Ген. Миланов: Често се подслушват хора заради хора от тяхното обкръжение

Според него доказателствата могат да бъдат унищожени
23 май 2021 22:10, Нели Христова
95
Ген. Миланов: Често се подслушват хора заради хора от тяхното обкръжение
Снимка: БГНЕС

„Не знам колко са политиците, които са подслушвани. Ако това е вярно, трябва да се провери. И тук възниква въпросът: Кой ги извършва тези подслушвания? По коя поръчка? И ето тук може да бъде много полезен господин Бойко Рашков, който дълги години беше ръководител на бюрото за контрол на СРС. Но има и още нещо - всички тези проверки, ако са добре заличени следите, нищо няма да остане“, коментира пред Би Ти Ви ген. Румен Миланов по повод на скандала с твърдения за подслушване на политици.

„Когато говорим за тези процедури, не ми излиза от главата случая, когато преди година или две излезе гласът на президента в СРС с командващия на ВВС, което е голям минус за нашата държава“, каза бившият директор на НСБОП и НСО.

Според него много често се подслушват хора, за да бъдат записани хора от тяхното обкръжение, с които те говорят. Именно такъв е случаят с подслушването, при което е записан президента в разговор с началника на ВВС, който е бил подозиран в конфликт на интереси.

По думите на Миланов ако самите записи и хартиените им транскрипти са унищожени, възможни следи за могат да бъдат открити при телекомуникационния оператор, без който то не може да се осъществи. Друг вариант е с регистрите в съда, където се отразява разрешението за подслушване.

Освен институционалното подслушване, обаче има и нерегламентирано такова, което също представлява още по-голяма опасност.

"Има съвременна апаратура, която позволява неформални подслушвания и тя е още по-страшна. Трябва система, която да следи нейното купуване и ползване", смята Миланов.


95
Още от Политика
Бившият премиер Жан Виденов се завръща в политиката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
2
 
! Отговори
СРС преди 2 седмици
Който подслушваше бившия премиер сега подслушва и настоящия очаквайте снимки и чекмеджета ако не слуша Рашко Решетков.
67
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ГЕРБерастите пак започнаха да шикалкавят и лъжат, ивно има престъпления и трябва да бъде достигнато до истината
66
5
 
6
 
! Отговори
Бай Баяни преди 2 седмици
А бе,***. Бойко ако искаше да подслушва политици,нямаше да използва службите,където е агент до предател. Има си частни фирми и специалисти за тази работа. Пък и защо да подслушва, какво ще чуе и разбере. А за криминално проявени те политици-бизнесмени службите си имат законов ред. Сега пРезидентът иска да открие, кой е подслушвал дясната му ръка в аферата Деса- на двата щата метреса и да го премахне. Той е много отмъстително човече.
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Щом няма дивертификация при подслушванията от два,повече источника,кат стационарен,фиксиран,преносим,дистанционен и др. технологично-технически осъществими доказващи характеристиките за звук и образ,място,календарно почасово време,наличие на контакт м/у подслушваните,кат канално разделени,общо и персонално защитени според необходимите изисквания,правила вписани в инструкции и закони с/у всякакви по вид промени на използваните технологично-технически средства в протокол описани,значи фейк монопол
64
0
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 седмици
Много се обезцени званието генерал. Преди "великата дата" - девети, са се брояли на пръстите на ръцете. Сега са генерал до генерала, с пълни гуши и пачки в джобовете.Цял живот са драпали днешните няколкостотин генерала "за ползу джобу". 99 % са некадърници и нагаждачи. И на 73 годинки руменчо иска да коли и беси, да бъде фактор. Сложете му днешна снимка, тази е от преди 20 години.На всички - честит 24-ти май и който е мъж - да ***, ако е жена - да проклетисва такива *** -"генералчета".
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Следователи откриха техника за подслушване в офис на фирмата, свързана с разследване срещу певицата ЛиЛана. При извършените претърсвания в офиса е намерен и иззет куфар с апаратура. Кой кого подслушва? Защо са му на Черепа апаратури за подслушване? А и не случайно миналото лято Васил Божков - Черепа издаде нареждане до всички протестиращи : "Изтрийте си мобилното приложение Сигнал. Пробити сме отвътре".
62
0
 
3
 
! Отговори
ЦИК НА 45 НС преди 2 седмици
ЦИК НА 45 НС- СЛЕД КАТО УСТАНОВЯВА, ЧЕ ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ ЖИВЕЕЩИТЕ ЗАД ГРАНИЦА БЪЛГАРИ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА БЕЛОСЛАФ И КО ОТКРИВАТ И ЗАЯВЯВАТ, ЧЕ: ОТ БЪЛГАРИЯ НЯМА ИЗТИЧАНЕ НА МОЗЪЦИ!
61
2
 
