Рашков и Кьовеши обсъдиха работата на МВР срещу евроизмамите

Европейският главен прокурор оценила високо работата на ведомството
43
Рашков и Кьовеши обсъдиха работата на МВР срещу евроизмамите
Снимка: МВР

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков и европейският главен прокурор Лаура Кьовеши обсъдиха действията на българската страна за създаване на екип от разследващи служители в МВР, които да работят по дела на Европейската прокуратура.

Още по темата
Лаура Кьовеши оцени високо работата на МВР до момента и изрази очакване за още по-активно директно докладване на случаи на сериозни злоупотреби със средства на Европейския съюз.

Беше изразена готовност да продължи партньорското сътрудничество между МВР и Европейската прокуратура, съобщиха от вътрешното министерство.

В рамките на разговорите бе дадена висока оценка на българските делегирани прокурори, с които се осъществява ефективно взаимодействие.

От българска страна бяха представени наскоро приетите правила, с които се регламентира сътрудничеството между МВР и Европейската прокуратура, както и започналата законодателна инициатива по отношение на специализираните съд и прокуратура.  Очакванията са те да оптимизират процеса на разследване на случаи на организирана престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изглежда че доста добре го е подковала,щом го хвали.Най интересното след срещата с него е че са отворили дума за груповата организирана престъпност на белите якички.Адвокати,Прокурори,Съдий,ЧСИ и държавни и общински чиновници и бизнесменчета,дето"пеят"в един хор и си делят милионите под масатаЩе е добре да им извие и на тях тonkuтe,че много къщи за тъщи се нароиха и едни 700 милиона още ги няма в хазната от съпортите по линия на Влади Маргиналов,най бедния ни финансов министърИ той се спотайва
4
1
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
офиса на европеиската прокуратура трябва да се премести в софия защото тукаима работа за 100 години напред за 30 години постигнахме неща които другитенароди не може да достигнат ето го примера износа на житото
3
2
 
8
 
! Отговори
Боби преди 2 години
Настръхвам като го гледам тоя шперплатов интериор още от соц-а...
2
10
 
8
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Рашков , Рашков а обсъди ли как спечели изборите само чрез натиск на привържениците на ГЕРБ? И кога ще кажеш как с една заплата имаш 22 имота и молиони в сметката?
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А обсъдили ли са как така един човек който цял живот е бил държавен чиновник има 18-19 имота и милион по сметките