Уважение към решението на съда, загубихме малка битка, обяви Гешев

Главният прокурор коментира оправдателните присъди на Прокопиев, Трайков и Дянков
28 юни 2020 17:51, Красимир Ангелов
180
Уважение към решението на съда, загубихме малка битка, обяви Гешев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Уважение към решението на съда. Респект към колегите прокурори. Загубихме малка битка, но сме твърдо решени да спечелим войната срещу корумпираните политици и престъпнозабогателите олигарси. В името на справедливостта за ограбените българи, които заслужават по-добър живот".

Така главният прокурор Иван Гешев коментира в своя профил в Twitter оправдателните присъди за бизнесмена Иво Прокопиев и бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков по делото за продажбата на миноритарния дял от енергоразпределителното дружество EVN.

Още по темата
Както Dnes.bg съобщи, спецсъдът призна тримата за невинни по обвиненията по делото за приватизацията на 33% в електроразпределителното дружество EVN.

По време на заседанието Иво Прокопиев коментира, че според него в заключителните пледоарии на прокуратурата има лично мнение. "Прокуратурата каза няколко пъти, че не харесва приватизацията в енергетиката. Преди повече от 30 години българско общество избра друг път, прокуратурата не признава пазара", допълни бизнесменът.

Той пледира невинност пред съда с мотива, че обвинението срещу него е нелепо и призова за оправдателни присъди и за другите двама обвиняеми.

Симеон Дянков заяви пред магистратите, че не е извършил престъпленията, за които е обвинен, а Трайчо Трайков коментира, че обвиненията са несъстоятелни, защото решението на правителството за приватизация е било добро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При демокрацията, дори фасадната, правосъдието се дава в резултат на състезание не между спорещите страни, а между тези, които ги представляват в съда. В случая, съдът е решил, че адвокатите на обвиняемите са се оказали по-образовани и по-квалифицирани от спец-прокурорите. От такава гледна точка, едва ли можем да говорим за изненада. Отдавна се знае, че право и справедливост са различни неща. Резултатът далеч невинаги е справедлив за онези, от чието име действат юристите.
74
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 80Виждаш че има гербераст който ги защитава яростно, не е лесно да си ***, наистина герберастче!Това е за лудия, не за теб!
73
1
 
7
 
! Отговори
Мафия преди 3 години
Същият резултат ще има и след много години докато ни разиграват с ГДБОП. След 6- 7- 8 години уж задълбочени разследвания ще дойде денят за присъдата когато съдията (прибрал своя дял) ще постанови че са оневинени и несправедливо обвинени и айде кой от къде е. СЪДИЯ, ПОЛИЦАЙ, АДВОКАТИ, ГЛАВНИ ПРОКУРОРИ, МИНИСТРИ-ПРЕДСЕДАТЕЛИ, ГДБОП, АНТИМАФИОТИ, ЛЕКАРИ, МИТНИЧАРИ, АНТИДРОГА, .............. ВСИЧКО Е МАФИЯ
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 80Я млъквай,бе,не обвинявай кристално чистите управленци.Не е вярно.Да пукна,ако лъжа.
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малка крачка за човека, но огромен скок в авоарите. :))))))))))
70
2
 
5
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Защо мисирките не разследват изказването на Борисов в записите, защо иска да рамаже мутрата на Онзи от Еврохолд???Защото не е доказано , че записите са истински!Защото не е доказано, че в България има независима журналистика, а не кокошарник с ***!!!???Агент Трейси Адамс!ЦРУ!!!
69
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разследват продажба на 30% акции на държавата на ЕVN.А защо не разследват кой даде златото на концесия на Дънди срещу 1% комисион?Тук е заровено кучето на корупцията. И се питам как една щерка купи 10% от акциите на дружеството с парите на тати???
68
3
 
5
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Държавна сигурност контролира прокуратурата,съда и икономиката!Схемата е ясна, когато се появи чужд влиятелен бизнес или корпорация, ДС подвива опашка или иска да има участие под разни подизпълнителни фирми , комисионни и лапаница!Когато някакъв обикновен българин достигне до първа лига благодарение на своя труд , знание и упоритост му пращат агент от ДС, който предлага да стане съдружник и във времето да прилапа готов бизнес!Шкафчето на Борисов е пълно с милиони евра джобни!Хю Харингтън!ЦРУ
67
2
 
12
 
! Отговори
Наблюдатели от ЕU преди 3 години
Стара баба е осъдена за четири растения коноп и тези хора са освободени? Сериозно?Какво не е наред с мозъка на българските съдии?
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До с БДЖ на мореСмятай, щом от ГДБОП са имали хора да покровителстват определени дилъри а там не се влиза лесно, какво остава за полицията.
65
7
 
2
 
! Отговори
Poeblo преди 3 години
Нищо Гешев важното е, че опитахте. Мафията се бори много трудно поне правите опити.
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил е наясно, всичко е планувано, как разиграва народа този каскет само ... не се търпите ей , смърдите от всякъде , от всяка политика , от всеки ресор !!! търпението ни се изчерпа ! Място за преговори няма ! Само ЦСКА, и в сряда властта си отива !
63
1
 
14
 
! Отговори
с БДЖ на море преди 3 години
Гешев,Гешев...това е само началото.Колкото и да се пънеш...Като успееш да осъдиш някой наш и ваш - обади се.Ще успееш ама таратанци...Куче влачи -диря няма.Нали щеше да изкараш всичко за престъпната приватизация.Еми айде.Успех.Нали виждаш кво става.Те под носа ти ГДБОП покровителстват канали за дрога,и не можеш да ги пипнеш,та тия ще осъдиш...
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да да уважение вика :) :) :) Голям цирк спретнахте пак. Още трима престъпника на улицата. Всичко е по старуму. Знаеше се преди да започне "делото" какво ще решат "съдиите". Ако си голяма работа Другарю Гешев ще разследваш съдиите те също са от престъпната мафиотска българска мрежа както и ти също
61
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма игра, голямо нещо! Бившите топ министри на борисов, бяха заведени в съда, за да се покаже, че има "държавност" и незнам си какво там, после бяха обявени за невинни, защото ако усетят ножа, такива работи ще кажат, дето ще ударят такъв ефект на доминото, че ... ще съборят всичко. А и сега Гешев ползва от на шефа си едно времешните лафове - Ние ги фащаме, те ги пиускат ...
60
2
 
5
 
! Отговори
Podskazvach преди 3 години
До 62ти да си чувал спечелено дело срещу голяма риба в България? Подскажи ми ако греша. Подсказвам: Никой никога няма да бъде пипнат на територията. Като свински черва са наште управляващи... и съдии и прокурори и милиционери тоест полицаи и военни и останалите.
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новини от Балканския Конго.
58
1
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
Тоя мутра ли е или го клеветят?
57
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костовизма е заседнал здраво в съдебната система.Съдът е корумпиран и костовистки.Не на костовисткия либерализъм, посякал милиони българи и прогонил ги из чужбина така както и турчин не го е правил.
56
1
 
11
 
! Отговори
Гешеф преди 3 години
Загубихме малка битка, но спечелихме доходен гешефт