4
 
! Отговори
Топ преди 2 седмици
До До кога простотииНапълно съм съгласен с теб. Изграждат политически имидж рушейки държавността , наслагвайки недоверие и съмнение. Това си е чиста превратаджийска работа или полицейска такава. Според мен това е престъпно и антидържавно и трябва много сериозно да се осъждат подобни действия .
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ГНОМЧЕТО ЛЪЖЕ- ТОА ДРУГАР ЗАМАЗВА- АМА ГЕНЕРАЛСКА ПЕНСИОНЕРСКА КАМПАНИЯ НА ЧАШКА РИКИЙКЪ- ХА СТИГА, НЕ ВСИЧКИ СМЕ ИЗБИРАТЕЛИ НА БЕЛОСЛАФ И НА ПИЯН ТОШКУ.
59
3
 
8
 
! Отговори
аиде бе преди 2 седмици
За да подслушваш някой трябва да имаш достъп до мрежата на мобилен оператор.То излиза, че за да заличиш следите, трябва и всички мобилни оператори да са свързани с Борисов и да си слагат глават в торбата, че няма разрешение от съда.Те са бизнесмени не политици, наистина ли някой вярва в това ?Ако обаче е законно подслушван, значи е минало през съд и има следа, нека да я видим.Тук май пак се разиграва поредният политически скандал, ама по-възрастните хора вече са го гледали няколко пъти.
58
2
 
11
 
! Отговори
До кога простотии преди 2 седмици
Нека уважаемия генерал да каже, колко е близък с г-н Атанас Атанасов.Било проблем, че излизал гласа на президента, но не е проблем ако излиза гласа на министър председател.Уважаеми журналисти, стига с тези едностранни интервюта на "независими експерти"Ето за това нямаме държава, защото се води война срещу всяка служба и институция за политически цели и после същите тези викат "няма държава". Никога няма да има докато насаждате недоверие навсякъде. Ама на българина му дай само сеир.
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
НА ПЕЙКАТА В ПАРКА ДВАМА ДЯДОВЦИ ВИДЕЛИ МНОГО ПРЕЗ ЖИВОТА СИ ГОВОРЕХА, ПРИСЕДНАХ ПРИ ТЯХ- ЕДИНИЯТ РЕЧЕ- В БГ СЕ ПОДСЛУШВАТ 43 ПОЛИТИЦИ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ,НЕ БЕ НЕ, СИ РАЗБРАЛ- БИЛЕ 50ЧОВЕКА..ЕЙ СЕГА ОТ ЯНУАРИ, НЕ ОТ ФЕВРУАРИ- ТРОСНА МУ СЕ ВТОРИЯТ, ЕДИН ДРУГ СЕ ПРИСЪЕДИНИ ПРИ НАС ЛЕКО ПРИКЛЕКНА- НЕ МОЖЕЛ ДА СЕДНЕ ИМАЛ ПИРОН НА ЕДНО САКРАЛНО МЯСТО И ПОДСЛУШВАЛ ДИРЕКТНО ОБКРЪЖЕНИЕТО НА ПОЛИТИЦИТЕ- ТА ТЕ ТАКА С НАШИТЕ ПОСЛУШВАНИЯ ДИРЕКТНО ОТ ПАРКА.
56
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако се заличат всички следи няма как да разберем кои е подслушван от политиците - прав е генералаТрябва да има исключително строги наказания за злоупотреба сьс - срсНе за пръв пьт изплуват подобни данни , дано служебният кабинет реши този проблем но
55
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Но има и още нещо - всички тези проверки, ако са добре заличени следите, нищо няма да остане//--/ЗА ГОЛЕМИ ШАРАНИ НИ ИМАТ. ПОИСКАНО ПОДСЛУШВАНЕ МОЖЕ ДА СЕ ОСЪЩЕСТВИ САМО СЛЕД СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ И СЕ УДОСТОВЕРЯВА С ИЗВЪРШЕНИТЕ ЗАПИСИ. НА КАКВО ОСНОВАНИЕ СА ТВЪРДЕНИЯТА ЗА ПОДСЛУШВАНЕ СЛЕД КАТО "СЛЕДИТЕ СА ЗАЛИЧЕНИ?". ИЛИ ИМА ЗАПИСИ ИЛИ НЕ!
54
4
 
12
 
! Отговори
Блата Димитрова преди 2 седмици
Превръщаха учениците в папагали и доносчици като Татяна Дончева преди...
53
12
 
6
 
! Отговори
до к.56 Бико преди 2 седмици
След шоутата на Биляна, Йочев и техния редактор май че само комбинацията полицай-военен е ред да следва. Такава вакханалия само Босфор ТВ може да измисли. Г-н Янев, не пускайте министрите си при тези двамата, нека Данаилчо МитОFF, M.Манев и Джорджо Георгиев да им спохождат студиото.
52
1
 
5
 
! Отговори
в училищата преди преди 2 седмици
До МяуДаскала заставаше с гръб към нас и си завърташе на една страна главата и ухото...Активистите в паралелките пренасяха всичко, което се говори помежду им за тях.
51
2
 
8
 
! Отговори
машинното гласуване преди 2 седмици
- нова форма на подслушване - информация!
50
1
 
9
 
! Отговори
Внимание! преди 2 седмици
Врагът подслушва! - стара военна приказка!
49
4
 
3
 
! Отговори
Биволъ преди 2 седмици
Такива IT специалисти като вас по-долу изказващите хакнаха НАП и личните данни на българите. Но законите не сте научили в България, а те насочват хакерите направо към градските съдилища като се прескачат районните.