Прокуратурата иска постоянен арест за приближени на Божков

Те са обвинени за участие в престъпната група на бизнесмена
31
Прокуратурата иска постоянен арест за приближени на Божков
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прокуратурата ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за постоянен арест на приближените до Васил Божков – Славчо Марков и Веселин Балтов. Те са обвинени за участие в престъпна група за убийства, изнудвания и други тежки престъпления, ръководена от намиращия се в Дубай бизнесмен, съобщи БГНЕС.

Още по темата


Прокуратурата оповести в събота, че на адрес в квартал „Симеоново“ в столицата е бил открит снимков материал и профили, съдържащи лични данни на магистрати като домашни адреси, ползвани телефонни номера и подробна информация за членовете на техните семейства, включително и за непълнолетни и малолетни лица. Както и снимка на висш служител на Министерство на вътрешните работи. В един от профилите се съдържа указание за заснемане на магистрат и за проследяване на член на неговото семейство. В друг се посочва, че адресът на магистрата е установен чрез техническо средство.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименК.19, не си спомням при Т.Ж. да е имало Специализирана прокуратура и Специализирани наказателни съдилища, нито "Организирана престъпна група" -ОПГ. Първото обвинение на СпП към набелязания за жертва е член на ОПГ, което означава присъда min 10 години. Доколкото ди спомням, лагерите в Белене и Ловеч продължиха 9 години и с указ на МС и решение на ЦК на БКП бяха премахнати. Да чакаме ли същото нещо сега или прокуратурата едва сега започва да действа, както трябва?
17
0
 
1
 
! Отговори
Б&Б преди 3 години
В процес сме на преразпределение на богатствата от едни милионери на други - от първите се отнемат и те отиват в ареста, вторите (нашите) ще бъдат възнаградени с печеливш бизнес. Тук няма партии - червни, зелени,сини и т.н. Борбата е между олигарси, като правителство и прокуратура застават на страната на едните, очевидно "добрите". Какъв ще бъде изходът предстои да видим. Засега четем, че двама души охрана на МБАЛ - Плевен са били ошамарени от висш прокурор. Друг път да внимават с кого говорят.
16
0
 
2
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
...И КОЕ МУ Е "КОНСТИТУЦИОННОТО" НА БОЖКОВ....НЕПЛАЩАНЕТО НА ДАНЪЦИ ЛИ...??!СМЪРТ ЗА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ!
15
2
 
7
 
! Отговори
Ко? преди 3 години
Организирана престъпна група за снимане на магистрати? И Гешев и Цацаров искам да ги видя пред ЕВРОПЕЙСКИ съд - за злоупотреба с власт!
14
3
 
1
 
! Отговори
Тъй ама преди 3 години
Да видим Радев ще позволи ли !
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другари, много бързо забравихте терора на бай Тошо при БКП. Сега се изказвате и търсите демокрацията. Просто сте смешни и жалки . Тези разбойници при бай Тошо щеше да са в Белене и да ги ядат прасетата и то без съд и присъда. Анадъмно...
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но на него са му предявени 18 обвинения групирани като наказуеми по същество на преследване на ОПГ,което значи,че трябва да са изисквани и одобрени за приложение необходими и достатъчни брой СРС за установяване и доказателства на обвиненията достатъчни за изясняване на случаите в обвинението с документирани действия,а не само предположенията затвърдени с обявяването им на брифинг щот по справките годишни за ползването на СРС не се изяснява колко са били употребени именно за тези брой обвинения.
11
6
 
14
 
! Отговори
Born to loop преди 3 години
" трябва да се помни и да се напише в историята, че виновните са Гешев и Борисов"Не са само те - всички, гласували за тях, са солидарно отговорни за националната катастрофа.
10
2
 
9
 
! Отговори
факт преди 3 години
ако стигнат до съд може интересни неща да кажат за управляващите!?
9
4
 
11
 
! Отговори
Невъзможно преди 3 години
Прокуратура е компрометирана, неадекватна, неможеща, некомпетентна и зависима! Никой вече не вярва на тези "обвинители", та те немогат да съберат доказателства никога и срещу никой. В следващите години България ще бъде осъдена за милиарди от много български бизнесмени и граждани подложени в момента на рекет, изнудване, гонения и заплахи от държавата чрез прокуратурата! И трябва да се помни и да се напише в историята, че виновните са Гешев и Борисов! Най-големите родоотстъпници в нашата история!
8
5
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
С невероятна ярост прокуратурата нападна Божковците- Ами там едни кюлчета злато -едни милиони евра- едни полицаи се делят едни наркотици-Едни схемаджии в Министерствата- Едни крадливи Кметове- Едни Братя все навсякъде строят -палят секът гори и правят хотели-други Братя подпират брега да не падне -с няколко хотелчета- Разни шефове на Нефтозаводи в Фалит? За първи път в Историята На Света- Нефтозавод с над 10г е без печалба? Защо Лотарията на Божков с закон е разрешено да плаща за 20г Печалбите??
7
4
 
4
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Каква СА, бе клоун. Дубай не е в СА.Клоуни са на баща ти синовете. Аз съм почтен и възпитан! Ти нали разбра за какво иде реч !?
6
2
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Е как да го "докара"? Верно може да прави чудеса, но СА не е членка на ЕС. Ти знаеш ли това?
5
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега е момента арестуваните да обвинят Божков в смъртни заплахи! И без друго на него никой вече не му вярва!
4
3
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЛЕСНО Е ДА СЕ ПРАВИШ НА СИЛЕН ПРЕД ПОПОВИТЕ ЛЪЖИЧКИ В ПЪТИ ПО-МАЛКИ И ОТ МАЛКИ РИБЕТАБУДА ИЗЛОВИ МАЛКИТЕ РИБЕТА И ПОПОВИТЕ ЛЪЖИЧКИ ЩОТО Е БЕЗСИЛЕН ДА ДОКАРАТ ЧЕРЕПАШКА ТУКА
3
3
 
18
 
! Отговори
ДА Бе преди 3 години
А доказателства някакви и някога,или нема нужда?
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво става в тая държава? Всичко се върти ако не около Слънцето,то около прокуратурата!
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на какво основание?Че не са се укрили 5 месеца след Божков?