"Бръмбаргейт": Спецсъдът не е разрешавал подслушване на политици

Това показват резултатите от проверка в съдебните регистри
266
"Бръмбаргейт": Спецсъдът не е разрешавал подслушване на политици
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По повод на отправени внушения в публичното пространство от представители на обединение „Демократична България“ за това, че Специализираният наказателен съд е издавал разрешения за прилагане на специални разузнавателни средства спрямо политически ангажирани фигури, е извършена проверка в съдебните регистри.

Още по темата

От нея е установено, че от Специализирания наказателен съд не е издавано разрешение за прилагане на специални разузнавателни средства спрямо настоящия министър-председател, нито спрямо лица от политически формации, споменати в медиите, съобщиха от съда.

Дейността на Специализирания наказателен съд по прилагане на специалните разузнавателни средства се проверява ежегодно от Националното бюро за контрол. До момента в докладите не са констатирани никакви нарушения в тази дейност.

Неколкократно е посочвано, че „съдебният контрол върху исканията за прилагане и използване на специалните разузнавателни средства е значително завишен“.

И през настоящата година Специализираният наказателен съдще изпълни законовите си задължения да представи пълната информация за осъществените правомощия по НПК и Закона за специалните разузнавателни средства на Националното бюро за контрол, казват още от ведомството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подслушване, обаче записи няма. Съдът също каза, че не е давал разрешение. Аз пък мисля, че и мен ме подслушват. Оставка, оставка!
196
4
 
17
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Тоя Гном лъже повече от г-жа Лъжа.
195
5
 
19
 
! Отговори
Хунтата преди 2 години
На Фигуранта хунтата им е спукана работата.
194
5
 
13
 
! Отговори
Значи преди 2 години
Фътмакот лъже.Гномът лъже.Лъжат и всички *** минисърчета.
193
0
 
2
 
! Отговори
Корекция преди 2 години
Не може да си "за" и "против" едновременно.
192
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Атлантикът Цветанов подслушваше всичко наред с цецомобилите и какви ли не технологични средства от САЩ - никакви проблеми. Сега по БНТ НПО-та, свързани с американското правителство се възмущават от подслушване?! Не да си "за" и "против" едновременно.
191
5
 
16
 
! Отговори
чоко преди 2 години
Защо трябва да вярваме на гнома Атанасов.Кой е той,някакво обидено ченге,използващо калинките на Радев да събира подкрепа от разни европейски и американски агенции.Незабравяйте за обратната страна на "нещата",прокламирани от ДБ.
190
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами за това не са подслушвани политици. Те са се обаждали на подслушвани по разни дела, и сега е рев да се изкарат жертви.
189
6
 
13
 
! Отговори
ДА ВЕ ! преди 2 години
''Без разрешение от съда , никой не би посмял '' , нали , особено И.Костов от който тръгна подслушването , на гл. Прокурор - Филчев ...Филчев : Иване защо ме подслушваш !иван: Вярно е , но си трай за да не се разбунтува народа !Филчев : И аз си замълчах !ФЪФ Бг , подслушването става и БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕТО НА СЪДА !
188
14
 
9
 
! Отговори
алоо , ГЕРБ ! преди 2 години
На какво се надявате , никой не ви иска !Ци-ганката дето ви хвалеше я няма !Лиляна Павлова да върне парите за язовира в Перник ,...и това ли не е вярно !
187
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, че съдът не предоставя документи, не значи, че не е имало подслушване (цялата история прилича на "гузен негонен бяга"). Да не говорим, че се чакаше всъщност МВР да се произнесе по въпроса. А историята показва, че подслушвания са се правили преди (и даже един висш шеф от МВР умишлено повреди техника, за да не открият доказателства).
186
14
 
13
 
! Отговори
8 преди 2 години
Ама че глупост и то от висш държавен орган!Кой съд ще представи документи за подслушване?Това е самоубийство!Те са подслушвали и без съда.Затова боковци ревнаха "Дайте доказателства!"защото знаеха , че е послушвано незаконно ,без документи!Кой ще ви поверва?
185
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някъде прочетох, че всички документи били унищожени от наводнение.Нещо тази история не успя да се пласира и бързо наводниха доказателствата....
184
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как спец съда ще признае, че е давал разрешения за подслушване?! Знае се какво е дерджето на спец съда и на кого се подчинява. Подслушването е станало под прякото ръководство на ББ. Не случайно директорите на службите веднага излязоха в неплатен отпуск. Кой ги пусна ?! На кого пряко са подчинени?! Отговорът е на ББ.Въпросът е къде са записите. Скоро очаквам да се разнасят флашки по редакциите на вестниците. Така, че чакаме! Ще има продължение!
183
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи службите на ГЕРБ са подслушвали без разрешение на съда
182
11
 
22
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Извини се бе, Атанасов. Извини се, че излъга най-нагло с тия подслушвания.
181
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без разрешение от съда рядко някой би посмял да прави запис на политици, камо ли на президента. Освен ако шефът на службата (по-точно на ДАНС) нареди това на свой близък подчинен, но за такова нарушение наказанието е доста строго. Само че Рашков и ген.Янев ги достраша да пуснат полицаи да проверят кога и как са подслушвали спецслужбите. А щяха да изреват много хора, включително и от спецпрокуратурата и спецсъда...
180
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За свирепа гавра с политически ръководители от БГ и зарубежом форумът на гъзетник СЕГА даде фира, което не беше случайно.
179
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да успкоим топката, требе да се каже, че пресата, форумите, блоговете, чатарниците се следят от посолствата. Тази благородна задача се е паднала на прес-аташетата и техния антураж. Днес без подслушване не може да се съществува. /// Разразилият се скандал на Острова около подслушванията на кралското семейство вкара у панделата офицери от Скотланд Ярд и ЕмАйФайв 5, но между Англия и България има три-часова дистанция със самальот.
178
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ако съм на мястото на тези служби, до сега да бях взел на работа Мата Хари