Петков и Лаура Кьовеши ще обсъдят съдебната реформа

Европейският главен прокурор ще бъде на посещение по покана на премиера
57
Петков и Лаура Кьовеши ще обсъдят съдебната реформа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По покана на министър-председателя Кирил Петков на посещение в София ще пристигне европейският главен прокурор Лаура Кьовеши.

Кьовеши и Петков ще се срещнат в сряда, 16 март, за да обсъдят приоритетите на правителството за борба с корупцията и за съдебна реформа. Тема на разговор ще бъде и взаимодействието между двете институции, съобщиха от правителствената пресслужба.

Преди седмица министър-председателят Кирил Петков обяви, че Министерският съвет ще стане директна точка за контакт към Европейската прокуратура, така че сигналите от МС ще постъпват директно към европрокуратурата, без да има посредници.

Според Петков тези нови отношения между двете институции ще дадат възможност изключително експедитивно да бъдат изпращани сигнали, свързани с корупция и злоупотреба с европейски средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
7
 
! Отговори
Сакън преди 2 години
Всичко което пипнат и се срива. Представям си каква реформа ще направят.
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз промяната 33 Засега само Вие не отричате да сте тррол, така че изводът се самонатрапва :) Вкопчил сте се в него Вие. Не знаете значението на много думи, изрази и идиоми и ги използвате неподходящо. Трудно ми е разбера, че сте родолюбец, защото не сте, само го пишете и си мислите, че е достатъчно. Вие в герб изобщо си мислите, че като кажете нещо и то, макар че в действителност е лъжа, става истина, защото вие сте го казали, примерно 100 пъти и си вярвате. Но никой друг не ви вярва.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОТЧАЯНИЕ . . . 32 Едва ли някой е вярвал и че ще осъди някого в Румъния, но е факт, че го направи. Ще видим.
33
2
 
4
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Как да не си *** като си се вкопчил със зъби и нокти в Киро и сие Какво направиха лично за Вас Нищо Нищо Нищо и все по зле става А АЗ съм човек родолюбец който милее за България Колкото и да ти е трудно да го разбереш Веднъж завинаги го разбери Искам успешна демократична стабилна България НЕ искам 16 република на СССр Демокраци Развитие Просперитет за България с хора милеещи за България А не с превратаджии Оставка
32
3
 
5
 
! Отговори
ОТЧАЯНИЕ . . . преди 2 години
Безсмислено празно посещение . Не вярвам тази госпожа да осъди някого от България !
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз промяната 29 Гербав трроле, с тези слаби нерви имате нужда от психиатрична помощ.
30
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз промяната 27 За разлика от вчерашните Ви възхвали към баце Ви, аз никога не пиша във възхвала на правителството. Това, че отбелязвам някои факти, които Вие игнорирате, изобщо не означава, че го защитавам. Аз също мога да попитам вие, гербавите трролове, слепи ли сте за войната и световната криза?
29
2
 
4
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
ГЛУПОСТИ ЛЪЖИ ЛъжиЛъжи ИМА методи има начини има експерти за да помогнат в този момент на държавата НО НЕ единствено тези крадат крадат ГРАБЯТ ЛЪЖАТ манипулират Къде е планът за възстановяване Няма го Некадърници но алчни пълнят своите сметки Стига лъжи Стига лъжи Вече българите здравомислещите протледнаха Все още тук има родолюбци Време е за Лустрация
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз промяната 25 Аз не съм ничий тррол. Аз съм обикновен гражданин, който изразява собственото си мнение, използвайки правото си на свобода на словото. Вие не отричате да сте тррол, значи не се обиждате да бъдете такъв. Защо констатацията ми да е обидна тогава :)
27
3
 
6
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
И КАКВО влюбен си в Киро ли така виждам аз толкова пламенно го защитаваш този Разрушител ДА не живееш с Киро СЛЯП ли си Ходиш ли на магазин Какво работиш Нищо ПИШЕШ по цял ден Лъжи Жалко за теб Има още много образовани българи училив чужбина и какво от това
26
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз промяната 22 Гербав трроле, ако Петков е нарушил Конституцията, защо каскетът ви не му повдигна обвинение? След като прехваленият ви прокурор не вижда престъпление, защо продължавате да твърдите, че е имало такова? Има война, гербав трроле, последиците са кризи и инфлация по целия свят. Простащина и арогантност продължавате да показвате единствено вие, гербавите.
25
3
 
5
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Стига с това обидно обръщение А ти какъв си *** на измамниците Няма как вече да заблуждавате *** на подмяната РАНО си започнал да пишеш глупости Ниц не вървиш Вече ***
24
2
 
7
 
! Отговори
Киро верваме ти преди 2 години
Започни първо със себе си.
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз промяната 19 Гербав трроле, това, че много българи ИМАТ такова образование, как доказва, че Петков НЯМА образование, каквото беше твърдението Ви :) Никого не хваля. Просто не обичам лъжите, а Вие непрекъснато най-безсрамно лъжете.
22
2
 
6
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Стига човече на истината опорки ли казваш Стига манипулации Киро и президента са нарушители на конституцията ни И всичко останало е действителността сега КРИЗИ ИНФЛАЦИЯ огромна некадърност незнание простащина арогантно ст то здраво се сплотени сбиротакът РАНО или късно ще дойде Видов ден Жалко за България и здравовислещите българи останали тук
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 15 Другаде е така, но у нас прокурорът е всесилен. Ако реши да не повдигне обвинение, на практика съди сам. Ако реши да арестува и да държи някого в предварителния арест 1 година, без в крайна сметка да представи доказателства, на практика сам е осъдил човека на 1 година затвор.
20
7
 
1
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Ей, нещо смислено да прочета за това правителство...
19
3
 
9
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
До 10 Киро е учил в Канада ИМА толкова много българи с такова образование А Кокорчо е съден от английски съд ТЕЗИ ли хвалиш човече ДАЖЕ нямат партия назначиха ги с измама с преврат със заплахи от ДС кръговете около президента Вън Манипулатори Оставка и да се търси отговорност от разрушителите на България
18
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз промяната 14 Той, гербавият тррол, пак с обичайните лъжи за опорки. Ама какво ли да измислят, като са ги подбирали да не са по-умни от баце :)
17
4
 
8
 
! Отговори
А ОНЯ преди 2 години
Касета що ще взима заплата десетки хиляди. А колко и КАЛИНКИ заместници и наместници има. Закривай.И давайте старите ДАЛАВЕРИ да тръгват в съда. Три месеца нищо.