Ген. Миланов: Често се подслушват хора заради хора от тяхното обкръжение

Според него доказателствата могат да бъдат унищожени
23 май 2021 22:10, Нели Христова
95
Ген. Миланов: Често се подслушват хора заради хора от тяхното обкръжение
Снимка: БГНЕС

„Не знам колко са политиците, които са подслушвани. Ако това е вярно, трябва да се провери. И тук възниква въпросът: Кой ги извършва тези подслушвания? По коя поръчка? И ето тук може да бъде много полезен господин Бойко Рашков, който дълги години беше ръководител на бюрото за контрол на СРС. Но има и още нещо - всички тези проверки, ако са добре заличени следите, нищо няма да остане“, коментира пред Би Ти Ви ген. Румен Миланов по повод на скандала с твърдения за подслушване на политици.

„Когато говорим за тези процедури, не ми излиза от главата случая, когато преди година или две излезе гласът на президента в СРС с командващия на ВВС, което е голям минус за нашата държава“, каза бившият директор на НСБОП и НСО.

Според него много често се подслушват хора, за да бъдат записани хора от тяхното обкръжение, с които те говорят. Именно такъв е случаят с подслушването, при което е записан президента в разговор с началника на ВВС, който е бил подозиран в конфликт на интереси.

По думите на Миланов ако самите записи и хартиените им транскрипти са унищожени, възможни следи за могат да бъдат открити при телекомуникационния оператор, без който то не може да се осъществи. Друг вариант е с регистрите в съда, където се отразява разрешението за подслушване.

Освен институционалното подслушване, обаче има и нерегламентирано такова, което също представлява още по-голяма опасност.

"Има съвременна апаратура, която позволява неформални подслушвания и тя е още по-страшна. Трябва система, която да следи нейното купуване и ползване", смята Миланов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
2
 
! Отговори
СРС преди 2 години
Който подслушваше бившия премиер сега подслушва и настоящия очаквайте снимки и чекмеджета ако не слуша Рашко Решетков.
58
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБерастите пак започнаха да шикалкавят и лъжат, ивно има престъпления и трябва да бъде достигнато до истината
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом няма дивертификация при подслушванията от два,повече источника,кат стационарен,фиксиран,преносим,дистанционен и др. технологично-технически осъществими доказващи характеристиките за звук и образ,място,календарно почасово време,наличие на контакт м/у подслушваните,кат канално разделени,общо и персонално защитени според необходимите изисквания,правила вписани в инструкции и закони с/у всякакви по вид промени на използваните технологично-технически средства в протокол описани,значи фейк монопол
56
0
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Много се обезцени званието генерал. Преди "великата дата" - девети, са се брояли на пръстите на ръцете. Сега са генерал до генерала, с пълни гуши и пачки в джобовете.Цял живот са драпали днешните няколкостотин генерала "за ползу джобу". 99 % са некадърници и нагаждачи. И на 73 годинки руменчо иска да коли и беси, да бъде фактор. Сложете му днешна снимка, тази е от преди 20 години.На всички - честит 24-ти май и който е мъж - да мести, ако е жена - да проклетисва такива *** -"генералчета".
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следователи откриха техника за подслушване в офис на фирмата, свързана с разследване срещу певицата ЛиЛана. При извършените претърсвания в офиса е намерен и иззет куфар с апаратура. Кой кого подслушва? Защо са му на Черепа апаратури за подслушване? А и не случайно миналото лято Васил Божков - Черепа издаде нареждане до всички протестиращи : "Изтрийте си мобилното приложение Сигнал. Пробити сме отвътре".
54
0
 
3
 
! Отговори
ЦИК НА 45 НС преди 2 години
ЦИК НА 45 НС- СЛЕД КАТО УСТАНОВЯВА, ЧЕ ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ ЖИВЕЕЩИТЕ ЗАД ГРАНИЦА БЪЛГАРИ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА БЕЛОСЛАФ И КО ОТКРИВАТ И ЗАЯВЯВАТ, ЧЕ: ОТ БЪЛГАРИЯ НЯМА ИЗТИЧАНЕ НА МОЗЪЦИ!
53
2
 
4
 
! Отговори
Топ преди 2 години
До До кога простотииНапълно съм съгласен с теб. Изграждат политически имидж рушейки държавността , наслагвайки недоверие и съмнение. Това си е чиста превратаджийска работа или полицейска такава. Според мен това е престъпно и антидържавно и трябва много сериозно да се осъждат подобни действия .
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГНОМЧЕТО ЛЪЖЕ- ТОА ДРУГАР ЗАМАЗВА- АМА ГЕНЕРАЛСКА ПЕНСИОНЕРСКА КАМПАНИЯ НА ЧАШКА РИКИЙКЪ- ХА СТИГА, НЕ ВСИЧКИ СМЕ ИЗБИРАТЕЛИ НА БЕЛОСЛАФ И НА ПИЯН ТОШКУ.
51
3
 
