"Бръмбаргейт": Спецсъдът не е разрешавал подслушване на политици

Това показват резултатите от проверка в съдебните регистри
266
"Бръмбаргейт": Спецсъдът не е разрешавал подслушване на политици
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По повод на отправени внушения в публичното пространство от представители на обединение „Демократична България“ за това, че Специализираният наказателен съд е издавал разрешения за прилагане на специални разузнавателни средства спрямо политически ангажирани фигури, е извършена проверка в съдебните регистри.

Още по темата

От нея е установено, че от Специализирания наказателен съд не е издавано разрешение за прилагане на специални разузнавателни средства спрямо настоящия министър-председател, нито спрямо лица от политически формации, споменати в медиите, съобщиха от съда.

Дейността на Специализирания наказателен съд по прилагане на специалните разузнавателни средства се проверява ежегодно от Националното бюро за контрол. До момента в докладите не са констатирани никакви нарушения в тази дейност.

Неколкократно е посочвано, че „съдебният контрол върху исканията за прилагане и използване на специалните разузнавателни средства е значително завишен“.

И през настоящата година Специализираният наказателен съдще изпълни законовите си задължения да представи пълната информация за осъществените правомощия по НПК и Закона за специалните разузнавателни средства на Националното бюро за контрол, казват още от ведомството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато цялата власт е била в ръцете ти и всички институции са ти били подчинени и са изпълнявали безпрекословно твоите заповеди-устни или писмени,защото си ги мотивирал подобаващо,няма как да си признаят престъпления от подобен характер.Не очаквайте това от тях.Затова днешните служби да се задействат максимално и да разкрият престъпниците,облечени във власт.
116
3
 
5
 
! Отговори
АНОНИМНИТЕ преди 3 години
всъщност Анонимните са ядосани преди всичко на своите партии, които им обещаваха придобивки след изборите, за едни назначавне на държавна служба, на други участие в проекти и др. подобни, НО СЕГА СИ ИЗКАРВАТ НАТРУПАНАТА ЗЛОБА ОТ СВОИТЕ, носчено към Баце и очаквам да му искат оставката, защото това им беше най СЛАДКИЯ ПЕРИОД, хем бира и концентрат хем пари в джоба, СЕГА ГИ ОСТАВИХА НА НИЩО
115
6
 
5
 
! Отговори
Младотурски мурафети преди 3 години
Естествено, че няма разрешение за подслушване на конкретния политик. Дава се разрешение да се подслушва някой човек, който има лични или служебни контакти с политика. Нали уж подслушваха не президента Радев, а един генерал от ВВС, който явно е бил инструктиран да провокира президента да каже нещо, което да бъде използвано за омаскаряването му. Не е ли факт, че уж подслушваният генерал по-късно получи повишение в службата по предложение на правителството на Борисов?
114
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Специализираният наказателен съд (СНС) отрекъл да са давани разрешения за послушване на политици. Има си хас да признае... А и сигурно няма такива, но това е защото телефоните на въпросните политици са били включени към списък на друг обект на оперативен интерес. На съдията се подава попълнената бланка за подпис, което в повечето случаи е чиста формалност. Чрез лицето Х се подслушва желаното лице У. Това се прави от много време.
113
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберугите са в потрес.Изпуснаха властта и сега място не могат да си намерят и сън не ги хваща.Активирали са целия си неграмотен потенциал да плюе срещу опонентите им,белким се докопат пак до заветното първо място.Край.Свърши се.Вече сте в историята.Всичко си има край.Само салама има два края.Га ядохте суджуците ви беше добре.Сега е ред на други.
112
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрън-дрън! Най-после "Боковият" Бръмбър-гейт благодарение наярката Гьоте-муньова "светлина" - картофите в градинчето на комшиите е пълно с колорадски бръмбри - хамерикански му шпионаж, значи - лично ги видях, затворили ги в буркан за туршия.Рекох им да занесат гейта на Лозьо Паньов, ама те инат: "Не, та не - иде ***-зима, ше си ги затворим в буркани, белким изкараме до копривка напролет".Ти му казваш: "Изчегъртахме Боко!", оня дудне: "А к'о шъ ядем?"
111
6
 
4
 
! Отговори
Баба яга преди 3 години
Вие очаквате да има законосъобразна заповед за подслушване на опозицията и други партии преди изборите ли?На какво основание да се издаде такава заповед....че бат Бойко иска да си подсигури друг мандат, моля да бъдат подслушвани останалите лидери на партии
110
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаЧебу Рашка, да не ви орязаха тролските надници? Само с калекото се подвизавате тъдява и то някак непълноценно. Няма стимул ли, що ли?!
109
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе то и снимките в чекмеджето уж бяха фотошоп,пък се оказаха истински.И записите,където вожда псуваше като каруцар,уж не бяха истински,но се оказаха абсолютно автентични.Само че тогава вожда не подозираше,че са го снимали и записвали,а сега знаейки какви ги е вършил се е постарал да заличи следите.Но следите остават.Винаги.
108
2
 
10
 
! Отговори
Herr Muller преди 3 години
Цялата пушилка се върти около Баце - някакви имагинерни подслушвания, кой какво казал, кой кого обидил и др.под. изпълнения. Тези, "новите", са хептен ошашавени и ще дозатрият България с пословичната си простотия и некадърност. Народът казва: "От трън та на глог."
107
3
 
12
 
! Отговори
Хаахх преди 3 години
Абе хора никога ама никога не верваите на комунисти.
106
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мноого болни гробари има, от липса на идея какво да изръсят в злобата си, президента все им бил виновен. ПрезидентА който когато имаха цялата власт има само предстваителни функции.Жалки в безсилието си.
105
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подслушване на опоненти е имало при всички управления. Властниците се изкушават твърде лесно от възможността да научават тайните на противника, за да печелят предимство. Колкото по-продължително е едно управление, толкова повече службите биват превръщани в бойни кучета. Може да не им харесва сравнението, но е по-приемливо от слуги и ибpици, нали?...
104
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При това положение който пусна и продължава да разпостранява публично тези обвинения има възможноста и задължението да докаже незаконно (неразрешено от съда ) подслушване.Иначе отива на съд
103
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От това служебно правителство видяхме най доброто на което са способни комунистите. Само лъжи и никаква работа в полза на народа. Престъпниците взеха да се прибират.
102
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи следите вече са заметени?
101
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слухтят си милиционерите неуки, затова аз всеки разговор го започвам с дълга и сочна псувня, а на час-два пред камерата размахвам монстърстрапон. Ей тъй, да си знаят.
100
1
 
4
 
! Отговори
nilesev преди 3 години
Абе ,сестра ти е к...а, но че ти нямаш сестра,това е друго нещо.Предназначено за всезнаещи и компетентни оли..ф..ни.
99
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото не протестираме и си траем затова са тези фриволности.
98
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само протести срещу диктатурата на Радев, който заплашва журналисти чрез пионката си Божков, уволнява главни редактори на медии, хвърля кал по политици, които го критикуват и забатачва икономиката на страната!Летният сезон по Черноморието е пред провал, но Радев това не го вълнува, нито някой от новите партии ги вълнува този факт.