ДАНС и прокуратурата с междуведомствено звено за изборите

Във ВКП ще функционира и дежурно звено за постъпващи сигнали
22
ДАНС и прокуратурата с междуведомствено звено за изборите
Снимка: БГНЕС

Национално междуведомствено звено, което ще координира дейността на прокуратурата и ДАНС, ще има за изборите.

То ще осигурява ефективно взаимодействие на институциите по време на предизборната кампания, в самия изборен ден и до официалното обявяване от ЦИК на окончателните резултати от изборите.

Главният прокурор Иван Гешев и председателят на ДАНС Пламен Тончев са подписали съвместна заповед, регламентираща действията на институциите по гарантиране на политическите права на гражданите, осигуряване на бърза и адекватна реакция на противодействие на престъпленията, свързани с изборния процес и законосъобразното провеждане на изборите на 14 ноември.

Гешев е изпратил подобно писмо и до вътрешния министър, но от прокуратурата информират, че отговор от МВР няма.

С цел гарантиране на политическите права на гражданите и провеждане на изборен процес в съответствие с изискванията на закона във ВКП ще функционира и дежурно звено, което ще анализира всички постъпващи сигнали, свързани с изборни нарушения.

В тази връзка граждани и организации могат да подават сигнали на електронните адреси на съответните прокуратури в страната, публикувани на интернет-страницата на прокуратурата.


22
Още по темата: избориДАНСпрокуратура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
АЛО ГЕШЕВ преди 1 месец
AMAN BRE За пореден път НАРОЧНО СЪЗДАДЕНИ ДОКАЗАНО ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ МАСКИРНАИ КАТО ПАРТИИ СЕ ДОМОГВАТ ДО ВЛАСТА>ТЕХНИТЕ СЪУЧАСТНИЦИ В МИНИСТЕРСТВА И ВЕДОМСТВА ПРОДЪЛЖАВАТ ОГРАБВАНЕТО И ПРАНЕТО НА ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ ОГРАБЕНИ ОТ НАРОДА ПРЕЗ ОТРАБОТЕНИ НАГЛО ПРЕСТЪПНИ СХХЕМИ ПО "ОПЕРАТИВНИ ПРОГРАМИ И ЕВРОФОДОВЕ..
20
0
 
4
 
! Отговори
G. O. преди 1 месец
Това са пълни глупости. Нищо няма да стане. Само отчитат дейност. В България има много опасни бандити, които се разхождат спокойно с по 100 висящи наказателни дела, образувани за престъпления от общ характер, защото си купуват правосъдие. Затова имат голямо самочувствие, защото никога не могат да бъдат осъдени.
19
0
 
3
 
! Отговори
М. М. преди 1 месец
Няма да има никакви резултати. Познавам Албена Нинчева и знам как заедно с майка си измамиха държавата, за да запазят ап. Те са бедни и няма откъде да спечелят пари за скъп ап. Къде е завършила право Албена Нинчева, не знам, но нищо не знае. Как е взела тапия? Как се измъкнаха от правосъдието при толкова доказателства?Как може криминално проявено лице да бъде част от орган за управление на държавната "Еко Антрацид" ЕАД с капитал 120 милиона лв. ? Нямам никакво доверие на прокуратурата.
18
1
 
3
 
! Отговори
А. А. преди 1 месец
Нищо не прави прокуратурата.Има много престъпления, за които няма присъди. През 1999 г. вестниците писаха за имотната измама на Елеонора Нинчева и нищо.Тя плати 15 000 лв. на съдиите и прокурора и запази лукс тухлен ап. от 100 кв. м. в центъра на София. Дъщеря ѝ Албена Савова Нинчева живее в този ап. от 1993 г. Тя уреждаше срещите с магистратите. Измамиха банката. Ап. струва поне 500 000 лв. Днес наглата Албена Нинчева е член на борда на директорите на "Еко Антрацид" ЕАД.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чак пък ДАНС ,те имат друга работа ,полиция има много
16
1
 
1
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 месец
СПРЕД МЕН ПЛАМЕН ТОНЧЕВ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА НИЩО ОБЩО С ПРЕСТЪПНИКА КАСКЕТ.ПЛАМЕН Е СВЕСТЕН МЪЖ И ТРЯБВА ДА СТОИ ДАЛЕЧ ОТ ПРЕСТЪПНИКА С КАСКЕТА.
15
1
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 месец
Каскет Гешеф защо е без...каскет на снимката; не мога да го...позная.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кешев е стабилен
13
4
 
11
 
! Отговори
Хюстън, преди 1 месец
На тоя бандит Гешев,да не му се вярва ! ....Чадър и покровител, над най големите айдуци в държавата!...
12
3
 
8
 
! Отговори
Специалист преди 1 месец
Ще осигурява купуването и продаването на гласове
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 6 - Баят ще има да тече, доакто се отмие лошуту у българинина.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 10 - Ами как да е ? Той е единственият човек, който може да заведе дело срещу себе си :) ... Аз не мога, ти не можеш, никой друг в прокуратурата не може. Няма никакъв механизъм, не и легален, който може да се пребори с него, нито дори да му иска оставка. Нали го виждаш, както прави - викат го в парламента, кдъето трбява да даде отчет, ама той не "не му било в задълженията". Изчака един ден и отиде, като не бяха готови за него ... на това му викаме шикалквене.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този гологлавия още ли е на свобода? Жалко!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Божков ше се прибирали за коледа и нова година.
7
3
 
10
 
! Отговори
аз преди 1 месец
Щом Гешев е намесен - ясно. Всичко е загубено!
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А тия от Демократична България очистиха съдията от Стара Загора, и така успяха да се впишат! Ето тяхното предложение за съдебна реформа. Река от кръв!
5
4
 
5
 
! Отговори
За какво говорим преди 1 месец
Спец. Прокуратурата потулва жалби срещу Пернишки терористи близки до Борисов!..............................................вх. Номер................................... Спец. Прокуратура:Получено на 05.07.2021г....................Номер от Ел. регистър 58222
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато Бецова е прокурор в СГС, чакай ти да има разследване на сигнал срещу ГЕРБ! Абсурд! Тя отклонява, прикрива и унищожава всички сигнали.
3
4
 
12
 
! Отговори
Просто факт преди 1 месец
Прокуратурата и ДАНС са все още в ръцете на диктатора Борисов!В тези институции има хора които се занимават с поръчкови убийства и терор срещу неудобни на Борисов и Гешев!
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая Прокуратура никога не разследва престъпленията на ГЕРБаджийските избори! Все отклоняват сигналите срещу тях!