8
 
! Отговори
аиде бе преди 2 години
За да подслушваш някой трябва да имаш достъп до мрежата на мобилен оператор.То излиза, че за да заличиш следите, трябва и всички мобилни оператори да са свързани с Борисов и да си слагат глават в торбата, че няма разрешение от съда.Те са бизнесмени не политици, наистина ли някой вярва в това ?Ако обаче е законно подслушван, значи е минало през съд и има следа, нека да я видим.Тук май пак се разиграва поредният политически скандал, ама по-възрастните хора вече са го гледали няколко пъти.
50
2
 
11
 
! Отговори
До кога простотии преди 2 години
Нека уважаемия генерал да каже, колко е близък с г-н Атанас Атанасов.Било проблем, че излизал гласа на президента, но не е проблем ако излиза гласа на министър председател.Уважаеми журналисти, стига с тези едностранни интервюта на "независими експерти"Ето за това нямаме държава, защото се води война срещу всяка служба и институция за политически цели и после същите тези викат "няма държава". Никога няма да има докато насаждате недоверие навсякъде. Ама на българина му дай само сеир.
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НА ПЕЙКАТА В ПАРКА ДВАМА ДЯДОВЦИ ВИДЕЛИ МНОГО ПРЕЗ ЖИВОТА СИ ГОВОРЕХА, ПРИСЕДНАХ ПРИ ТЯХ- ЕДИНИЯТ РЕЧЕ- В БГ СЕ ПОДСЛУШВАТ 43 ПОЛИТИЦИ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ,НЕ БЕ НЕ, СИ РАЗБРАЛ- БИЛЕ 50ЧОВЕКА..ЕЙ СЕГА ОТ ЯНУАРИ, НЕ ОТ ФЕВРУАРИ- ТРОСНА МУ СЕ ВТОРИЯТ, ЕДИН ДРУГ СЕ ПРИСЪЕДИНИ ПРИ НАС ЛЕКО ПРИКЛЕКНА- НЕ МОЖЕЛ ДА СЕДНЕ ИМАЛ ПИРОН НА ЕДНО САКРАЛНО МЯСТО И ПОДСЛУШВАЛ ДИРЕКТНО ОБКРЪЖЕНИЕТО НА ПОЛИТИЦИТЕ- ТА ТЕ ТАКА С НАШИТЕ ПОСЛУШВАНИЯ ДИРЕКТНО ОТ ПАРКА.
48
4
 
12
 
! Отговори
Блата Димитрова преди 2 години
Превръщаха учениците в папагали и доносчици като Татяна Дончева преди...
47
12
 
6
 
! Отговори
до к.56 Бико преди 2 години
След шоутата на Биляна, Йочев и техния редактор май че само комбинацията полицай-военен е ред да следва. Такава вакханалия само Босфор ТВ може да измисли. Г-н Янев, не пускайте министрите си при тези двамата, нека Данаилчо МитОFF, M.Манев и Джорджо Георгиев да им спохождат студиото.
46
1
 
5
 
! Отговори
в училищата преди преди 2 години
До МяуДаскала заставаше с гръб към нас и си завърташе на една страна главата и ухото...Активистите в паралелките пренасяха всичко, което се говори помежду им за тях.
45
2
 
8
 
! Отговори
машинното гласуване преди 2 години
- нова форма на подслушване - информация!
44
1
 
9
 
! Отговори
Внимание! преди 2 години
Врагът подслушва! - стара военна приказка!
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бау----------------////А за да гледаш през камерата софтуерът SnakeRat продължава да върши работа и струва само 180 долара, въпреки че има и други по-модерни системи, но сумите там са четирицифрени.
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като искаш да си купиш апаратура за подслушване, нали имаш компютър. Освен компа, ще се наложи да откриеш сметка в биткоин валутка, да пришпориш из нета с търсачката Ahmia, но САМО чрез Tor Browser и имаш всичко каквото пожелаеш. И не използвай търсачката Ahmia чрез Google Browser, защото ДАНС ще ти дойде на гости много бързо. Успех !
41
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Генерал Миланов подготвя публиката за възможност от записите отново да изплува гласът на президента и на служебния министър председател при телефонни контакти на двамата с лица като Васил Божков и Цветан Василев закачени на слушалка от доста време.
40
5
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Дойдат ли комунистите на власт, на дневен ред винаги излиза скандали с подслушване. Аз освен Бойко Борисов и Черепа за друго подслушване не съм чел и слушал