Прокуратурата протестира пускането на Кристиан Николов от ареста

Решението беше взето вчера от състав на Софийски градски съд
2 сеп 2021 14:36,
62
Прокуратурата протестира пускането на Кристиан Николов от ареста
Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура протестира пускането под домашен арест на обвиняемия за катастрофата с Милен Цветков – Кристиан Николов.

Той беше освободен вчера от състав на Софийски градски съд.

"Извършеното от него престъпление е квалифицирано по чл. 342, ал. 3, б. „в“, пр.2, вр. ал.1, пр. 3 от НК - умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие с причиняване на смърт. СГП не споделя изводите на съда, че продължителността на задържането на подсъдимия за период от около една година и четири месеца е довела до намаляване опасността той да извърши ново престъпление и за липса на реална опасност той да се укрие.

Прокуратурата счита, че срокът на задържането на Кристиян Николов до настоящия момент не е прекомерен, с оглед тежестта на извършеното от него престъпление и необходимите за изясняване на обективната истина действия по разследването.

От събраните доказателства се установява съпричастността на подсъдимия към тежкия пътен инцидент, съзнателната употреба на наркотични вещества от него и предприемането на управление на автомобил след употребата на различни видове наркотици.

Налице е наличието на пряка и непосредствена връзка между произшествието и смъртта на пострадалия, създаването на реална опасност за здравето и живота на голям брой други участници в движението.

В хода на делото са събрани доказателства и за други противозаконни деяния, извършвани от подсъдимия, свързани с придобиване и употреба на наркотични вещества и изградени трайни навици за същото”, пишат от държавното обвинение.

Още по темата
"С оглед на това Софийска градска прокуратура счита, че доказателствата по делото сочат за съществуването на реална опасност Кристиян Николов да извърши престъпление.

Налице е и другата предпоставка за налагане на мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо подсъдимия, свързана с опасността той да се укрие.
Същият трайно е живял в чужбина и разполага с възможности да организира укриването си с цел избягване на реализирането на наказателна отговорност.

Софийска градска прокуратура счита, че единствената мярка за неотклонение спрямо подсъдимият продължава да бъде "задържане под стража". Изменението й в "домашен арест" е неправилно и незаконосъобразно и като такова следва да бъде изменено", поясняват от там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
2
 
! Отговори
до Боряна преди 2 години
Че си безотговорен и нагъл - да. Че си искал умишлено да се врежеш в някой - не.
28
1
 
12
 
! Отговори
До 27 преди 2 години
В ареста, до колкото знам, а иначе в затвора си му е мястото, да. Домашен арест може, за хората които допускат грешки, тези които системно друсат и карат - в затвора!
27
1
 
18
 
! Отговори
Боряна преди 2 години
Подозирам,че не си шофьор щом разсъждаваш по този начин. Никой не твърди,че са решили нарочно да де врежат в Милен и да го убият. Моето мнение като шофьор е,че ако решиш да си сложиш главата в торбата като караш в нетрезво състояние,гледаш да си по нисък от тревата и да караш с 40 колкото да де придвижиш докъдето си решил. А да се качиш на трети ден и да летиш със 150 в града е меко казано игра на руска рулетка,което само по себе си означава ,че си безотговорен нагъл убиец.
26
1
 
10
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 25 Никой не те пита какво предвижда законът за убийство по непредпазливост. Важното е какво предвижда законът за предумишлено убийство?
25
4
 
2
 
! Отговори
До Сахо преди 2 години
Той е в затвора
24
1
 
30
 
! Отговори
Сахо преди 2 години
Жалка история, щом не могат да вкарат в затвора някой, който цялата държава видя че е виновен, значи съвсем сме го закъсали.
23
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закона предвижда от 3 до 10 години за убийство при непредпазливост при особено тежък слуачй. Толкоз. Какво пищи тълпата - никой не го интересува
22
1
 
8
 
! Отговори
Боряна преди 2 години
Да си се друсат по заведенията и къщите не между всички ни нищо подозиращи шофьори.
21
9
 
2
 
! Отговори
до Боряна преди 2 години
ама това, че някой си казва така не е доказателство. То за теб може и да е ритуално религиозно убийство, но съда работи с факти. Има ли свидетел, който твърди че е обмислял да се удари. Има ли някакви други данни сочещи това ? Да не да са изкали да се приберат в квартирата да си се донадрусат ?
20
2
 
5
 
! Отговори
Боряна преди 2 години
Ако караш с 40 евентуално целиш да стигнеш следващо заведение..
19
1
 
14
 
! Отговори
Искра преди 2 години
Прокурори, претаковахте делото в жалки опити да се харесате на плебса. Това е убийство по непредпазливост с утежняващи вината обстоятелства. Такова е и това е единственото, което можете да докажете. Затова и не ви върви калпавото дело.
18
3
 
15
 
! Отговори
Боряна преди 2 години
Да се качиш мъртъв зад волана и да си позволиш скорост 150 в града е именно умишлено.
17
11
 
3
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
От кое става ясно, че той е тръгнал именно с намерението да се удари ? Това, че се е друсал как значи, че е обмислял да се удари нарочно ? Много хора познавам, които са карали друсани или пияни и намерението им е било да стигнат до друго заведение.
16
2
 
11
 
! Отговори
Боряна преди 2 години
Е стига де чакаха само да отшуми във времето. ТРЯБВА ДА СЕ ПРОТЕСТИРА УТРЕ МОЖЕ ВСЕКИ ОТ НАС ДА Е ПРЕД НАРКОМАНЧЕТО НА СВЕТОФАРА
15
2
 
15
 
! Отговори
Sunny преди 2 години
Вие дори и обезщетение му дължите. Сега, след като е ясно, че не можете да докажете умисъл, ще се наложи да промените обвинителния акт, а това моментално ще означава, че слиза на 8 месечен максимален срок за задържане. А той е там вече 16 месеца и нещо. Колко ще трябва да му платим заради безхаберната прокуратура ?
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как да не е умишлено да не би без да иска да се друсал 1 седмица и да се качи на джипа да кара със 150 в града?
13
2
 
11
 
! Отговори
Коко преди 2 години
Добре де, какво толкова има да разследват по този случай?Не е някакъв сериен убиец с особено заплетен план...
12
2
 
17
 
! Отговори
МУСТАФА БОРИСОВ преди 2 години
Маминка се оказа с много як чатал.
11
1
 
16
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Обвинението на прокуратурата е нелепо. Затова се бави и цялото дело. 1000 експертизи да се мъчат да докажат недоказуемото само и само да угодят на тълпата. "умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие с причиняване на смърт". До момента нито едно доказателство не са извадили, че е искал умишлено да се удари. Няма и да извадят. Много важно, че съда го пуснал под домашен. Така или иначе остава месец и нещо до изтичане на максималният срок за задържане.
10
1
 
10
 
! Отговори
хм преди 2 години
...а от прокуратурата какви още доказателства събират? Година и половина случая още не е в съда..