"Бръмбаргейт": Спецсъдът не е разрешавал подслушване на политици

Това показват резултатите от проверка в съдебните регистри
266
"Бръмбаргейт": Спецсъдът не е разрешавал подслушване на политици
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По повод на отправени внушения в публичното пространство от представители на обединение „Демократична България“ за това, че Специализираният наказателен съд е издавал разрешения за прилагане на специални разузнавателни средства спрямо политически ангажирани фигури, е извършена проверка в съдебните регистри.

Още по темата

От нея е установено, че от Специализирания наказателен съд не е издавано разрешение за прилагане на специални разузнавателни средства спрямо настоящия министър-председател, нито спрямо лица от политически формации, споменати в медиите, съобщиха от съда.

Дейността на Специализирания наказателен съд по прилагане на специалните разузнавателни средства се проверява ежегодно от Националното бюро за контрол. До момента в докладите не са констатирани никакви нарушения в тази дейност.

Неколкократно е посочвано, че „съдебният контрол върху исканията за прилагане и използване на специалните разузнавателни средства е значително завишен“.

И през настоящата година Специализираният наказателен съдще изпълни законовите си задължения да представи пълната информация за осъществените правомощия по НПК и Закона за специалните разузнавателни средства на Националното бюро за контрол, казват още от ведомството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
7
 
5
 
! Отговори
До Чебурашката преди 2 години
Баце е пътник, стига рони крокодилски сълзи за 50те лева на месец надбавка - смешно е, че точно ГЕРБ те докара с мизерна пенсия да се продадеш за смешни 50 лева.
136
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 137,Ти си ***. В цял свят се съди с доказателства. При нас излиза ген. Атанасов и казва подслушвани са всички без ГЕРБ и после всички излизат ами да така е. А фактите къде са - били изтрити от ГЕРБ. Е, добре, а Атанасов как е разбрал ?!
135
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както се исказа служебния премиер...той разбрал за подслушването от медиите, но това било безспорно доказателсво хахахахаха
134
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, дали е имало подслушване или всичко е една предизборна пушилка???
133
3
 
2
 
! Отговори
До 131 преди 2 години
***,не си се променил от алеково време.Но днес реалностите са други и повече престъпни неграмотници във властта няма да търпим.
132
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе, те щатските ЦеРеУта, NSA (No Such Agency / Няма Такова Управление), Сикрет Сървис, ФеБеРе и пр. сигурно постоянно искат разрешение от съда, за да слухтят. Всъщност, правят каквото си искат и ако стане гаф, всички са чисти, случаят се закрива до следващата издънка и т.н. Вий сакате в БГ да е по-различно, а да не причаме к'во става в Страната на най-големите джуджета.
131
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е заметено, но Атанасов знае, че са го подслушвали?! Как е разбрал, врачка ли му е казала, присънило ли му се е. Изобщо цялата история е толкова абсурдна, че няма накъде. Твърдите избиратели може да ходят да гласуват, обаче мислещите хора искат нещо повече от приказки!
130
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберунгелите се наобядваха и пак скочиха на амбразурата.Трябва да се заработи някой лев,че идва глад и вожда вече няма държавни пари на разположение за раздаване на под-логите.И субсидията ще свърши.Лошо,Седларов,много лошо.
129
4
 
6
 
! Отговори
Солташаци преди 2 години
Ако Буци е разрешил, всичко може - той е крала Слънце
128
2
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 2 години
какво означава това?че своеволно без разрешение е извършвано подслушването ли?или че следите са заметени?
127
3
 
7
 
! Отговори
Gancho преди 2 години
И какво излиза.Спецсъда е разрешавал подслушване само на Бойко Борисов.Да не излезе,че не имало никакво послушване,а само поредния кйор фишек ,за да има за какво да се ръфа ГЕРБ.
126
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Живот ли е,да го опишеш.Разровиш ли го,ще мирише".Колко прав е бил Вапцаров.И колко актуален.
125
2
 
7
 
! Отговори
истина преди 2 години
ДБ чрез джобното гхенералче Танасуф показа истинското си лице. ДБ е клон на Мутри вън на Мая Мънолувъ. Двете партийки плюс Славчу чалгаря и резидента са новите мутри на промяната.
124
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В регистрите нямало данни за подслушване , кое е луд да го напише в регистъра след като не е законно поискано по конкретно дело
123
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народното недоволство срещу хунтата бълбукаше от години.Но хората ги беше страх.Нахлуването в президентството отприщи това недоволство и отряза клона на сатрапа,който се мислеше за непобедим.Раздаваше стотици милиони на приближени фирми да му крепят статуквото,а те му връщаха услугата в пачки и злато.Това вече е история и тази мафия трябва да си получи заслуженото.В това число и тези,които ги обслужваха.
122
0
 
3
 
! Отговори
МДААА преди 2 години
Ама иначе разрешавате да се слуша Иванчо щото кихал тихо за да се чуе Марийка, която е интересната в случая.... нал тъй бе ушеви!!!!
121
9
 
14
 
! Отговори
ФИГУРАНТ преди 2 години
един от големите престъпници, облечени с власт е фигуранта Гадев, отричаше пандемията и беше обявил, че е конспирация и агитираше да се спазват никакви мерки, после беше подбудител на МЕТЕЖ, а сега изле, че е имал връзка с арестуваните руски шпиони и не е далеч деня когато ще излязат и СРС-та как льотчика се поставя в услуга на Москва
120
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да сте чули някой от доскоро управляващите да каже по някакъв повод "Аз наредих"?Не,нали?Това го казваше само вожда на племето.Единствен той нареждаше,разрешаваше,забраняваше,ДАВАШЕ!Е,как сега да си помислим,че някой друг е давал такива разрешения,а не той?
119
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много държавни институции искат да покажат пред народа че много работят,да работят но не за народа
118
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както каза някакьв генерал от многото - следите са заличени кои очаква да излезне истината