Гешев уведоми Захариева за двама руски дипломати, извършвали шпионаж

И двамата се ползват с дипломатически имунитет
Обновена: 22 мар 2021 15:33 | 22 мар 2021 15:33, Красимир Ангелов
181
Гешев уведоми Захариева за двама руски дипломати, извършвали шпионаж
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев уведоми министъра на външните работи Екатерина Захариева за събрани доказателства за извършвана разузнавателна дейност, несъвместима с дипломатическите отношения, от двама граждани на Руската федерация, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата
По сигнал на Държавна агенция "Национална сигурност" са образувани досъдебни производства за престъпления срещу Република България по чл. 104, ал. 1 и чл. 109 от НК. В хода на разследването е установено, че двама граждани на Руската федерация са осъществявали нерегламентирана разузнавателна дейност, несъвместима с дипломатическите отношения, уточняват от прокуратурата.

Установено е още, че двамата руски граждани се ползват с дипломатически имунитет, съгласно Виенската конвенция за дипломатическите отношения.

В тази връзка, на 22 март 2021 г., главният прокурор Иван Гешев уведоми официално министъра на външните работи за установеното в хода на разследванията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
8
 
6
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
А те и монархо -фашистите се мислеха за вечни когато ни натресоха три национални катастрофи ,но братушките като навлязоха във България всичките търтиха да бягат едни за Турция ,други за Гърция а голяма часът от тях включително военни прокурори ,военни съдии и другите престъпници си получиха заслуженото от Народният съд .И сега ще стане същото за Гешевци Мешевци пощада няма да има Това е истината .
57
7
 
4
 
! Отговори
Само не ми е ясно преди 3 години
Какво толкова секретно има в модернизацията на армията и каква толкова голяма заплаха вижда Русия в лицето на българската армия- 30хил.души.Мисля ,че много повече се интересуват от Китай ,САЩ , Великобритания , Франция и Турция!
56
5
 
7
 
! Отговори
Григорий Распутин преди 3 години
До Патриот....... от хибридната война за ФАЩ за демонизиране на Русия.... Нормалните държави не правят хибридни войни а хибридни автомобили, хибридните войни ги прави Русия.
55
2
 
7
 
! Отговори
Григорий Распутин преди 3 години
Значи предстои още двама руски "дипломата" да бъдат обявени за персона нон грата. Последно се разделихме с руският военен аташе Виктор Сазонович през декември миналата година.
54
8
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
На всеки нормален е асно че това е просто част от хибридната война за ФАЩ за демонизиране на Русия!Само транс-атлантическия контингент е явно само толкова малоуменнн за да се връзва на тези пропагандни кърфишеци,съжалявам но евро-атлантизма и натовщината са несъвместими с патриотизма ми и здравит разум!
53
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Григорий РаспутинИ какво да каже президентът Радев? Че то съдът не се е произнесъл, но от сега ти казвам, че това ще е поредното осъдително дело на България в Стразбург.Справка - дeлoтo Муcтaфa cрeщу Бългaрия ЕСПЧ кaтeгoричнo приe, чe вoeннитe cъдилищa нямaт прaвo дa cъдят цивилни грaждaни дoри тoгaвa, кoгaтo eднaтa чacт oт пoдcъдими cъучacтници ca вoeнни, a другaтa чacт - цивилни.
52
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Отечествен ФронтАбе, приятелю, ти случайно да не си мислиш, че България още е чст от Варшавския договор и СИВ?Малко натам ти карат всичките приказки. Нормален човек такива простотии не пише.
51
5
 
9
 
! Отговори
Ти ли си патриот бе преди 3 години
До Отечествен ФронтИ на вас не ви е лесно.Трудно се заработват рубли макар и обеценени....Хи-хи... Голем смех сте.
50
12
 
4
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
А Гешев трябва да знае че той няма дипломатически имунитет и когато застане на подсъдимата скамейка ще плаче със крокодилски сълзи за пощада .Ама за него пощада няма да има възмездието го чака във най скоро време .
49
6
 
6
 
! Отговори
Да преди 3 години
До Григорий РаспутинКасаят го , ама той нали е фигурант и чака инструкции от Азия.Да не сгафи както жинаги досега.Затожа си трае фатмако.
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Григорий РаспутинЩото а е казАл нещо неправилно, а са го поканили на официално държавно посещение в Русия с официална чайна церемония.Пък той завалията, както никъде не го канят, пак ще отиде, дори като знае какво го чака.
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
74 годишен Доста старичък шпионин.Руснаците да не са го жертвали за да запазят някой по млад.
46
4
 
5
 
! Отговори
Ха ха преди 3 години
До Отечествен ФронтТези глупости ги четем от години, ама нещо май.... не ви се сбъдва предсказанието.Сме....шници
45
8
 
4
 
! Отговори
АГАТА КРИСТИ преди 3 години
МНОГО ДЕДЕКТИВСКИ ФИЛМИ ГЛЕДА ТОЗИ ГЕШЕВ ДА ЗНАЕТЕ...
44
11
 
11
 
! Отговори
Григорий Распутин преди 3 години
Интересно защо мълчанието от Дондуков 2 е толкова оглушително? Въпросите за националната сигурност не касаят ли и президентството?
43
6
 
11
 
! Отговори
Мутри вън преди 3 години
Долу ГЕРБ МУТРИ ВЪН !!!
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се знае колко има по градовете не са дошли случайно като гледам.Руснаците са добри хора но има и руснаци само с глупости се занимават топене оронва не на име и престиж и унижение на нормални млади хора
41
6
 
8
 
! Отговори
Ти ли си патриот бе преди 3 години
До ПатриотМарш обратно в лудницата и да си пиеш хаповете! Мазен болшевишки ***.
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А възнамеряват ли да разкрият шпионите на останалата част от света?
39
12
 
7
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
От днес Русия излиза от договора със САЩ да им доставя Руско ядрено гориво за ядрените им централи .Което значи че 50% от АЕЦ на САЩ остават без ядрено гориво и ще трябва да го купуват от друго място . При положение че преговорите във Аляска със Китай излязоха ялови ,не им завиждам на Амержите яко са тръгнали към отвъдното като държава . И СК това чака малкият Кимчо и той да ги удари със някоя ракета и със империята на злото е свършено завинаги .