределителното дружество EVN.

Още по темата
Както Dnes.bg съобщи, спецсъдът призна тримата за невинни по обвиненията по делото за приватизацията на 33% в електроразпределителното дружество EVN.

По време на заседанието Иво Прокопиев коментира, че според него в заключителните пледоарии на прокуратурата има лично мнение. "Прокуратурата каза няколко пъти, че не харесва приватизацията в енергетиката. Преди повече от 30 години българско общество избра друг път, прокуратурата не признава пазара", допълни бизнесменът.

Той пледира невинност пред съда с мотива, че обвинението срещу него е нелепо и призова за оправдателни присъди и за другите двама обвиняеми.

Симеон Дянков заяви пред магистратите, че не е извършил престъпленията, за които е обвинен, а Трайчо Трайков коментира, че обвиненията са несъстоятелни, защото решението на правителството за приватизация е било добро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
4
 
7
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Туй кат главно лице за КАТЕБЕТУ,няа ниту идин обвинителен акт.
114
5
 
2
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
134 На кой му пука за Прокопиев. За много хора е световно неизвестен. Няма да дойде да бачка моята работа. Има хора за който се гласува. Това влиза в техните ЗАДЪЛЖеНИЯ, като избрани за 4г. След като не си вършат работата, на изборите палят мотори и си е... ват маа...та
113
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Негово величествоГербераст какво се плюнчиш и хвърляш пясък в очите на хората.Олигарсите, не само за които Гешев се изхвърля са си виновни за "прехода" само че никой не е осъден, нали това им беше уж целта - ДА ГИ ОСЪДЯТ!Другите олигарси от ДПС, ами олигарха премиер?Ти си продължавай да тролиш, народа ще ти повярва, все пак сме марсианци а не българи.
112
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бои лукПочна застрашаващо живота на всички така наречени олигарси от народа, това са негови думи - така наречени олигарси от народа.Извади бухалката и каскета и........нищо.Преследва бабички и дрона на президента, пародия пълна.
111
3
 
12
 
! Отговори
Пловдив преди 3 години
Малкият Шиши пак прецакан,нищо същото с бели конци не може да издържи в съда,некадърник.Дядо му е бил партизанин,след като постоянно ходи с каскет,хахаха
110
3
 
3
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
127 Др. Марголин. Др. Стечкин. Товарищи Токарев и Макаров. Един филм за съдиите на Апокалипсиса. Майтап.
109
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАЙ-КОРУМПИРАНАТА ИНСТИТУЦИЯ !!!!ТИЯ ТРЯБВА ДА ГИ......НИЕ ГИ ХВАЩАМЕ ! те, ГИ ПУСКАТ ???????
108
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев е добър прокурор - само трябваше да се роди няколко десетилетия по-рано и малко по на север, в Русия.Можеше да работи за Вишински и да тика невинни хора в Гулаг...Ама няма късмет завалията...
107
3
 
9
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Защо изобщо коментираме, този кьор фишек. Театро за гебини.
106
1
 
19
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Щом собственият му марионетен съд постанови оправдателна присъда, представям си какво е било качеството на обвинението на тоя смехоран.
105
6
 
16
 
! Отговори
Бои лук преди 3 години
Водим война с невинни хора - просто опозиция изказват се срещу властта!Гешев не разбира защо Съда не действа като Народен съд - опозицията в затвора и разстрел
104
2
 
19
 
! Отговори
Логично преди 3 години
Няма нужда от драма! Всяка демокрация по света би отсъдила по този начин. Няма как да обвиниш министър, че е изпълнил решение на МС, а обвиненията срещу Прокопиев бяха смехотворни, даже не съм сигурен дали някои от тях изобщо бяха нарушения на закона. Прокуратурата ни за пореден път стана за смях с явната си некомпетентност. Явно са свикнали да работят само с Тиквени разпореждания и са изгубили връзка с реалността, законността, правото и демокрацията.
103
1
 
27
 
! Отговори
?? преди 3 години
Целта на Гешев е да СПЛАШВА и да преследва невинни хора и да ги развежда по съдилища и да ги вкарва в ареста. И това го плаща държавата. Държавни пари се харчат за са се водят дела срещу Неудобните за Властта хора.
102
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срещу Гешев и Борисов цялата престъпна и мафиотска па..с..ми..на!
101
3
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
До113 и 112 коментар- Абе да те питам кой създаде Симеон Дянков -КОЙ го направи министър-Кой беше съгласен че народът трябва да стяга коланите и да яде постни ПИЦИ?? Трайков кой го създаде?? -Абе Комунистите ли са 12 г във Властта?? Смешно е 32 г ДЕМОКРАЦИЯ А ГОВОРИМ ЗА 45 Г КОМУНИЗЪМ -ХАЙДЕ СТИГА!! ОЩЕ 10 Г И ЩЕ СА НАРАВНО ДЕМОКРАЦИЯ И КОМУНИЗЪМ- НАРОДЪТ ИЗБЯГА -ОСТАНАХА 2,5 МИЛ СТАРЦИ ПЕНСИОНЕРИ И 1 МИЛ ИНДИАНЦИ И 1 МИЛ НАРКОМАНИ И ПИЯНИЦИ! И ПОЛОВИН МИЛИОН КРАДЦИ-ПОЛИТИЦИ ПОЛИЦАИ И СЪДИИ
100
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ах, тоя добър Герб! Каква тежка битка за справедливост води!А междувременно се тъпчат пачки по чекмеджета и се съсипват човешки съдби!Браво бе, ***!
99
2
 
12
 
! Отговори
Стефан преди 3 години
Хора нали разбирате че тази продажба на дялове на ЕВН не може да стане тихомълком, тази продажба е минала и е одобрена от министерския съвет и ЛИЧНО от премиера, какви глупости и общи приказки пишете, Борисов няма ли вина, ПОНЕ ЗА ЕДНО НЕЩО, този виновен, оня виновен, само Баце в бяло, ама като чуем записите от тези дни МАЙ НЕ Е ТАКА.
98
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скрий се бе къскет, по простите ще си помислят, че си някакъв фактор и нещо зависи от теб. Нула!
97
4
 
1
 
! Отговори
ТРОЛОВЕТЕ преди 3 години
Пак са тук! Две страници назад.... Абе бегайте в Билла
96
3
 
5
 
! Отговори
до к.105 преди 3 години
До АнонименЦветаное май че не напусна ГЕРБ заради тримата богати, а заради шефа си. Не оневинявам тримата, но намесата на СпП и СНС,АСНС може да се превърне в нещо много неприятно за самите обвиняеми и за държавата. СпП вече поема всички обвинения, а това може да се върши от "неспециализираната" СГП, СНС и АСНС раздават с щедра ръка присъди над 10 г. НАли не смятате, че Иванчева и Петрова са ОПГ, а посредникът, мисля че се казваше Даскалов или нещо подобно, е третото лице на групата?